Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 285)

Wardan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší štrúdl co jsem kdy v kině viděl. Zážitek to nebyl špatný, leč jako moc chytře vystavěný blockbuster mi to nepřijde. Více tady. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Toto je krásný příklad situace, kdy já jako téměř nepoznamenaná filmy ani knihami o Harry Potterovi jsem objevila tento svět. A jsem za to vlastně ráda. Tento film není dokonalý, je tam spousta nelogičností i triky se zrovna moc nepovedli, ale tak nějak jsem se při sledování filmu prostě cítila dobře. Za sebe musím vyzdvihnout casting! Vlastně můj největší problém s Harry Potterem je ústřední trojice hrdinů, kteří jsou pro mě nesmírně protivní, zatímco tady herci do svých rolí perfektně sedli a pro mě byla RADOST je sledovat. No a samozřejmě zasazení do New Yorku 20. let, kdy je všechno Art Deco je pro mě zásadní prvek. Stále pohádka, ale v dospělé verzi. A já bych to mohla mít i bez těch zvířat :-) ()

Erumocio 

všechny recenze uživatele

Na chvíli jsem byl zase tím vyjeveným dítětem, které fascinovaně hledělo na všechny ty čáry a zvířátka. Krtek vede! ;) ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Wau, bylo to nad očekávani dobré. Bylo to zábavné, Herci na výsost roztomilí, zvířátka důmyslná a hravá, výborná pohádka pro děti i dospělé. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracovaný film po vizuální stránce, roztomilé potvůrky, přijatelný hlavní hrdina a to je vše. Byla jsem na filmu s dětmi, ty byly samozřejmě nadšené, já už méně. Výrazně mi vadila absence tématu - děje, který by měl nějaký výraznější smysl. Kdosi to tu přirovnal k lovení pokémonů. Sama je nechytám, ale co vím, tak tam ta podobnost je. Jediný hlubší podtext by se dal najít v jistém porozumění hlavního hrdiny vůči magickým tvorům a jeho snaze je chránit. To mi bylo na celém snímku nejsympatičtější. Jinak je to taková kasovní splácanina, která jestli nepůjde jiným směrem, tak s dalšími díly nejspíše padne na ústa. Já sama bych dala maximálně 50%, ale děti mě donutily k vyššímu hodnocení. Jim se to moc líbilo a o to přeci jde. Takže tedy 75%. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

S "pokracovanim" sveta HP mam podobny problem ako pred rokom u Star Wars - pozera sa na to fajn, ale film postrada sceny ci charaktery, ktore by vyraznejsie vtiahli do deja a zaryli sa do pamate divaka na dlhsi cas. Postavy na mna posobili malo rozvinute a so ziadnou som sa nevedel stotoznit, casto bolo citit skratkovitost vyplyvajucu z kniznej predlohy. Napriek dlhej stopazi je tam fakt malo strhujucich a zapametatelnych okamihov, proste si to len tak plynie a vas to sice nenudi, ale je vam tak trochu jedno, co sa stane dalej. No a ten naklad patosu na zaver mohol byt tiez mensi. Ale aby som len nekritizoval, ako rozpravka pre deti je to super. Magicka atmosfera z HP ostala, humor cieli tiez skor na mladsie publikum, vizual a efekty ma celkom bavili. Ak by ma to chytilo v mladsom veku, mozno to mam aj za 5*. Ako jednoducha rodinna rozpravka to funguje, ako fantasy pre zbehleho filmoveho fanusika je to poslabsie. 70% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Kromě efektů se zvířaty, jsem se o nich nedověděla vůbec nic ! Marné, chabý scénář nezachrání ani herecká esa.....Souhlas Enšpígl. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl byl vytvořený "násilně", čímž chci říct, že aby Rowlingová uspokojila nenasytné choutky potterovských nadšenců (mezi něž jsem kdysi sám patřil), vytvořila dvouhodinovou slátaninu z New Yorku 20. let. Vidím, že pro většinu byl tento film velkým zážitkem, nicméně já jen těžko hledal podobné zážitky jako u "poctivého" Harryho Pottera, a proto uděluji jen 42%. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Colin mi tam sice po celou dobu připadal jako mylná a nečekaná návštěva z jinýho filmu a snaha o napojení ke světu Bradavic několika násilnýma zmínkama mi tam taky nějak nesedla. Klidně bych to pojal jako soběstačnou dějovou linku, která nemá s Harrym nic společnýho, ...ale jinak celkem fajn záležitost. ()

evson 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se musela podívat dvakrát, protože poprvé jsem usnula. Hrozná splácanina postavená pouze na efektech, Eddie mi strašně nesednul a jediný, co ve mně vyvolalo troška citu, byla zelená větvička. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata jsou projektem, který se mohl vydat několika cestami. Zvolil si cestu akčního popcornu, tolik se rozmáhajícího v posledních letech. Podle mě škoda. Rychlé střihy, zabraňující divákovi zachytit a pochopit narativní posun, brutální efekty a nijaké dialogy. Taková byla Fantastická zvířata podle mě. V poslední době mi přijde, že se do filmu hodí pár postav, které jsou nějakým způsobem jedinečné a tvůrci si myslí, že tím je práce hotová a divák bude na konci filmu vztahy mezi nimi dojmutý. To ale nejde, pokud ty vztahy během filmu nebude budovat. Vypjaté situace? Žádné. Pokud ano, atmosfericky vyhořely. Ač mě svým způsobem čtveřice hrdinů bavila, jejich chování k sobě navzájem nebylo příliš pochopitelné (a tím nemyslím, že jsem to nechápal) - krom Kowalskiho a té bloncky (nepamatuju si jméno). Co se týče efektů, tak byla magická zvířata na můj vkus přebarvená. V Harry Potterovi působila, ač stále pohádkově, přirozeněji. Kameraman takřka vůbec nedokázal normálně zachytit záběr. Ostření a rozostřování bylo přepiplané. Nemluvě o scénáři, který nedokázal smysluplně provázat scény a skákal odněkud nikam a odnikud někam, a to jak po vyprávěcí stránce, především pak ale po té geografické. Neříkám, že to bylo jako celek nějaké příšerné, ale podle mě rozhodně horší, než každý jeden Harry Potter. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Stylové fantasy dobrodružství společně s parádní atmosférou a kvalitními herci. Jde vidět, že spolupráce Rowlingové s Yatesem opravdu funguje tak, jak má a za mě rozhodně lepší film než například první část Relikvie smrti. Na další pokračování se nijak extra netěším, ale že by mi nějak vadily další díly to taky říct nemůžu. Slabší 4* ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne..tedy pardon..Mlok opět úplně v jiné roli, je roztomilý a milý čárovník, který se vypraví z Brexitu do Trampova revíru, aby tam vypustil na svobodu "ptáčka". Inu ono se to ale místním ochranářům mudlů (nečarů) nějak nelíbí a co na tom, že to jsou taky čarodějálesové. Prostě jsi Brit, tak si zalez na ten svůj, již 70 let byzvýznamný, ostrůvek a neotravuj. Nejsympatičtější postava je Nečar co se náhodou připlete těm všem čarodějům pod nohy a tady to pro mě začíná být zajímavé. Ten film skutečně nemá až na pár "pomrknutí" s Harrym Potterem nic společného, je zábavný, milý, ve finále akční a neotravuje dětskými Neherci. Colin Farrell konečně začal stárnout a jak člověk odhadne po první minutě filmu, hraje pěkného potvora a hraje jej dobře. I když...ono není v celém filmu moc co hrát, ale prostě tak nějak dohromady to funguje, stejně jako v tom, že se tam vlastně nic neděje...Když ale ono to pěkně plyne a baví až se dostaneme na akční a posléze smutný konec a najednou si člověk řekne: "Ale co, narvu tomu pět hvězd." Naštěstí pak se z toho vyspí a uvědomí si, že není čárovna...vždy já jsem přeci Královna! a tak 4* za ten pěkný pocit, který to ve mě vyvolalo. Skutečně dětský film jak má být, považte sami zda je to výtka, či lichotka. 85% ()

Trojkol 

všechny recenze uživatele

Já jsem od toho nic nečekala, tak nejsem zklamaná, takže tři hvězdy! Depp teda trapnej jak svět, ale Farrell naopak výbornej "polozáporák", tak se to trošku kompenzuje. Kredenc mi přišel otravnej, stejně jako jako zvuky těch zvířátek (viděno v letňáku, kde byly zvukové efekty trošku přepálené), ale celkem taková fajn oddechovka, viděla jsem teda horší fantasy. (Nebo neviděla, protože fantasy nemusím? Dumám.) Až na ty "akční" scény, kdy jsem teda netušila která bije, kdo kam letí, co je to? Zvíře, barák, nečar, Redmayne? :D Nebrečte, Harry Potter to není, ale to ste přece nemohli ani čekat. Pro děti moc pěkný. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem se zasmála a někdy to bylo trochu napínavý, ale když film skončil, zbyla jen hořká pachuť nepříjemně připomínající filmy, které jsou prostě jen ztrátou času. Osobně si myslím, že J. K. Rowlingová se autorsky vydala z posledního už ve čtvrtém dílu Harryho Pottera a od té doby šplouchá naprázdno. Coline, do čehos to zase duši vrazil! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata mají skvělý scénář. Ten je vybroušený k dokonalosti, zvířátka jsou roztomilá a scény srší vtipem. Je to moc příjemná oddychovka, jen ten konec se na můj vkus stočil trochu špatným a kupodivu nesentimentálním směrem (že by tvrdý zásah produkce?), posledních 10 minut filmu už je opět ve starém dobrém tempu. ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama