Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Krása přírody, vlků, koní a mongolských stepí smíšená s nenávistí, nepochopením lidí. Dokonalý snímek o křehoulinké rovnováze přírody, kterou když něco byť jen malého naruší, tak z toho vzejde velké neštěstí... Honička koní vlky jeden z nejúžasnějších záběrů! K tomu dokonalá originální Hornerova hudba a dojemný příběh mongolských pastevců a "jejich" zvířat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ukoptěná patetická nuda řízlá čínským hereckým pakošstvím, takže ač se to bere úmorně vážně, tak se tam protagonisti chovaj jak ve slapsticku. Annaud umí komponovat záběry, ale totálně selhává ve snaze poskládat z nich film, který by fungoval alespoň na jedné z šestadvaceti rovin, na kterých se snaží pohybovat. V druhé polovině už jsem měl dojem, že řadil scény za sebe podle hodu kostkou. Navíc scény jako mladý Číňan není schopen spustit zrak z odhalených nohou sličné Mongolky, která tahá za ocas vlka v ovčím stádu či hrdina, jemuž mongolský bůh sesílá obrázky z mraků připomenou nejsladší období Sommersovi dementní kreativity. Přál jsem si, aby všichni vlci co nejdřív chcípli. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tento Beethoven na čínský způsob má v sobě vše, co by správný rodinný film na nedělní dopoledne měl mít. Dětinská romance z mongolské stepi s neuvěřitelně kýčovitou hudbou je plná emocí, které mne nechaly naprosto chladným, neb způsob jejich prezentace je ve stylu holywoodském. Soulad s přírodou, a s tím spojená filozofie, se lehounce projevuje jen v postavě dědy Bilika, náčelníka pastevců, ovšem samotný způsob vyprávění je zaměřen na pohádkový souboj dobra a zla a v některých chvílích zabředne dokonce do zoufalosti scénářů umělohmotných seriálů. Pro mě osobně zklamání, které nezachránily ani vizuálně pestré záběry na krásnou a nezkrotnou přírodu Asie. [Filmový Klub Citadela-Litvínov] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlci, ovce, bobry, komáre, gazely a ľudia. Pokiaľ sú to ľudia miestni, tak sa tá symbióza dokáže udržať v rovnováhe. Lenže úrady v Pekingu si zmysleli, že sú najmúdrejší na svete a ich zásahy nie sú zrovna najšťastnejšie. Annaudov film popravde najviac boduje svojou výtvarnou stránkou, príroda je snímaná úžasne a pri akčných scénach sa tají dych a divák si hovorí, ako je vôbec možné niečo podobné so zvieratami nakrútiť. Príbeh je obstojný, len tie špiritistické patetické múdra o prírodnom duchu a tak podobne som radšej odignoroval. Štvrtá hviezda je samozrejme za toho malého beťára vo vlčej koži. Len aby si ľudia po Totemu vlka nezačali zaobstarávať vĺčatá namiesto psov a mačiek, lebo s tou výchovou to nebude tak jednoduché. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hudba a výprava hrají prim. Jinak děj je poněkud roztahaný a kostrbatý. Herecké výkony prachbídné, tedy až na hlavního pohlavára, jež si soudruhy kupuje horalkou a žvejkou made in US. I přesto, že se děj odehrává prakticky nedávno, tak životní podmínky Mongolů lze situovat do 12. století, kdy se po místním moři strdí proháněl první Velký chán Mongolů z klanu Bordžiginů. 61% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Čínski predstavitelia filmového priemyslu pôvodne chceli, aby sa réžie filmu ujal niektorý z čínskych režisérov. Keďže však sami usúdili, že natáčanie so živými zvieratami, v tomto prípade vlkmi, je viac než náročné, zvolili osvedčeného zahraničného režiséra. (MikaelSVK)
  • Prvé zábery vznikli v júli 2012. (classic)
  • Film bol vydaný aj pod názvom The Last Wolf. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama