Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Hanzawa Naoki pracuje na ósacké pobočce Centrální tokijské banky na oddělení půjček. Jednoho dne se k němu dostane žádost ósacké ocelárny Niši na 500 milionů jenů. Než stihne žádost pořádně prozkoumat a zkontrolovat, jeho nadřízený vše uspěchá a půjčku potvrdí. To se Hanzawovi nezdá, ale již s tím nic nenadělá. A opravdu ocelárny Niši zkrachují a tím banka přijde o 500 milionu jenů. Přestože za špatnou půjčku může Hanzawův nadřízený, ten veškerou zodpovědnost za ztrátu peněz hodí na Hanzawu. Tomu se to samozřejmě nelíbí, a tak přísahá, že peníze do posledního jenu získá zpět. (Zíza)

(více)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hanzawa Naoki je pro mě velkým překvapením, největším, které přichystal rok 2013. Od příběhu, přes hudbu, až po herecké výkony jsem byla velmi spokojená. Samozřejmě to má své mouchy, ale ty s lehkým srdcem přehlédnu, protože málokdo dokáže vytvořit napínavý příběh, jehož hlavní postavou je zaměstnanec banky. Teď už jen zbývá jedna otázka – bude druhá série? Více zde. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Japonský seriál z bankovního prostředí, který Vám ukáže branži docela zblízka, sympatický Masato Sakai jako všemi mastmi mazaný bankéř Hanzawa Naoki, který umí jít za svým cílem a vyřídit si to s defraudanty, zrádnými kolegy, nadřízenými a podřízenými. Život není nic jiného, než politika a boj, bez ohledu na branži. Myslíte si, že máte problém? Sehnat 500 miliónů yenů od japonského ptáčka zpěváčka stehlíčka, který nechal zkrachovat osacké ocelárny je pouze počátkem potíží pro Naokiho. Seriál je to krajně napínavý s dobře prokreslenými charaktery, správně časovanými twisty, cliffhangery, povedenou hudbou, celkem originálním příběhem na poměry tv seriálu. Série skutečně letos jasně září a vyniká v japonském moři relativně uniformní a předvídatelné změti. Navíc to vypadá, že Naoki by to nemusel vůbec zabalit po první sezóně díky kladným recenzím a reakcím diváků, kteří již dlouho hladoví po něčem temnějším, dospělejším, než je obvykle v tv k vidění. Rozhodně příjemné překvapení a jedna z nej sérií letošní sezóny. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hanzawa Naoki je vnitřně silná postava s obrovskou kuráží, která se neváhá postavit za správnou věc i za cenu nevídaných komplikací, a právě proto je to takový sympaťák, ze kterého nespustíte oči a budete mu fandit po celou dobu seriálu. Kolem něho se to ostatně celé točí a není vlastně divu, že samotný seriál se nazývá jeho jménem. Je fajn vidět po delší době seriál, který se netýká pouze běžných životních problémů, ale jeho tématika je jaksi závažnější, hlubší a dalekosáhlejší. Tím spíš, když je takhle kvalitně zpracovaný, včetně výborných hereckých výkonů a napětí, které by se dalo krájet. Sakai Masato mě neuvěřitelně překvapil intenzitou svého výkonu. Ještě ho jako herce nemám tolik okoukaného, a tak jsem to zkrátka nečekala. Každopádně, tohle je rozhodně seriál, který má co říct. A Hanzawa Naoki by měl sloužit jako vzor pro všechny ty lidi, kteří jsou buď příliš zbabělí nebo sobečtí než aby volili cestu dobra. Celkově tedy hodnotím velmi vysoce, jen ten konec mě dost vykolejil. Že by se snad do budoucna dalo čekat nějaké pokračování? ~(4,6)~ ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keby každú polminútu títo Japonci nevrešťali ako Godzilla v smrteľnom kŕči a nehádzali skostnatené trápne grimasy a la naivné divadlo, tak by to bol dobrý seriál. Premyslený dej (až na zopár sprostostí) a dobre natočené. Ale neustále sa opakujúce zábery z minulosti mi už liezly na nervy, rovnako ako ksicht toho Owadu, či ako sa volal, ktorý vyzeral ako kríženec žaby a psa. ()

Reklama

Reklama