Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch ,,vařících'' tv serošů se přiznám, že mne tenhle zaujal nejvíce. Ne že bych netrpělivě žmoulal ovladač DO a čekal na svůj pořad před TV... Většiou to berebentění v neděli podvečer z TV nevnímám, ale tohle mne docela zaujalo. Jednak původními babičkovskými recepty a jednak díky čarodějkám Lindě a Kateřině... Nevím jestli to je tím, že obě děvčata (no ony už jsou to maminy) můžu :-) , ale celkově má pořad šmrc, jejich průpovídky nejsou trapné a ve srovnání s jinými formáty je mi to tak nějak bližší. A to tyhle pořady nevyhledávám. ČT zase jednou udělala něco co má hlavu a patu. Tři lipové květy. * * * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně pozitivní hodnocení. A to, že jsem hetero, s tím samozřejmě nijak nesouvisí;) Nebo byste Lindě Rybové a Ryndě Libové (Kateřina Winterová promine...) hádali pomalu čtyřicet? No jo vlastně, ono je to o vaření/kuchtění/pěstování/kořenění/zavařování atd. atd., což bylo to, o čem jsem chtěl původně mluvit:) Herbář ale zkrátka je nade vší pochybnost designově nejpropracovanější pořad svého žánru (je mi líto, Nigello...), takže se o tom nedá nemluvit na prvním místě. Někomu bude Herbář jistě vadit, třeba i z důvodu nějaké averze vůči pseudobio lifestylové mánii naší doby. Já osobně ho aktivně nevyhledávám, ale když se s ním náhodou potkám, podívám se. A ano, někdy u toho mám i puštěný zvuk:) Herbář má vlastní tvář, kterou nezaměníte, a to je velké plus. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začíná čtvrtá sezóna tohoto seriálu a já jsem si vlastně uvědomil, že se mi nějak zakořenila neděle, podzimní / zimní tma a čas 18:25, kdy to na České televizi vypukne a rozjede to tam Katka s Lindou, na které se nejenom hezky kouká, ale ještě věcně vypráví o věcech, které mě zajímají. Popřípadě uvaří všecko, co bych jim okamžitě sežral. A hlavně je to s osobitým humorem, suprovou náladou a pohodou, která se každou zimní neděli vysloveně hodí do duše jednoho člověka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dvě žvatly a jejich kvokání na téma vaříme, pěstíme, sbíráme, kuchtíme, nakládáme, hledáme recepty v Boženě Němcové nebo v Jiřině Šejbalové, kámošíme se s dědkem kořenářem, povíme i to co nevíme. Kateřina a Linda prostě a jednoduše jsou, tlachají a zdobí. "S těma sušenejma rajčatama je to dobrý takle. - Příjemnou zábavu. - Děkuju ti. - A dejte si pod tu mřížku pekáček, ať tu troubu nemáte jako prase." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Linda Rybová s Kateřinou Winterovou vaří z bylin nikoliv lektvary, ale zdravá jídla. Jenže já jsem zastáncem toho, že má jít tělo do hrobu zhuntované. Dá se ocenit nápad na neobvyklou show, která si na nějaký prime vysílací čas netroufá a podvečer ji ideálně vyhovuje. Moderátorky si debužírovaly, jestli to hrály nebo ne, to posoudit nedokážu, ale provedení pořadu mě nezaujalo, a ten kdo pořad neviděl, má možnost stihnout další díl v neděli, ale v podstatě pokud nefandíte bylinkám v kuchyni, jejich poznávání a užitečným radám kolem nich, je tenhle pořad v opačném případě bezcenný a ztrátou času. Pochopitelně jsem si po pořadu dal hned propečeného hamburgera. Byliny přenechávám přežvýkavcům, pošahaným vegetariánům, veganům a spol. Mé hodnocení: 20% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku relácie moderátorka upozornila, že ak ste do teraz neprepli, tak sa dozviete to a to. Odporúčam prepnúť. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši. Pastva pro oči. Holky jako lusk... Tohle ani není o vaření, jako spíše o té pohodě, která z pořadu vyzařuje. :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný extra znalec přes byliny, nedělám si ani žádné masti a tinktury, ale za těch pár dílů co jsem viděl, jsem se dozvěděl docela dost zajímavých věcí. Pořad jako takový je rozhodně zajímavý, proti dámám co to uvádějí, taky nic nemám – nicméně já mám stejně raději pořádné pivo, gulášek nebo klobásku. Zdravou stravu a bylinky ať si vychutnají jiní… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Co do motivací a částečně i obsahu ani ne tak Včelí med České televize jako spíš jeho mateří kašička.. S konceptem vzdělávacího pořadu od laiků pro laiky už je to maličko horší, ovšem v důsledku s tímhle výborným projektem určitě z Hrušky na hlavu nespadnete.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tie informácie sú pre mňa veľmi cenné a som rád, že si ich môžem dohladať aj na webe. Moderátorky sú veľmi príjemné. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Dvě infantilní kozy se pasou na bylinném pažitu... a blábolí a blábolí a blábolí... asi snědly rulík... zlomocný. A zapomeňte na mixér, dnes to dáváme do blenderu... ()

Linda.csfd odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak strašně kýčovitý přeslazený vintage styl, až mě to šimrá v krku, že se mi skoro chce blinkat. Úplně mám chuť po svém chladně moderně minimalisticky zařízeném bytě rozházet kusy bahna, abych přerazila tu pasladkou pachuť na jazyku. Brrr. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Užitečný pořad udělaný vcelku vtipným a vkusným způsobem. Některé recepisy a postupy stojí za vyzkoušení. ()

Reklama

Reklama