Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čínský Jára Cimrman v supermoderním kabátku. Začátek jak z vlhkého snu fanouška leteckého drátovaného kung-fu však velmi rychle vyšumí a na řadu přichází konverzační mafiánské drama se skrytou identitou, exhibice digitální Číny, ptačích perspektiv a táhlého patosu. Několika nereálných, ale pohledných, šarvátek se sice dočkáme, ale uspávací účinek filmu výrazně nesnižují, to se podaří snad jen jedné scéně, té v kádi, ovšem ta je prosta bojového umění. S takovým Yip Manem zcela nesrovnatelné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polhodina je uchvatna a ja som myslel, ze ma caka nezabudnutelny zazitok. Lenze postupne nadsenie opadalo a zaver bol prinajlepsom priemerny. Jak ja neznasam, ked sa tak dobre rozbehnuty film postupne prepadne do priemeru. Zapletka je zaujimava. Taka jedna väcsia pravdepodobne vymyslená epizodka (ale na tom nezalezi) zo zivota legendarneho hrdinu Wong Fei-hunga. Problem je, ze strasne dlho trva, kym pochopime o co tu vlastne ide. Keby to bolo podane chronologicky, tak by bol film podla mna napinavejsi, pretoze by divak nebol zmeteny a hned od zaciatku by mohol s hrdinom prezivat trnistu misiu, na ktoru sa Wong Fei-hung odhodlal. Dalsim problemom je stopaz. Skratenie aspon o 20 minut by tempu filmu rozhodne prospelo. Vysledok bol take hutne susto a ja som sa miestami nevedel dockat, kedy skonci. Ale podme ku kladom. Film ma velkolepu vypravu, ktora je zaznamenana v nadhernych dlhych kamerovych najazdoch. Pribeh sice nie je podany tak strhujuco, ako by mohol byt, ale postavy su dostacne charizmaticke, aby vas zaujimal ich osud. U mna jednoznacne vedie viacvrstva postava zaporaka v podani Samma Hunga. Dalej Eddie Peng ako hlavny hrdina, v malej epizodke jeho otca Tony Leung Ka-fai a nakoniec ma potesil aj beckar Byron Mann. Skoda len, ze on nemal ziadny suboj. A pri bitkach. Tie su dost umelecky stylyzovane jak nieco z Matrixu. Evidentne to kazdemu nesadne, ale mne sa väcsina z nich neskutocne pacila. Choreografia od Corey Yuena je spickova a hlavne vsetko je absolutne dokonale prehladne. Pomaha tomu minimum strihov a kopa spomalovaciek. Paradoxne jedine bitky, ktore sa mi vôbec nepacili su tie dve, ktorych sa zucastni Sammo, ktore su absurdne predratovane. Aj v ostatnych bitkach su pouzite lana na zvyraznenie uderov, takze super odlete nerealne daleko. To som ochotny akceptovat, ale ked riadne plnotucny Sammo zacne poskakovat jak gasparko, robi premety ake nerobil ani za mlada a dokonca nezmyselne meni trajektoriu pri tom poskakovani, tak to na mna absolutne nepôsobi. A takto dokalicena je cela finalna bitka v hnusne digitalne horiacej budove. Skoda, ze choreografiu neprispôsobili Sammovej sucasnej kondicii. Stale ma rychle a neskutocne silne ruky, takze by sa bez problemu dala vymysliet pôsobiva bitka. Ale napriek vsetkym vytkam vysledok rozhodne odporucam. Ponuka dost kvalitnych ingrediencii, akurat vysledny pokrm je dost tazky a preto ho neodporucam konzumovat prilis casto. Raz za cas, ale stoji za to. 7/10. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh dlouhodobě chystané pomsty (a vymýcení nespravedlnosti = dvou gangů ovládajících přístav) byl vyprávěný zpočátku poutavě, ale když se přidala láska a dialogové scény nabobtnaly, vlastně mě moc nezajímal. Dynamické drátové bitky překvapily svou (relativní) surovostí, ve skvělé choreografii s divokou kinetickou kamerou (kratičké záběry z pohledu první osoby!) dokázaly opravdu vtáhnout. Jenže jich bylo méně, než by se slušelo, takže ke konci jsem se vší tou mafiánskou osudovostí nepokrytě nudil, což nezměnil ani slabý finální fight v digitálně hořícím skladu. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je tento film zklamání, protože souboje stojí za nic a ten zasraný digitální marast tam byl pro mě tak otravný. Film je dobrý jen v těch dramatických scénách, ale přepálená stopáž to tahá zase dolů. Takže typický nahypovaný čínský spektákl, který ma s MA málo společného. Je to tedy celkově podprůměrný film a mnoho povyku pro nic. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama