Reklama

Reklama

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha

  • Brazílie Não Pare na Pista (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Paulo Coelho je jedním z nejznámějších a nejprodávanějších spisovatelů všech dob. Prodalo se přes 165 milionů výtisků jeho knih. Coelhovy romány byly přeloženy do 80 jazyků a publikovány ve více než 150 zemích. Ale jeho mládí nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Coelhova mladická bilance by zněla: pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech, tedy v prostoru a čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený kluk a rebelující mladík se změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem. Film Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha vypráví o úžasné životní pouti Paula Coelha, na jejímž konci se stal vypravěčem příběhů, které fascinují miliony čtenářů. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

S prominutím naprosto nekoukatelné cosi, co šlo úplně mimo mě. Ukázkový příklad jak netočit životopisné filmy. Popisuje to zaráz tři fáze života a je to naprostý chaos, snad úplně všechno včetně kamery je tu špatně- pouze zcela nepovedený pokus o umělecký film, bez špetky humoru, smyslu a vůbec. Duševně chorý byl zjevně štáb, který to natočil...0% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Měla jsem možnost od Paola něco přečíst a opravdu je to svojské, zvláštní a někdy neuchopitelné. Bylo mi to doporučeno jako něco, co právě jede na vlně. Z toho množství vydání je to zřejmé. Po tomto jeho životopisném filmu se už nedivím. Jeho život byl takový jako jeho knihy, ne pro každého. Je zapotřebí být na té jeho vlně s ním. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film jako nepodařená ilustrace knihy. 1) Mohu se vyjádřit zdvořile a velmi zdrženlivě - tvůrci filmu vnímají Coelha jinak než já. Jeho Alchymistu kladu někam k Exupéryho Malému princi. Film udělal z velkého a přesvědčivého mága tuctového hippíka. Nevím, jak moc je tento obrázek věrný, ale rozhodně to není můj obraz Coelha. 2) Ani trochu jsem necítil duchovnost a genialitu, kterou jsou jeho knížky prodchnuty. Snímek prostě zobrazuje lehce vyšinutého hippíka "na cestě". Takových byly a jsou statisíce, možná milióny, ale Coelho je jediný a jedinečný. Toto poznání film zprostředkovává pouze odkazem na množství vydaných knih. 3) Hezký 22letý Ravel Andrade (mladý Coelho) už věci moc nepomohl. 4) Ale to základní poselství je nádherné: Když něco chceš, celý vesmír se spojí v tom, abys toho dosáhl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk nemá z psacího stroje Paula Coelha něco načteno a o jeho životě cosi málo nastudováno, tak se bude v ději zajisté ztrácet a zhlédnutí tohoto snímku je pro něj zcela zbytečné. Pravděpodobně budou tito diváci Paula vnímat jako psychopata, což je pravda jen do určité míry a z určitého úhlu pohledu. Já jeho tvorbu zbožňuji, takový Alchymista je v mých očích určitě pomyslné number one. Takový návod, jak si uspořádat život, jak dosáhnout svých cílů a být šťastný, o což jde především. Jedni ho milují a druzí jej nenávidí. Řečí čísel a statistik je, bez jakýchkoli spekulací, Paulo jeden z nejslavnější autorů současnosti, tudíž si svůj film určitě zasloužil. Tedy, zpátky k filmu. Z mého pohledu se jednalo o velice solidní životopisný snímeček. V necelých dvou hodinách bylo vyřčeno to nejpodstatnější. Tyhle skoky v čase byly z mého pohledu určitě vítaným krokem, který rozhodně napomáhal lepšímu vyznění příběhu, protože naprosto krásně všechno se vším korespondovalo. Herci byli vybráni velice slušně, dokonce se sobě jednotlivé verze Paula celkem podobaly. Z mého pohledu není moc co vytknout. Je to poutavý příběh o člověku, který přesáhl svůj dětský sen. Nejenom, že se stal spisovatelem a našel smysl a náplň svého života, ale svými díly pomohl najít smysl života i některým svým čtenářům. Osobně jsem si zatím z každého jeho díla něco odnesl do života s sebou. Pokud jste zatím s jeho díly neměli tu čest, tak je tímto vřele doporučuji. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Ok přiznávám se: Alchimistu jsem ještě nečetla! Což je vzhledem k filmu určitě celkem na škodu... Na druhou stranu slavnostně slibuji, že se k němu určitě dostanu, protože tohle dílko je skutečně dobrá recenze :) Recenze, která bude bavit i ty, kteří o Paulu Coelhovi jenom vzdáleně slyšely. Kromě odkazů na knihy totiž nabízí netradiční postoj k bytí a hledání té pravé cesty, která je spojena s volnomyšlenkářským životem zahaleným do pláště mysticismu. Celkově jsem se prostě bavila... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama