Reklama

Reklama

Embéčkem kolem světa

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 35 min

Režie:

Michal Vičar

Obsahy(1)

Dva bratranci, studenti psychologie a žurnalistiky, se bez jakýchkoliv znalostí automechaniky vypraví na cestu kolem světa ve stařičké, čtyřicetileté Škodě 1000 MB, Julii. Trasa vede přes čtyři světadíly (Evropa, Asie, Severní a Jižní Amerika), 20 zemí. Prožijte s nimi jejich sedmiměsíční dobrodružství. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jste se nebáli jet s tak starým autem z Čech až do Belgie?" Já bych tedy takovou cestu nedal, protože se v motorech vyznám asi jako ti dva študáci a kdyby tato cesta Škodověnkou 1000 MB měla vést přes Rusko, Koreu a USA, tak bych si sehnal omluvenku od doktora, abych nemusel jet. Zkrátka mám dobrodružství v krvi. Nicméně chlapci vyrazili a určitě si to užili, ale na mě zbylo jen 40.000 km za půl hodiny a to je zatraceně málo. Sice mě pobavilo pár hlášek, třeba o tom, jak Jůlii chutnal ruský benzín, ale zároveň mě hrozně štvali panáčci Čučud a Brendon, jejichž komenty asi měly být vtipné, leč nebyly. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument o lidském odhodlání, vůli a touze po dobrodružství. Na celém dokumentu je sympatické, jak se cestovatelé perou s nenadálými překážkami a dokážou improvizovat pro zachování naděje, která postupně vede ke splnění snu. Embéčkem kolem světa je zábavně sestříhané dílo s perfektním doprovodem v podobě komentáře a jednotlivých písní. Opravdu ojedinělý projekt, který v sobě ukrývá ohromnou dávku inspirace pro ostatní dobrodruhy a je dobře, že něco takového vzniklo i v knižní podobě. ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby to bylo našlapané dobrodružství. Rozhodnu-li se ho ale jako takové veřejně publikovat, musím do takového dokumentu dát více informací než na běžné homevideo. Obžvláště, chci-li býti žurnalistou. V podstatě jsem nic neviděla, nic se nedozvěděla. Chlapci nevyužili potenciál, který měli.. Velká škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Samotná hodnota cesty je nevyčíslitelná, dokument ale jako takový je ale až příliš povrchní a amatérský, než abych ho mohl hodnotit výše. Záběry mají hoši pěkné, Dan Přibáň jim to skvěle sestříhal a hudební podkres taky není špatný, ale na cestu kolem světa je 35 minut zoufale málo. Víceméně se jedná jen o takový letmý sestřih toho nezajímavějšího, obsahově to je ale celkově slabé. ()

Zajímavosti (1)

  • Střih a produkci zajišťoval Dan Přibáň, autor trabantových cest po Africe, Asii a Americe. (Jose...)

Reklama

Reklama