Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

animario 

všechny recenze uživatele

Moderní průvodce světěm bylinek s návody jak udělat šťávičku,sosíček či lehký pokrm + nějaký ty informace a fakta. Spokojeni budou především vegetariáni, vegani a Vincent Vega (dej mu pánbu věčnou slávu), ale najde se i využití na masitý pokrmy. Vizuálek opět pěknej jak už to u podobných pořadů bývá, celkově je to ale krapet nudný a omezený právě těma bylinkama. Naštěstí se na to aspoň dobře kouká díky sympatickým průvodkyním v podobě Kačky Winterový a Lindy Rybový, hvězdičku za obě, od těhle dvou slečen si nechám naservírovat i vařenou fusekli s cuketou (a to je co říct, protože cuketu fakt nerad). ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

U nás doma veľmi populárna relácia ,ktorú ako málo čo pozeráme spolu.Recepty ze skanzenu sú absolútna pecka.Hlavne tie z mäsa. 😀😀😀 ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Super moderátorky, zajímavé recepty a informace, neotřelá forma, zábavné a přiměřeně dlouhé. Za mě palec nahoru. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Milý a zábavný pořad o bylinkách a vaření. Kateřina a Linda jsou nejen herečky, ale i kamarádky, a je to na výsledku naštěstí vidět. Některé jejich etudy v kuchyni mi způsobovaly záchvaty smíchu a musím ocenit nadstandardní produkci, kameru, hudební výběr i výtečného homelesáckého pomocníka Jima. S odchodem Lindy Rybové ovšem pořad citelně kvalitativně klesl, protože se z něj vytratila lehkost a svěžest, jíž se vyznačoval v prvních sesonách. Přehnaný důraz na „tradiční“ a „babičkovské“ také poněkud zavání kýčem, nicméně s ohledem na bídu konkurence hodnotím tento relativně ambiciosní počin ČT vysoce nadprůměrně. ()

s1r1us odpad!

všechny recenze uživatele

Vyjmečně jsem si dovolil hodnotit něco, co jsem neviděl celé. Naštestí. Aneb, kterak pražské bydlenky opustili eMimino, strčili prsty do hlíny a teď nám o tom budou celé vlhké v několika (!) dílech vyprávět. Stě, fuchtle sobě. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Mam dilema. Dala bych plny pocet bodu za dokonalou parodii na ezopice. Na druhou stranu mam ale silnej pocit, ze to je cely mysleno vazne.. :-o Nic proti zdravym produktum, starym receptum a bylinkam, naopak! Ale copak se takovy tema musi pojmout takhle tupe? Ty komentare, hlasy obou dam, jejich ucesy a obleceni.. To vsechno jsou typicky příklady toho, proc jsou (bohuzel) lidi s pozitivnim pristupem k darum prirody ostatnimi povazovani za exoty.. Skoda takhle zkazenyho dobryho tematu.. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Skutočne nadpriemerne skvele natočený program a nestačí len obsah ,ale aj vizuálne spracovanie je paráda. Mám pocit ,že každé možné pokračovanie by si ľudia zaslúžili a podarilo sa natočiť aj ďalšie časti v roku 2020 ... ()

Evushe 

všechny recenze uživatele

Občas se docela divím, co to tam ty dvě patlají dohromady. Ale jinak jsou to ženy, jaké mají být (krásné, vtipné, s vařečkou, u plotny - napůl vtip)! :) ()

ŠpetaMarek odpad!

všechny recenze uživatele

Videl jsem namatkove par dilu 8. A 9. Rady a neco tak dramaturgicky nezvladnuteho jsem dlouho nevidel. A k tomu zenska, ktera pro sebechvalu nejde daleko. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

I když nejsem zrovna vegetarián nebo vášnivý ctitel bylinek , i já jsem si v tomto pořadu našel něco zajímavého. Zajímavé recepty a sympatické moderátorky mi nedovolily se nudit. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Zapínala jsem to s tím, že kouknu na díl, možná dva a tím skončím. Nakonec jsem to všechno sjela v jednom dni a jsem ráda, že jsem to udělala. Pořadů o bylinkách je několik, ale tenhle je jiný. Je to hravý, veselý, takový nevinný nebo jak to říct. Z obou hereček sálá pohoda a klid a to by u bylinek mělo být. A člověk se u toho naučí spoustu návodů a receptů z přírody. Jen škoda, že to bylo jen na 11 dílů. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Konečně jiná a originální televizní kuchařka! Gratulace! Hodnocení sráží jen božská posedlost vším co smrdí bio. Na druhou stranu zase moderátorky nevypadají jako trapná prasnice se svými moudry. ()

Sagisia 

všechny recenze uživatele

Holky jsou dobře cáklý, taky mě dostává hudba, zvlášť když do vaření nějakýho stoletýho receptu pustí Iron Maiden :) Ale hlavně: Vím co Jim! ()

Reklama

Reklama