Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (104)

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Mno, je to takovy "vsechno uz tu bylo" zkombinovany dohromady, plus je to domalovany jak socialisticka pohlednice. Krasna priroda a jedna pichatelna mongolka. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Dle mého úhlu pohledu místy film připomíná rodinný snímek, ale i přesto není k zahození, i když to není přímo můj styl. Dokoukat to pro mě nebyl problém, takže ty tři hvězdičky si určitě zaslouží. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, byť mi na hony vzdálené téma. Fascinace vlky (potažmo jejich nejbližšími příbuznými) je v memech spousty lidí hluboce zakořeněna. Zde tomu byl učiněn volný průchod. Knihu jsem nečetl a těžko kdy budu. Nemohu se ale zbavit pocitu, že Annaud chtěl svým filmem říci něco víc a od předlohy se tím pádem docela odchýlil. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Nádherný poetický, hořkosladký film...neuvěřitelné záběry mongolské přírody a především vlků se zde střídají se syrovou každodenní realitou drsné reality života daleko od civilizace, původní nevinnost a naivita čínského studenta s příchodem dalších drancujících lidí z města. Byl jsem v pokušení dát 5*, ale nakonec velmi solidní 4*, vzhledem k určité "čínské nevyrovnanosti" - přes francouzského režiséra je výprava čistě čínská a hlavní charaktery typicky čínsky ploché, pohybující se od extrému k extrému. Přesto, fantastický film, který stojí za shlédnutí. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Je to ok, akurát ma srali tí číňania a mongoli, alebo to bolo len čínskym strihom a podaním príbehu? Má to Annaud tak trochu nedotiahnuté úplne, našikmo zrobené... ()

RushRush 

všechny recenze uživatele

Přesně to vše zapadá do sebe mě nadchla ta čistota života o které se nám konzumním vůbec nezdá...a i když to píšu tak sám nevím o čem mluvím na rozdíl od nás oni své životy opravdu prožívají... ()

vitenkviten 

všechny recenze uživatele

Nadherny film demonstrujici jak dulezitou roli plni vlci v rovnovaze ekosystemu. Navic situovany do nadherneho mongolska. Sonda jak do zivota vlku, tak i do zivota mongolskych pastyru, kteri si moudra o tom jak je dulezite s vlky vychazet predavaji po generacich. Male minus obcas zbytecne rusive digitalni triky. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře až ekologicky pojatý střet civilizace s přírodou.Annaud si dal velmi záležet.Plno záběrů je dech beroucí a za práci se zvířaty to chce klobouk dolů.Snad až na tu vlčí sebevraždu :) ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda, vizuál, hudba a samotní vlci dokážu strhnúť. Medzi mladým číňanom a vĺčkom vznikne silné puto, čo sa však okoliu nepáči... Film ponúka pekný zážitok, no mňa nechytil za srdce 65% ()

Hanecek 

všechny recenze uživatele

Mnoha lidem se film líbit nebude pro východní heroizmus, přímočarost. Ale je to film o soužití, ne o nápravě přírody člověkem. Tam už lze jen kazit. Tady je dána možnost.. ()

Indypindy 

všechny recenze uživatele

Príroda, vlci, hudba v poriadku. Pozerať sa však celý film na ľudskú hlúposť hlavného hrdinu, komunistického politruka a miestnych Mongolov, ktorí bez námietok vykonávajú, čo je im proti srsti mi dalo riadne zabrať. ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

Skvely film,ktery dostane kazdeho milovnika prirody(mongolske) i filmoveho kumstu.Annaud je specialista na filmy se zviraty a dokazuje to i v tomto snimku.A nejen se zviraty umi tento francouz pracovat,umi vystavit dramaticke a napinave situace i s herci.Predlohu jsem necetl,takze nemohu posoudit jak se zdarilo filmove zpracovani,ale jedno vim jiste,ze se podarilo.Film drsny a zaroven citlivy.Annaud efektne zabira zabery jak na vlky,tak skvelou kamerou,doprovazenou nemene skvelou hudbou od Jamese Hornera,mongolskou prirodu.Akorat asijske herectvi me moc nebere,ale to je jen drobnost,na kterou se da behem sledovani filmu zapomenout.Annaud je zpet a ve skvele forme.I kdyz Medved je v nekterych pasazich lepsi,protoze se jednalo o zcela jiny typ filmu a hrdina byl cely film maly medved,presto si myslim,ze Totem je Annauduv prozatim nejlepsi film!A jak se pise,ze Annaud se vraci na vrchol,tak ja si za tim pevne stojim! ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, já mám pro tyhle filmy o přírodě a jejích obyvatelých slabost. Vím, že scénář není dokonalý, ale krásné záběry mongolské přírody to plně vynahrazují a snaha přiblížit nám vlčí smečku - její chování, zvyky atd. - se cení. ()

Kaschul 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou fakt idioti. To co provádí s přírodou nemá logiku. Vlci jsou v tomto filmu vrcholem inteligence a fandil jsem jim od začátku. ()

bobo7171 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film z Mongolských stepí, ktorý zaručene zanechá otvorené myšlienky v každom človeku, ktorý tak zbožňuje divokú prírodu, ešte dlho po skončení filmu. Je to skutočná ukážka symbiotického života Mongolských nomádov a bezohľadnosti ľudí ktorý svojím prístupom nenávratne ničia všetko okolo nich. Film nevábneho mena, ale výborne spracovaný, ktorý sa dá pozerať jedným dychom a rozhodne dve hodiny strávené pri jeho sledovaní nebola strata času. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Pre prírodu a vlkov 5 hviezd zbytok 2, takže Príroda vyhráva na celej čiare takže 4. Krásne zábery čo potešia oko a srdce nejedného človeka. ()

K1K0 

všechny recenze uživatele

Čakal som že to bude úplná chujovina a nakoniec je to slušne spracovaný dobrodružnak. Vlk je prekrásne zviera a študovať ho, je ešte krajšie. Je veľa dokumentov o tomto zvierati, ale vidieť film ktorý ma fajnovy dej z toho robí zaujímavý pohľad na predátora. Páči sa mi to prepojenie človeka a lovca v prírode, ako to funguje kto je lovec a kto lovná zver. Pekny pribeh pre niekoho možno nudný no oplatí sa pozrieť. ()

Reklama

Reklama