Reklama

Reklama

Hráč

Trailer 2

Obsahy(1)

Debutový celovečerní snímek režiséra Ignase Jonynase je velmi realistickým obrazem záchranné zdravotní služby, která dennodenně bojuje o záchranu lidských životů. Díky skvělým hereckým výkonům a naprosto famóznímu hudebnímu doprovodu kapely The Bus se z Hráče stává jedinečný filmový zážitek. Vincentas je nejlepším lékařem záchranné služby, který má jednu silnou vášeň – gamblerství. Rychle vydělané peníze ještě rychleji utrácí, a tak se brzy dostává do problémů. Rozjede tedy hru, kdy se záchranáři vsází mezi sebou o to, který z pacientů daný týden zemře. Čím těžší zranění, tím vyšší šance na výhru. Hra začne nabírat širších rozměrů a Vincentas drží bank. Jeho nová záliba se však nelíbí jeho milence, a v sázce jsou nejen život a smrt, ale také láska. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (14)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidské duše coby chrti, na závodní dráze smrti." Očekával jsem větší zapojení madam zubaté, zlověstnější pípání přístrojů (btw, na JIP i ARO jsem letos strávil pár týdnů) a vnitřně víc konzistentní film. Začalo to dobře, jako drsné, civilně natočené drama o ruletě života a o (z pochopitelných důvodů) okoralých duších přepracovaných a nedoceněných zdravotních sester, lékařů a řidičů sanitek. Pak přišly zdravotní komplikace. Kameraman dostal křeč do ruky a režisérovi se zanítilo artové slepé střevo, takže okolo Gamblera s kamerou kroužili... a kroužili... a kroužili... zřejmě při pokusu o zápis do Guinessovy knihy stupidních rekordů. Tohle a další zbytečné rádoby artové sračičky mi zkazily prožívání příběhu. Což je možná i dobře, protože taková koncentrace postav záporných, vyloženě zlých, hloupých a finančně i citově negramotných by s přílišným prožívačem sekla a přivedla ho na zmiňovanou JIPku, možná i s vítězným protržením cílové pásky. Diagnóza: art toys inappropriate, nutno stabilizovat. Sázkový kurz na přežití pacienta Ignas Jonynas: [] 4:1 [] ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohoto filmu poněkud zmaten. Myšlenka filmu je zajímavá, byť nepravděpodobná. Řada věcí je nedotažená, film se potácí mezi rádoby poetikou evropského severu a hollywoodským akčním thrillerem. Že by byla parta záchranářů tak jednotně přistoupila na nápad sázek o smrt pacientů na JIP? Aby se to mohlo rozehrát, jednu mladou ženu Ievu z toho vyloučili a zápletkou bylo, že duchovní otec myšlenky na sázky se do téhle ženy, jejíž chlapec umíral na leukémii, zamiloval. Ženy byla bez prostředků, přesto po odhalení herny odmítla přijmout peníze na chlapcovu záchranu... Řada scén byla hysterická, přitom se vždy opakovaly stejné - rozbíjení nábytku, rozbíjení aut, rozbíjení zařízení herny... Ieva se zázračně rychle naučila plavat, že se na konci filmu tak sama vydat na moře, už byla tak daleko od břehu a přesto ji najednou vidíme, jakk vlny narážejí na břeh... Těch nedotažeností bylo ve filmu víc. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno již před lety...nicméně, stále ve mně nebyla ta správná slova...snad dnes...? Velmi znepokojující film. Přesto maximální filmový diktát obnažující nejen litevský zdravotní systém v jednadvacátém století, ale i stát samotný. Docela by mě zajímal názor tamního ministerstva. Také se jedná o jeden z nejpovedenějších debutů, jaké jsem měl čest zhlédnout. Režie je skutečně excelentní, stejně tak hudba, strhující vývoj děje a pro našince naprosto neznámí herci to sehráli způsobem, který bych si v našich končinách moc přál...stejně tak vícero podobně smýšlejících tvůrců. Nekompromisně drsný film, který dokáže být i velmi jemný... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý námět z lékařského prostředí balancující až na hranici etiky. Morálka očividně většině postav, se kterými se divák seznamuje, nic neříká. Hudební doprovod a zvukové efekty výrazně přispívají ke zneklidňující atmosféře, v níž se některé scény utápí. O gamblerech jsem nikdy neměla valné mínění, ale založit si „živnost” na sázení se o to, který pacient dřív zemře, to už je dost za hranou soudnosti. Když to vezmu kolem a kolem, téma mě zaujalo, jeho zpracování mělo jistý punc originality a při sledování filmu jsem se nestihla ani chvilku nudit, tak nevidím důvod, proč se nepřiklonit v hodnocení k většímu počtu hvězdiček. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příjemně drsné drama s černým humorem a trochu klopýtavou snahou o přesah. Mimochodem vizuální styl je na vysoké úrovni a kdyby takto vypadala nová Sanitka, vůbec bych se nezlobil. Jinak zápletka je dost silná na celý film, hlavní hrdina je zajímavý a skvěle zahraný. Občas se zbytečně tlačí na pilu ve sdělování - když to film a příběh zvládnou docela dobře sami. Konec je už trochu přetažený, ale celkově ten zážitek stojí za to...75% Febio 2014 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Ignas Jonanys mimo jiné pracoval i v psychiatrické léčebně, kde získal od léčených závislých gamblerů inspiraci pro svůj příběh. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v litevských městech Vilnius a Klaipeda. (Terva)

Související novinky

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

03.11.2016

Severský filmový klub přináší tradiční přehlídku severské filmové kinematografie již po sedmé. Uvedeny budou filmové novinky, méně známe snímky staršího data výroby a na přání diváků i vybrané tituly… (více)

Reklama

Reklama