Reklama

Reklama

Embéčkem kolem světa

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 35 min

Režie:

Michal Vičar

Obsahy(1)

Dva bratranci, studenti psychologie a žurnalistiky, se bez jakýchkoliv znalostí automechaniky vypraví na cestu kolem světa ve stařičké, čtyřicetileté Škodě 1000 MB, Julii. Trasa vede přes čtyři světadíly (Evropa, Asie, Severní a Jižní Amerika), 20 zemí. Prožijte s nimi jejich sedmiměsíční dobrodružství. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (17)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi, jedno staré auto a nadšení cestovat to je Embéčkem kolem světa. Dokument není sice tak obsáhlý jako např: Trabantem napříč Afrikou, ale i Škoda 1000MB má své kouzlo a stejně tak i tento dokument, který má příjemných 35 minut. Dokument je obohacen o občasné maňáskové (mončičákové) divadílko. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jste se nebáli jet s tak starým autem z Čech až do Belgie?" Já bych tedy takovou cestu nedal, protože se v motorech vyznám asi jako ti dva študáci a kdyby tato cesta Škodověnkou 1000 MB měla vést přes Rusko, Koreu a USA, tak bych si sehnal omluvenku od doktora, abych nemusel jet. Zkrátka mám dobrodružství v krvi. Nicméně chlapci vyrazili a určitě si to užili, ale na mě zbylo jen 40.000 km za půl hodiny a to je zatraceně málo. Sice mě pobavilo pár hlášek, třeba o tom, jak Jůlii chutnal ruský benzín, ale zároveň mě hrozně štvali panáčci Čučud a Brendon, jejichž komenty asi měly být vtipné, leč nebyly. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se neubráním srovnání s trabantím dobrodružstvím. No, co vám budu povídat. Není to trabant. Není to ani tak propracované a ani tak zábavné. Vášeň však cítím z těchto kluků podobnou. A o tom to je. Oceňuji, že si dva studenti humanitních oborů troufli na takovou cestu. Opravy zřejmě zvládli jen úplně základní, ale asi s sebou stále vozili plnou peněženku. Mrzí mě snad hlavně to, že se tak neuvěřitelně dlouhá cesta přes 4 kontinenty nacpala do směšných 35 minut. Záběry jsou příjemné a dva cestovatelé poměrně vtipní. S radostí bych dostal přidáno. Asi klukům šlo hlavně o zážitek, film byl až na druhé či třetí koleji. Nicméně, to co do něj dali se mi líbilo. Hodnotím to velmi pozitivně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Martin Beťko byl můj spolužák na žurně. Kluci vybrali fakt dobrou hudbu a komentář je místy opravdu vtipný (plus výborný vypravěč). Nevím ale proč je to tak hrozně sestříhané. Divák by se rád dozvěděl, jak kluci spali, kolik to asi tak stálo a pak pár dalších číselných údajů (kolik km, zemí atd atd). Taky bych vzhledem k tomu, že se dnes málokdo kouká na úhlopříčku menší než metr navrhoval do všech záběrů z jízdy přidat grafiku s mapou a názvy míst, kterými právě projíždějí. Některé země jsou vyloženě osekané až vysekané. Jak vidno, film je spíš odpad toho, co se nevešlo do knih a přednášek. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Samotná hodnota cesty je nevyčíslitelná, dokument ale jako takový je ale až příliš povrchní a amatérský, než abych ho mohl hodnotit výše. Záběry mají hoši pěkné, Dan Přibáň jim to skvěle sestříhal a hudební podkres taky není špatný, ale na cestu kolem světa je 35 minut zoufale málo. Víceméně se jedná jen o takový letmý sestřih toho nezajímavějšího, obsahově to je ale celkově slabé. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Pribáňovými trabanty (byť se i na tomto Pribáň podílel), expedice trabantů byla konána za účelem následné propagace, kdežto ti dva blázni v tisícovce si to asi daleko víc užili, měli to víc jako výlet, míň jako expedici a podle toho vypadá i následný skorodokument, který pravda mohl být, zvláště k délce trasy, obsáhlejší a zajímavější, takže kladněji hodnotím ty dva kluky, hůře už jejich dokument. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby to bylo našlapané dobrodružství. Rozhodnu-li se ho ale jako takové veřejně publikovat, musím do takového dokumentu dát více informací než na běžné homevideo. Obžvláště, chci-li býti žurnalistou. V podstatě jsem nic neviděla, nic se nedozvěděla. Chlapci nevyužili potenciál, který měli.. Velká škoda. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Dvojice šulínků, kteří viděli auto leda z vlaku se vydá po vzoru předešlých cestovatelů na dalekou cestu s historickou tisícovkou. Aby předčili i slavného (a mě oblíbenýho a sympatičtějšího, než tihle dva troubové) Dana Přibáně, vyberou si trasu ze všech nejdelší, kolem celý zeměkoule. Na cestách zažívají dramatické chvíle, dobrodružství a cítí se jako největší borci...Mám tyhle dokumenty rád, ale nesnáším, když se někdo snaží napodobovat někoho, kdo něco podobnýho dokázal před nima a daleko líp. To už bych mohl i já, milovník řízení a cestování, probudit svoje stádo zdechlých kobyl pod kapotou 16-ti letého krasavce se lvem ve znaku, sehnat sponzory a vyrazit třeba za poznáním příhraničních bordelů...Jmenovalo by se to "S Peugeotem po Kundí dálnici" ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument o lidském odhodlání, vůli a touze po dobrodružství. Na celém dokumentu je sympatické, jak se cestovatelé perou s nenadálými překážkami a dokážou improvizovat pro zachování naděje, která postupně vede ke splnění snu. Embéčkem kolem světa je zábavně sestříhané dílo s perfektním doprovodem v podobě komentáře a jednotlivých písní. Opravdu ojedinělý projekt, který v sobě ukrývá ohromnou dávku inspirace pro ostatní dobrodruhy a je dobře, že něco takového vzniklo i v knižní podobě. ()

Sgt.Cliffer 

všechny recenze uživatele

Velice hezký sestřih. Není to tak profesionální jako Trabanti (toto přirovnání se tu asi objevuje nebo bude objevovat ještě mnohokrát) ale myslím si že perfektní v rámci možností. ()

A.MacGyver 

všechny recenze uživatele

Četl jsem suprovou knížku, které dávám plný počet 100%. Po ztrátě kamery chápu, že natočeného materiálu moc není. Za odhodlání a splnění svého snu dávám tři... ()

Reklama

Reklama