Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (104)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neodporúčam pozerať milovníkom psov, vĺkov, ochrancov zvierat, chovateľom koní, malým deťom, precitliveným ženám a predsedom JRD. Mňa osobne by na tej stepi, kde nieje nič len ty, kôň, ovca a vlk asi tak po troch týždňoch instantne kleplo, a to nie z vlkov ale z tej zimy. Annaaud ale ukázal, ako sa dá natočiť dokumentárny film pútavou formou a spravil z neho hraný film. Dozviete sa čo žerú mláďatá, prečo lovia tak ako lovia, koľko dokáže bežať v tempe. Potom sú tam krááááásne zábery na vlkov, ich oči, srsť a celkovú majestátnosť, ktorú kameraman úžasne vystihol. A potom sú tam aj iné scény, pri ktorých sa vám natisne slzička do oka a máte chuť tých šikmookých mongoloidných bastardov postrieľať rotačníkom, aby sa ešte aj v ďalšom živote narodili ako potraty. Ale príroda je už taká, človek tiež a tento film ukazuje, že rovnováha je nemožná. 4 z 5 ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Střet přírodní rovnováhy s lidskou zaslepeností, aneb Bílý tesák z mongolských pastvin. Silný a dojemný snímek, kterému vévodí vlk, přesněji hned smečka vlků, a divočina, jež je nucena ustoupit člověku. Smutné a spolu s Hornerovou hudbou podmanivé. ()

marie.en 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, úžasná hudba, slušné herecké výkony. Ubírám hvězdičku, protože pár much by se zkrátka našlo a jsem navíc citlivka, takže koukat na brutální ubližování zvířatům je pro mě mučivé. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Poetický příběh rovnováhy člověka a přírody, lidské rozmýšlivosti a zkušeností kontra revoluční "pokrok nezastavíš". ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce pastva pro oči v kombinaci s nezlomnou přírodou a lidskou tvrdohlavostí. Není to film, který by nějak oslnil, i tak navzdory svému rezervovanému postoji k filmům s tématikou - člověk, příroda, zvíře - mě svým způsobem oslovil. Někdo v tom může vidět klišé nebo nějaký předem vykonstruovaný nature sluníčkarismus, ale záleží na každém, jak to kdo pojme. Vizuální stránka, precizní práce se zvířaty a nádherná Hornerova hudba dělají to, co dělá z obyčejného filmu ten lepší. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Syto farebna /zaporna/ odpoved na otazku: Je naozaj clovek ten najinteligentnejsi a najdokonalejsi tvor na planete?.. Paradna drama nasytena sentimentom, ale i zasadnymi myslienkmi, peknymi obrazkami, silnejsimi scenami a nadhernymi zvieracimi stvoreniami s krasnymi ocami. Matka Zem si vybera pomaly svoju dan. A asi to vie aj Jiang Rong a Annaud a Wei Lu a iní. Horner vtlaci slzu do oci , Dreujou lesti duhovky na maximum a ja chcem byt vlkom!!! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Některé konkrétní situace a pasáže na mě udělaly ohromný dojem, jako celek už to zase tak dobře nefungovalo. Uhranul mě hned ten úvod - v Číně jsem nebyl, a autobusové nádraží tam holt vypadá trochu jinak, než naše malá, i tak ale slušně špinavá a smradlavá Zvonařka. Francouzi šli ale ještě dál, a všechny ty stovky busů měly evokovat padesátá léta. Rozum velí, že se o to postaral počítač, ale oko to neodhalilo... Poprvé jsem taky viděl, co mohl chtít Big Mao po svých poddaných. Poslat je například jako tady ty dva studenty na 2 roky z Pekingu až na totální konec světa, to museli mít ti jeho plánovači hodně bujnou fantazii. Pak ta úžasná scéna se stádem splašených koní, ale hlavně - perfektní popis nejen zániku tradičních mongolských potulných pastevců, ale divoké přírody, s níž tady dříve lidé dokázali koexistovat stovky let. Bohužel pro mě se nakonec linka vlci stala naprosto prvořadou a zásadní. Přesto to vnímám jako zcela netradiční počin, zvlášť s ohledem na fakt, že se o něj postaral evropský tvůrce. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Protože je u nás v Pekingu špatný vzduch, vydal jsem se do ř.ti světa (Mongolská step) a protože jsem vždycky chtěl mít psa, pořídil jsem si malého vlka. Moc mi to nesedlo. Činský tajtrlík byl na facku, děj takový nijaký a to prostě nezachrání ani ta divoká příroda a fain hudba. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

První aspekt na který si po delší době od projekce vzpomenu je krásný ústřední motiv Jamese Hornera,který nás provází celým filmem.Bohužel jde o jeden z posledních soundtracků co Horner složil před smrtí.Druhým aspektem jsou krásné záběry krajiny a vlků,plus režijně na jedničku zvládnuté téměř všechny scény s vlky.Film celkově působí až moc uhlazeně a vyprávění je dětinské což sráží autentičnost filmu.Herectví je zde zvláštní.Záporná postava přehrává a působí komiksově.Ten film měl být jen příběh ze života mongolských pastevců a jejich soužití s vlky.Přidaná "hodnota" ve formě čínských studentů a především čínského dozoru mě neskutečně vadila.Mohl to být krásný film. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Krása přírody, vlků, koní a mongolských stepí smíšená s nenávistí, nepochopením lidí. Dokonalý snímek o křehoulinké rovnováze přírody, kterou když něco byť jen malého naruší, tak z toho vzejde velké neštěstí... Honička koní vlky jeden z nejúžasnějších záběrů! K tomu dokonalá originální Hornerova hudba a dojemný příběh mongolských pastevců a "jejich" zvířat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný a vyrovnaný príbeh s náukovou tematikou. Mimo iné tu nájdete snahu udržať rovnováhu v prírode a vzťah medzi človekom a vlkom. Štvrtá hviezda patrí kombinácii „príroda+hudba“. PS.: R.I.P James Horner. Osobné hodnotenie: 80% (***) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky přírody, a k nim se hrdě hlásím je to nepochybně lahůdka. Samotný příběh a způsob, jak je to natočeno už tak dobrý není. Jakoby francouzský režisér natočil komunistický film. Zvláště naivní dialogy jsou jak vystřižené z komunistických filmů 50-tých let. Chápu, chtěl být autentický, ale mě to rvalo uši. Přimhouřím oči a díky úchvatným záběrům na vlky, dávám 3*. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem dostal vše co jsem od toho čekal. Nádherný panoramata, úžasný vlky, svobodná mongolská srdce a navíc ekologický přesah. Nicméně ten příběh na víc jak tři hvězdičky nedosáhne. ()

Reklama

Reklama