Reklama

Reklama

Ohnivá bouře

Obsahy(1)

Skupina plne vyzbrojených kriminálnikov na čele so smutne známym Namom (Hu Jun) počas dňa na hlavnom námestí úspešne prepadáva ďalší obrnený transportér. Nemajú zmilovanie s nikým, kto sa im dostane do cesty. Táto situácia stavia políciu do nepríjemnej situácie, v ktorej musí čeliť hanbe a pokore. Drsný policajný inšpektor Lui (Andy Lau) je rozhodnutý s ozbrojenými zločincami skoncovať a znovu nastoliť poriadok. Čoskoro však naráža na neefektívne policajné praktiky, ktoré znemožňujú dolapenie ozbrojencov. Extrémny zločin si vyžaduje extrémnu spravodlivosť aj za cenu prekročenia morálnych hraníc. Bývalý trestanec Tou (Lam Ka Tung) sa stáva Luiovým informátorom, aby mohol začať odznova. Netuší však, do akej nebezpečnej situácie dostáva seba i svoju priateľku. (muti)

(více)

Recenze (25)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný krimi film. Má veľmi dobrý príbeh o vytrvalom policajnom inšpektorovi, ktorý stojí proti mimoriadne schopnej skupine lupičov, ktorá sa nezastaví pred ničím, ani pred zabíjaním nevinných a policajtov a síce vie, kto ju vedie, ale nemôže to dokázať, čo ho veľmi ovplyvňuje a núti prekračovať hranice. A do prípadu sa ale nanešťastie zapletie aj bývalý menší zločinec, ktorý sa práve vrátil z väzenia a už chce žiť slušným životom so svojou milovanou priateľkou, no čakajú ho len problémy. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. Film obsahuje množstvo skvelých prvkov, ktoré ma v tomto žánri vždy potešia, charizmatický hlavný hrdina, drsná skupina schopných zločincov, okolnosti nútiace prekračovať hranice zákona, zaujímavé osobné línie, vďaka ktorým sa k postavám dá vytvoriť ešte silnejší vzťah a samozrejme aj nebezpečná práca informátorov, pričom práve tu sa nájde aj jedna prekvapivo nekompromisná scéna. Ale prístup k týmto prvkom je už na tom horšie, snáď žiadny nevyužil svoj potenciál naplno, hlavne kriminálna línia nakoniec nie je tak zaujímavá, ako som očakával a mohla byť aj trochu priamočiarejšia, keďže tie niektoré odbočky mi už prišli dosť nadbytočné. Ale film si aj tak udržuje svižné tempo a obsahuje plno zaujímavého, takže predsa len prevláda dobrý pocit. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale nie som s ňou úplne spokojný. Je až prekvapivo veľkolepá, rozmanitá, keďže tu nechýbajú prestrelky, súboje, kaskadérske kúsky alebo rôzne explózie a sekvencie s automobilmi a chválim aj výbornú dynamiku a nekompromisnosť. Ale na druhú stranu sa až príliš snaží tváriť moderne, no vôbec jej to nejde a miesto realistického štýlu to často pôsobí príliš umelo, hlavne demoličné finále ma už vôbec nebavilo. Ale aspoň prestrelky sa aj tak vydarili a to prakticky všetky a občas sa nájde aj nejaký vydarený moment z inej akcie. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, skvelý Andy Lau v hlavnej úlohe, k tomu Gordon Lam ako bývalý trestanec, sympatické vedľajšie postavy, obzvlášť Yao Chen a výborní záporáci. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu prevláda úplná rozporuplnosť, na prvý pohľad pôsobí všetko skvelo a snahu z toho skutočne cítiť, ale aj tak mám pocit, že to zostalo len niekde v polovici cesty. Takže čakal som predsa len viac, Hong Kong si v tomto žánri v poslednej dobe udržuje vyšší štandard, ale zase ani o výraznejšom sklamaní určite hovoriť nemôžem, kladov je tu dosť, nenudil som sa a väčšinu času ma to celkom bavilo. 63% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akčná soap-opera. Plusom sú nečiernobiele charaktery a s tým súvisiace zakončenie príbehu, ktoré, ak by šlo o rýdzo čínsky projekt, by muselo kvoli kvótam skončiť inakšie a potrestaním všetkého zla. Na HKG pomery rozmachlo poňaté akčné sekvencie, kde hlavné tá záverečná, minutážom siahajúca k polhodine v sebe komponuje aj rozsiahlu demolíciu jedného bloku na Centrali. Mínusom ničím prekvapujúci príbeh a hlavne pre mňa to neuveriteľné otravné a rušivé vynechávanie frameov pre zvýšenie pocitu rýchlosti idúcich dopravných prostriedkov. Toto sa ako vždy úplne mína plánovanému efektu a pôsobí to neprirodzene. 6-7/10 (videné na EFM) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ NECHÁM DNES ZLOČINCE UTÉCT, ZÍTRA BUDOU UMÍRAT NEVINNÍ LIDÉ. JE JEDNO, JESTLI JE TO STARÝ PŘÍTEL, ŠÉF NEBO MÁ MATKA. NEPŘESTANU, DOKUD JE NEZATKNU“… /// Komisař Andy Lau a poctivá policejní robota vs. frajeři, kterým na nějakým životě nezáleží. Do vzduchu lítaj paneláky, auta, policajti, autobusy, asfalt… prostě nejen to, co křídla má a civilní oběti nikdo nepočítá. Krimi v Hong Kongským stylu a střihu. Drsná, se spoustou (i zajímavý) akce, která vypráví nejen vo božích mlejnech či zničení půlky HK, ale vede i k zajímavýmu filmovýmu zážitku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy, ve kterejch na nějakým životě nezáleží. 2.) Páč tvrdím, že nejlepší akce se točej v HK. 3.) Thx za titule ,,LAnGi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kýč povýšený na spektákl a nabubřelý patos jako úhelný kámen dramaturgie. Grandiózní fraška, která ve vrcholných momentech směle konkuruje důmyslné operní nesoudnosti Michaela Baye. Ostatně podobně jako Bay směle kráčí na hraně famfarónského auteurství a drzé ignorace konvencí vydávané za invenci, tak zde tvůrci přicházejí s "odvážně" zmatečným vyprávěním, které eliminuje jakékoli expozice a v zájmu blafování hloubky narušuje časovou kontinuitu i klasické způsoby dávkování informací fastforwardy. Jen zůstává otázkou, proč se vyprávění tolik otravuje jakože morálními dilematy postav, když je za ně beztak vždy vyřeší radikální scenáristický zásah shůry. Ale třeba jsem to jen nepochopil a film měl být paranoidní anti-teistické drama, které divákům ukazuje krutou bezmoc postav lapených ve světě božstva, které nedbá na jejich motivace a prostě si s nimi hraje podle svých rozmarů. A pak tu jsou ty bláznivé CGI... "Firestorm" vlastně spíš než hongkongský styl evokuje Bollywood, kde je také vše pojato s totální doslovností a expresivností. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Za to masivní finále tomu tu třetí hvězdu dám, ale ta příběhová omáčka mezi akcemi mě moc nebrala (postavy mě nezajímaly) a ani akce nebyla nějak pamětihodná, dokud na konci nerozjeli ten doják a nezbořili půlku města. Plus si musím tradičně postesknout, že je škoda, že se neobešli bez CGI. Podobný Raging Fire se mi líbil víc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle Hongkong mi úplně nesednul, že je akce přepálená a finále pak hotový Armagedon by Michael Bay bych ještě akceptoval, ale jde o to, že všechno působí dost uměle v akci není cítit fyzično a tak jsem si to až tak moc neužil. Navíc spousta scén mimo akci je na efekt až moc afektovaných a pohromadě to drží hlavně Andy Lau a jeho hodně nejednoznačný hlavní hrdina. Vzato kolem a kolem slušná destrukce i typicky nekompromisní Asijská nadstavba, ale tentokrát mě to v té smršti digitálních triků prostě tolik neuchvátilo. Jako na ten průměr a jedno shlédnutí jo, ale našel bych v těhlech končinách rozhodně povedenější a poctivější kousky než je tenhle.55% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po delší době vynikající akční HK film, který se může rovnat s posledními peckami jako Fire Of Conscience, Drug War, nebo White Storm. Ale on je ještě v něčem daleko lepší. Postavy jsou sice relativně schematické, některé motivy až moc průhledné, jenže charaktery jsou značně morálně rozkolísané. Andy Lau v roli nesmlouvavého policisty, který se od svých protivníků až zase tak moc neliší. Ka Tung Lam jako bývalý zloděj, který balancuje na hraně zákona. Film je to vskutku velmi tvrdý a nesmlouvavý a svým způsobem posouvá hranice možného. Kaskadérské, akční scény na maximum, cítíte, že choreograf Chin Kar Lok, chtěl z lidí vymáčknout maximum, vykašlat se na efekty. Takže můžete a budete žasnout, osobní souboje, přestřelky, honičky, že by se nezastyděl ani John Woo, demolice, že Michael Bay by se šel schovat. Z celého filmu vane ostrý chlad, audiovizuální perfekcionismus (hudba vynikající OST, co složil Peter Kam vystačí s relativně střízlivým instrumentálním pojetím, spíše klidnějšími motivy, kamera Chan Chi Ying, výborné detaily, hra s městským prostředím, přírodními živly, úžasné vizuální nápady, velice moderní look). Film je to především ke konci velice intenzivní, drsný, něco takového nebylo dlouho k vidění. Ano zápletka pro někoho poněkud jednodušší, ale to napětí, atmosféra, nejistoty, strachu, násilí, to je vystihnuto dokonale. Andy Lau měl po delší době kliku na roli i film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Postavy absolutně ploché a nezajímavé, příběh také nic zajímavého nepřinese, ale akční scény se po dlouhé době povedly. Pokud se na film podíváte jako na akční jízdou s několika hluchými místy, budete se bavit, protože akce je hodně a když vynechám příšerné počítačové efekty a předimenzovaný akční závěr, kdy se zničí půlka města, jak ve filmech Michaela Baye je vskutku kvalitní a fanoušci poznají řadu odkazů na Johna Woo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a strhujícím způsobem natočený krimi akčňák, který kromě jedné ultradojemné scény, vskutku třeskutými a nemilosrdnými akčními honičkami, přestřelkami (obzvláště ta závěrečná je hodně dobrá), zaujme hlavně svou nejednoznačností, kdy i záporné postavy jsou sympatické a kladné se tu a tam nechovají zrovna tak, jak by se kladné postavy chovat měly. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný thriller v ktorom poliši honia zlodejov. Príliš originálne to nie je a vo filme je patrná inšpirácia mnohými slávnymi a lepšími filmami. Či už Heat, úvodnou prestrelkou a priestorom ohľadom rodinného zázemia pre mnohé postavy. Greengrassi Bourneovia sa pripomenú behom kineticky zostrihanych sledovačiek podozrivých. Na Infernal Affairs som si spomenul pri tom, keď si postavy začnú meniť kabáty. Bohužiaľ všetko je strašne zbesilo zostrihané. Síce to nie je neprehľadné, ale nie je čas si v akčných scénach žiadnu scénu vychutnať. Prestreliek tu je kopa, ale pôsobia strašne umelo a nejaká fakt cool scéna tu chýba. Zopár pokusov tu je, ale vo výsledku pôsobia prehnane. Ako napríklad ten absurdný zápas na plote medzi dvoma budovami. Proste sa tu vsadilo na kvantitu namiesto kvalitu, vrátane množstva lacného komického CGI alebo doslova kŕdľa holubov pri prestrelke. Aj John Woo by krútil hlavou. To zbesilé tempo bohužiaľ ničí aj dramatickú stránku. Síce skoro každá postava tu má niekoho na kom mu záleží a kvôli komu koná jak koná, ale žiadna dramatická scéna nestihne diváka dostatočne zasiahnuť. Postavy pôsobia plocho a vo výsledku my bolo jedno prečo postavy menia kabáty a nepohlo so mnou ani keď zomierali nevinní, vrátane detí. Pritom obsadenie je fakt hviezdne a aj v cameu úlohách sa tu mihnú moji obľúbenci. Ale aj oni tu sú doslova do počtu. Michael Wong si v tých dvoch scénach prakticky len upravuje vlasy. Ale áno Michael, sekne ti to, novinári budú mať z teba radosť. Takže vo výsledku to je len šedý priemer z ktorého som si po rokoch už nič nepamätal a za pár dní na neho znova úplne zabudnem. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další střílečka od šikmookých. A opět mnou převládá pocit nespokojenosti. Já nevím, postavy na mě působí ploše, nedokázal jsem si k žádný vytvořit vztah a bylo mi fuk, jak to dopadne. Akce tu je dost, ale i když přestřelky působí kvalitně, šlo to nějak mimo mě. A demoliční finále za nic nestojí, je tu aj pár soubojů, ty však za nic nestojí. 4/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vlastně to byl velmi dobře zpracovaný film, plný akce, záběrů na Hongkong a s ušatým představitelem policie Andy Lauem v čele. Výborná závěrečná scéna a přesto mi ve filmu cosi nedefinovatelného chybělo, tudíž tři hvězdičky a dost. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Niekto si myslel, že keď niektoré veci vo filme preženie na americky spôsob, tak vyprodukuje lepší film, ale tak to nie je. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Scénáristický mišmaš mnoha slibných ale nedotažených (či naopak těžce přeplácaných) nápadů. Místo jasného tahu na bránu je Firestorm jakousi roztržitou skládankou příliš mnoha odboček s proměnlivým přínosem. Stejně rozporuplné jsou nevyrovnané efekty obsahující celé spektrum (ne)kvality od naprosto skvěle akční střelby, přes laciné honičky a místy naprosto patetické CGI pokažené zbytečným 3D aftertastem. Pod tím vším a dalšími neduhy podobných kasovních trháků se však přesto skrývá spousta zábavných scén a dobrých myšlenek. Přidáme-li sympatické obsazení (obzvlášť Andy Lau v po delší době v super-akční roli) vyjde nám snímek, který je sice nemožné vychválit ale nejde mu upřít notnou dávku zábavnosti. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zas ten film, kde ich je milion, všetci vyzerajú rovnako, všetci všetko riešia a stačí, že na sekundu vypadnete a už sa do deja nikdy nedostanete. 1 z 5 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, že tak nadějný film dokázal někdo takhle podělat. První věc je používat CGI na výbuchy a akční scény obecně. Občasné klopýtnutí alá Hollywood movie, no a závěrem ta podělaná závěrečná přestřelka, která tomu všemu nasadila korunu. Akční scény totálně přestřelené, takže tento snímek srovnávat s Heat je bláznovství, i příběh je jiný. Celkově i přes spoustu otravných věcí stále průměr. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Totální asijská řežba, kde najdeme povedený souboje tváří v tvář (např. vysoko mezi barákama na kusu plotu), ale taky pořádný přestřelky s tou závěrečnou, kterou bysme mohli označit za monstrózní. Asijská filmová škola je prostě jasná, ti se nepářou s ničím, takže nějaký prostřelený hlavy, chladnokrevnej přístup k věci a cákance krve s výbuchama nemůžou nikoho překvapit. Už nejednou nás tihle východní filmaři přesvědčili o tom, že umí natočit slušný krimi-thrillery. 3,5/5* ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Hong-Kongské akční melodrama stále žije. Klasika plná holubů, umírajícíh klaďasů a dětí, kde žádný polda není jen dobrý a žádný záporák jen špatný. Je fajn, že Hong-Kong je stále Hong-Kongem. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Firestorm má dva nesporné klady. Andyho Lau jako inspektora, co se snaží zabásnout bandu zlodějů (nebo ještě lépe - dostat je do márnice) a brutální akční scény. Firestorm spadá do subžánru gangsterek, kde zločinci jsou dokonale vybavení, téměř nesmrtelní a kosí stovky policistů a nevinných civilistů. Jediné, co je může zastavit je buldočí odhodlání a nekompromisní metody inspektora v podání Andyho Laua. Od podobných filmů můžete očekávat masakry policistů a civilistů za použití všech možných druhů automatických zbraní, kulometů, granátů a raketometů. Přestřelky volně prafrázují Mannův Nelítostný souboj, ale posouvají je na jiný, mnohem brutálnější a pohádkoidní :-) level. Co dodat? Sned jen, že mě to dost bavilo 90% ()

Reklama

Reklama