Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Alvin 

všechny recenze uživatele

Dneska už má svůj pořad o vaření kdejaká kráva, někde se sejdou i dvě najednou a to je teprve utrpení. Navíc nejde jen o vaření, ale celý lajfstajl, takže se třeba dozvíme i jak správně chovat bio včely. ?!? Tuhle zase holky mudrovali o tom, jak je super, že Německo se zřeklo jádra a Dánsko, že prý je vůbec nejekologičtější. No zkrátka pořad s velkým přesahem. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hezké, moc příjemné, obě moderátorky pořad nejen zdobí ale jsou i velmi sympatické. Ze začátku jsem se na to dívala hlavně kvůli jejich hláškám, kvůli jejich oblečení a účesům a kvůli úžasné atmosféře, kterou pořad má, ačkoliv mě bylinky objakživa zajímaly. A teď na to koukám i kvůli těm bylinkám, receptům a informacím, které mě začaly hodně bavit. :-) ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Milý a zábavný pořad o bylinkách a vaření. Kateřina a Linda jsou nejen herečky, ale i kamarádky, a je to na výsledku naštěstí vidět. Některé jejich etudy v kuchyni mi způsobovaly záchvaty smíchu a musím ocenit nadstandardní produkci, kameru, hudební výběr i výtečného homelesáckého pomocníka Jima. S odchodem Lindy Rybové ovšem pořad citelně kvalitativně klesl, protože se z něj vytratila lehkost a svěžest, jíž se vyznačoval v prvních sesonách. Přehnaný důraz na „tradiční“ a „babičkovské“ také poněkud zavání kýčem, nicméně s ohledem na bídu konkurence hodnotím tento relativně ambiciosní počin ČT vysoce nadprůměrně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný extra znalec přes byliny, nedělám si ani žádné masti a tinktury, ale za těch pár dílů co jsem viděl, jsem se dozvěděl docela dost zajímavých věcí. Pořad jako takový je rozhodně zajímavý, proti dámám co to uvádějí, taky nic nemám – nicméně já mám stejně raději pořádné pivo, gulášek nebo klobásku. Zdravou stravu a bylinky ať si vychutnají jiní… ()

Idego odpad!

všechny recenze uživatele

Bioadorační reklama na Kotányi (ironicky s chemickým svinsvtem v každým druhým produktu), která tak nějak staví na tom, že když budeme o každém receptu tvrdit, že je dobrý na zažívání / paměť / cokoliv, dáme do něj nevšedně znějící bylinky (samozřejmě bio a čerstvé), a zabalíme to do retro stylu Magdaleny Dobromily Rettigové s kulisami v provedení první republiky, bude to stačit. Nestačí. Je to ohavně kýčovité, až se z té přeslaženosti a přestylizovanosti zvedá žaludek, a navíc tím provází slovní průjem dvou slečen protivnějších než podebraná pata. Zakončíme to výletem na bylinkovou párty. Kulinářské pořady jsou už z definice špatné, tenhle to dotáhl do extrému. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Všechny kuchařky k jednotlivím sériím se jmenují „Vaříme podle Herbáře“, jenom v šesté sérii se kniha jmenuje „Jíst a žít“. (JT19)
  • Po dotočení 4. série Linda Rybová řekla, že už točit nebude a že se na statek, kde točily nevrátí, a tak zbylou 5. a 6. řadu moderuje sama a zve si tam různé hosty. (JT19)
  • Ve 4. sérii je hodně receptů z knih Kamily Skopové. (JT19)

Reklama

Reklama