Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Akademie Honnouji je vedena železnou rukou ředitelky Satsuky, která svým podřízeným dodává Goku uniformy, díky nimž disponují nadpřirozenými schopnostmi. To vše se má ale změnit s příchodem nové studentky, která je ozbrojena mečem navrženým pro přemožení těchto uniforem. Jejím cílem je najít ve škole vraha svého otce. (John8)

Recenze (20)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Na docenění musí člověk mít určité specifické nastavení mysli a značnou odolnost k japonské animované fantastice, ale pokud jsou obě podmínky splněny, nebrání už nic tomu, aby nasedl na hype train a již se jen neuvěřitelně vezl. Vůbec se nedivím tomu, že bylo tohle anime zvoleno nejlepším originálním anime dekády (i když osobně bych ten titul dal geniální Madoce). Od začátku až do konce obrovská smršť šíleně přepálené zábavy, neskutečné vizuální i vyprávěcí nápaditosti (často až old-school herní a komiksová beat-em-up obrazová poetika) a epických momentů pod taktovkou animátorů utržených z řetězu a mistra skladatele Sawana, vlastně v celkovém procentu hypeu napříč epizodami dokonce Trigger překovává podle mě sám sebe a předchozí dnes již legendární počin Gurren Lagann (nepočítaje jeho závěr, logicky :)). A pod povrchem toho všeho znovu krásný coming-of-age příběh, který se vyvine v něco mnohem větší, ale v jádru stále to srdce zůstane, přičemž tentokrát je to srdce dívky. Musím přiznat, že jsem se do hlavní hrdinky Ryuuko Matoi možná trochu zamiloval. Její design, její jméno (ovšem jména tady mají velmi zajímavá a cool znějící téměř všichni), její osobnost, a asi nejvíce její japonský dabing byly všechno trefy do černého. Ani většina dalších postav ale rozhodně nedělá ostudu, v čele s úžasně charismatickou a celkově výborně napsanou Satsuki Kiryuin. Nějaké výhrady by se jistě našly a u několika epizod jsem se trochu nudil nebo byl možná, jak je to u tohohle studia obvyklé, můj mozek úplně zahlcen, ale ve finále to byla jednoduše parádní jízda. Číselné hodnocení někde mezi 8,5-9/10. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Všeho víc! Přidat na plynu! Kozy budou houpavější a větší, postavičky zdeformovanější, akce nařáchanější a velkolepější, vtipy budou mít větší kadenci, faktor bláznivosti bude rovněž navýšen! Gurren-Lagann uspěl, tak tohle musí uspět ještě víc!” – aneb vše, co v Gurren-Lagannu dobře fungovalo a díky čemuž si seriál zajistil takový úspěch, je v Kill la Kill jeho tvůrci v duchu hesel „všeho víc” a „když vy břízolit, tak my kachličky!” dovedeno do otravného, nudného extrému. Zpočátku se na zdeformované postavičky, zjednodušenou animaci a snahu o extrém vršenou snahou o další extrém dá ještě koukat, ale dívat se na tuhle statickou podívanou po dobu 24 dílů? Kdyby to mělo být několikadílné OVA, dobře, bral bych to jen jako experiment, ale tohle je moc i na mě. Někdo by si tedy mohl klást otázku, proč jsem dal z podobného těsta upečenému FLCL právě tolik hvězd, kolik jsem mu dal, když tady na Kill la Kill tak plivu. Snadná odpověď. FLCL i Kill la Kill máte buď rádi, nebo ne, a plně objektivní názor najdete jen těžko, ovšem pravdou je, že FLCL nebyl tolik založen na přehánění a dovádění věcí do extrému, jako spíš na nonsensu, padnoucím hudebním doprovodu a tématu dospívání hlavního hrdiny, což je mi mnohem sympatičtější. V případě Kill la Kill jde jen o nudné přehánění, které čas od času vytáhne nahoru glosa Mako, což je dost málo. Po osmém díle končím. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Chtěl jsem si dát akční oddechovku a tak když v mém okolí hlavní hrdinku solidně nacosplayovali, tak jsem si řekl, že to zkusím. Na rovinu řeknu, že by mi nevadilo, kdyby to zůstalo v Battle Royale kulise někde ve škole. To, že to již trochu klasicky sklouzlo až do vesmírných výšin a šířek, na to už si zvykám, ale jednoduše sa mi to nepáčí. Výčet proti je ale mnohem, mnohem obsáhlejší. Hlavní hrdinka je večně zamračená, protivně uřvaná, nesmysly hlaholící fůrie s vymytým mozkem, kde zůstaly jen zvířecí instinkty a jediný, co s ní pohne, je její ubrečená a hyperaktivní kamarádka, jejiž drobné stand-upoidní výstupy chvíli baví, ale pak šíleně omrzí. Příběh nenese žádné známky hlubšího přemýšlení a plot twisty jsou tak předvídatelné a hloupé, že i možný scénář přeleta holuba nad autem a následné provedení své potřeby mi přijde mnohem nečekanější obrat. Seriál vysvětluje, jak něco je super-efektivní na něco, jak tamto bylo vyrobené kvůli onomu, ale pak si nehorázně začne vyplachovat pusu 2 roky zkysaným mlíkem (když to řeknu slušně) a otočí i sebou zavedené principy. Jako proč? Jistě, nejde Kill la Kill vzít četnost soubojů, nastavení absurdity lvl 9000 a jistý drajv s přicházejícím koncem, kdy není čas na jakékoliv přemýšlení, jen řezání okolí stůj co stůj, ale to mě nebaví. Hlavně, že máme všude vlající sukně ke kalhotkám, milion trapně upgrajdevaných technik a obleků a poměrně odfláklou animaci. Plus jen za nudistickou pláž, tam se nešlo uculovat. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Individuální hodnocení Kill La Kill hodně záleží na tom, jestli jako jeho diváci přistoupíte na hru tvůrců, že jde o primárně bojovou záležitost a nebudete moc řešit logiku, některé pochybně napsané postavy a jejich místy smysl příliš nedávající motivace. Třeba takový Hromino na jejich hru nepřistoupil a poměrně poutavě dal svůj vcelku vyhraněný názor velmi jasně najevo. Jeho argumenty navíc dávají smysl a komentář, který se honosí jeho nickem, je tím pádem kvalitním protipólem místních, ve valné většině, nadšených reakcí. Takže doporučuji přečíst. ---------- Něco málo k příběhu: Černovlasá předsedkyně Kiryuuin Satsuki vládne japonské škole Honnouji nejen slovem, ale i svým bílým mečem. Podle svých vyhraněných preferencí rozdává místním studentům tzv. Goku, uniformy, které podle svého označení (1* až 3*) propůjčují svým nositelům nadlidské schopnosti. Tou dobou na akademii nastupuje sedmnáctiletá Matoi Ryuko u které se ukáže, že její síla je v podstatě srovnatelná s tou jakou oplývá Satsuki. Scénář je dál pochopitelně detailněji rozpracován a co se zdá napřed jako jasná věc může ke konci trochu překvapit. -------- Takhle začíná Kill La Kill a také tím začíná neuvěřitelný kolotoč dávání si po držce. Tvůrci totiž vsadili v podstatě všechny karty na souboje. To sebou nese svoje negativa i pozitiva. Plusem určitě je, že seriál má skvělé tempo, výborně vymyšlené i zrealizované souboje, přepálenou choreografii, hláškující bad-ass ženy i muže. --------- Naopak problematicky působí samotný scénář, kdy je naprosto jasné, že líp napsané postavy a zejména poutavější rozepsání ve vztahu toho proč vlastně bojují by seriálu pomohlo opravdu nadměrně. Rovněž samotná příšerně uřvaná hlavní hrdinka mi hlavně ke konci už docela lezla na nervy. Naštestí jsem se ale mohl tím spíš soustředit na Satsuki, která díky osobní rovinně ke konci seriálu patří k nejlepším postavám. Škoda i některých předvídatelných momentů, ale to jsem v rámci bojového typu seriálů ochoten prominout. -------- Animace svou stylizací rozkročena někde mezi devadesátkovou produkcí a současnými seriály sice ze začátku může divákovi připadat nepřitažlivá, ve výsledku ale bojům a celkovému dojmu velice pomáhá. Stejně jako vynikající soundtrack, který až na jeden motiv dodává zejména bojům patřičnou šťávu. ------- Kill La Kill je silně stylizovaná na boje vyloženě zaměřená záležitost. Za sebe jsem se bavil poměrně dobře, ale přímo doporučit ho určitě nemohu. Né každý totiž snese poměrně slabý scénář, který zajímavější dramatický oblouk naplňuje až ke konci. Na druhou stranu bojových seriálů mnoho v dnešní době nevychází a tak jeden přímo zaměřený na to, určitě neuškodí. Slabší 4*. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Kill La Kill je těžko hodnotit. Ze začátku téměř nudné klišé, velmi přehnané a rozhodně odlišné od ostatních, se postupně ale jistě rozjíždí až do finálního konce. Že jste to už někde slyšeli? Že jste tu kresbu už někde viděli? Tengen Toppa Gurren Lagann? NE. TTGL Je dílo přímo famózní. Kill La Kill však nebojuje v takové míře (I když osud vesmíru je také v sázce, galaxie tam bohužel nelítají). Zápory záporné: občasná až-moc-velká ukecanost snad všech postav. I když je toto anime spíše o akci, spíše se za ní schovává a všechno okecá. Čím větší vůle, tím víc to jde. Znáte to :-) Také bych vytkl poněkud nudný start, který se motá jen okolo hlavní hrdinky, která má za úkol se probojovat až k vedoucí školy. Mmm. Klady, KLady, KLaDY: snad vše ostatní :-) Výtečně jsem se bavil nad naprostou absurdností, která se projeví až když necháte svou fantazii povolit, promyšleností zbraní a technik boje, úžasnými nápady se skrytou organizací, ale co musí vyzvednout - naprosto komicky karikaturistické postavy. Toto anime hýří super-přehnanými hrdiny a hrdinkami, kteří oplývají uřvaností a neklidem. Jsou nadopované, zdrogované, vše-ované vším, co jde. A je to fajn! Povedlo se. Na Kill La Kill jsem se každý týden velmi těšil, protože to bylo něco úplně jiného, než čekáte. Není to tak ucelené jako zmíněný TTGL, ale to vůbec nevadí. Dost mě také překvapovalo. Cliffhanger za cliffhangerem, šok za šokem, křik za křikem. Určitě tomu dejte šanci, nebudete litovat. 25 episod to má důvodně, děj rozhodně nenatahují. Spíše pomalý začátek je pak vynahrazen obrovským tempem na konci :-) Až vám z toho buší srdce. KILL 85% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Absurdní, šílená, ale především zábavná záležitost. Postavy jsou skvělé (v čele se senseiem a Mako), animace správně trhlá a soundtrack má grády. Co se pak samotného příběhu týče, ze začátku je to celkem slabota, ale zhruba tak od půlky to nabere neskutečné obrátky. Jsem ráda, že jsem se prvními díly nenechala odradit. NUDISTO BEACH! 8,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi povedať dve dôležité informácie (Tsumugu Kinagase). Po prvé (pozítiva) anime Kill La Kill má veľmi kvalitnú hudbu či už je to opening, alebo ending je to vážna kvalita. Hudba/ hudobné podklady sa veľmi neopakovali napriek tomu, že som chcel niektoré počuť stále častejšie. Musím teda povedať, že v hudbe/zvukoch anime Kill La Kill prekoná málo ktoré. Súboje sú monumentálne kde nie raz sa demoluje celá oblasť kde sa odohrávajú. Vlastne celé anime je postavené na súbojoch a postupne sa pridá celkom kvalitný príbeh. Postavy sú veľmi zaujímavé hlavne Kiryuuin Satsuki. Kiryuuin Satsuki bola pre mňa oveľa zaujímavejšia postava ako hlavná hrdinka. Viac sa mi dokonca páčila aj jej premena do bieleho ako premena Matoi. V anime zaznie aj veľa zaujímavých filozofických fráz a nedá sa povedať, že by to bolo len bojovanie od buka do buka. Príbeh je dostatočne kvalitný a bavil som sa ňom. Anime rozhodne stojí za pozretie. Kvalitnejšie diely ktoré si zaslúžia vyššie hodnotenie sú diely 7,13,19. Vedľajšie postavy veľmi kvalitné a zaujímavé. Vysvetlenie a prepletenie príbehu, hlavných hrdinov je dobré, ale zrejme prichádza niekedy už neskoro. Po druhé (negatíva) - Áno toto bude to negatívne. Príbeh sa rozpráva dosť pre mňa zvláštnym spôsobom, aby nebol zaujímavý hneď od začiatku. Niektoré momenty, ktoré sú bizarné (nemá tam byť d bizarDné?), neštandardné, wtf momenty vôbec nie sú vtipné, aj keď by mali byť proste nie sú. Súboje niekedy trpia tým aby sa zobrazilo, že sú intenzívne demolíciou prostredia viac ako je únosné, ale to sa dá nejako prežiť. Súboje by sa teda mali viac sústrediť na podstatu súbojov a nie na okolie. Tak anime Kill La Kill veľmi graduje a dá sa povedať, že tam si človek uvedomí zbytočnosť pár prvých dielov. Áno kvalita príbehu narastá so získanými informáciami. čim je bližšie človek koncu. Lenže čo pár dielov čo rozhodne nedosahovalo kvalitu vyššieho hodnotenia na tie treba zabudnúť? Pri niektorých anime čo majú veľa dielov na to zabúdam, ale Kill La Kill malo veľa nezaujímavých dielov. Musím povedať, že som s tým bojoval a chcel by som tomu dať viac, ale takto malá náplasť v podobe pol bodu, ktorá žiaľ nebude vidieť. (Hodnotenie 3,5) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak může být něco tak nápadité a hyperaktivní, ale občas zároveň nudné a otravné. Původně jsem si myslel, že celá věc s krvelačnými uniformami je docela cool poselství, ale nejspíš je to jen výmluva k (cenzurované) nahotě. A já miloval od Imajašiho Dead Leaves a Panty and Stocking. Rozhodně ale opakující vtip, že se na dějepise v té militantí společnosti učí jen o Německu za WW2 je fajn. Stále mě to ale baví víc než třeba Promare nebo BNA. Edit: Pořádně se to rozjede až cca po 5té epizodě. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Uplynulo mnoho let a mnoho dropů, mnoho přesunutí na On-Hold list nebo úplné zapomenutí... Takže ano, díky koroně jsem to konečně dokoukala. Fun fact: Je možné dropnout seriál (nebo na něj prostě zapomenout) ve stejném díle, jako předtím? Ano, je. Protože jsem do toho určitého dílu měla pocit, že to znám, že jsem to viděla. No a pak jsem se konečně dostala přes ten trn v patě a prokousávala se dál. Pokud vás odrazuje první polovina: VYDRŽTE! I mě odrazovala a nudila.. kdykoliv jsem tomu dala šanci. Ale vytrvala jsem a ve finále (které bylo hodně šílené, ale nějak po té polovině jsem si řekla, že tomu chybí štítek parodie a ono to šlo!) to je i celkem střelená podívaná, která vás třeba časem začne i bavit. Pokud tomu dáte několik dropů, párkrát na to zapomenete a nakonec si řeknete: "Sakra, už jen půlka, to musím dát, ne?", tak to stojí za to. A jo, nakonec to až tak špatné nebylo, nudisti mě dostali a já konečně po tolika letech boje znám konec. :D Za mě 8/10 a HURÁÁÁ, je to za mnou. Mohu si odškrtnout ze seznamu... ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Zatím je to tak vynikajícně přehnané, podivné a výborně kreslené, že se při to nepokrytě bavím. Možná jsem viděl málo anime, ale tohle je pro mě něco nového, doufám že se kvalita udrží i v pozdější fázi. Po Little Witch Academia a třech dílech Kill la Kill vkládám ve studio Trigger velkou naději. EDIT: Nadšení, nenadšení - časem ztrácí šmrnc. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Haaaaah. Niečo ako Kill la Kill chce veľmi silný matroš. Navyše, má to síce charakteristickú, ale občas odpudivú animáciu. Je zaujímavé, ako táto kravinka má celkom dobrý soundtrack (najviac stojí za zmienku výrazná vokálna časť Blumenkranz). Ako sa všade píše, prvá polovica je slabá a strašná blbosť, na hrane odpadu. Dala by sa z toho vystrihnúť doslova polovica stopáže a rovno pár naprosto zbytočných častí. Druhá polovica už je konečne sústredená na nosnú „záplatku“ a „o niečo ide“ (i tak je to strašná blbosť), a z ničoho postupne dostaneme najšialenejšie zachraňovanie sveta v dejinách! Zaujímalo by ma, či tým bola myslená aj nejaká alegória. Je ironické, že takáto blbina má tak skvelé plagáty a fantvrobu. Mimochodom, dabléry asi museli po skončení prísť o hlasivky. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Hirojuki Imaišiho tvůrce Dead leaves a Tengen toppa Gurren Lagan se nám představuje své nejnovější dílo a ani na chvíli nezapře svůj typický styl animace která sází na až karikaturizaci postav, dramatické pózy a tak nějak celkovou gumovost postav, na což si můsí jeden chvíli zvykat, ale souboje s ní vypadají úžasně, animace je plynulá a je s ní cítit každá zasazená rána. A co si budeme říkat, těch se v anime s rebelujícím žákem na škole vedené bohem kde má každý jeho podřízený aspoň jednu superschopnost dočkáme hodně. Po první epizodě se těším na další, jen nevím co chtít po příběhu, nemyslím že má nějaký větší ponciál než jako záminka pro souboje, ale nevím jestli mám chtít víc. Edit: Po dokoukání lze říci pouze hodně TTGL po té co jsme se osvobodili od formátu "každý týden nový padouch" odhalí se příběh možná až zbytečně moc hluboký, ale zárověň úměrně trhlý :D [Spoiler: Oblečení jsou mimozemšťané a proti nim musí bojovat nudisté a já nevím co dál :D Konec] všechno šlo časem přes čáru od grandióznosti soubojů přes pokusy být sexy (Koupele, sestry bojující pomocí nůžek :D, kostýmy sestávájí se jen ze tří pásků látky nebo nudisti komplet :D) což ale padá na plocho jakmile je odhaleno že všichni na tomto světě mají anatomii Barbie panenek. Dobrá podívaná, ale nejdřív se podívejte na TTGL ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Poctive **** a to hlavne diky originalnosti a luxusnim fightum. Anime KLK je opravdu zvlastni pocin a nedivim se, ze se vetsina lidi, ktere zhledne toto anime vetsinou striktne rozdeli na fanosky a odpurce a malokdo zustane nekde mezi. Prvni muj dojem z KLK nebyl moc optimisticky... chaoticky (zadny) dej, odflaknuta animace a jedine, co me u nej drzelo byly vcelku povedene fighty, coz byl vlastne i prvotni duvod, proc jsem s KLK zacal. Kdysi jsem videl sestrih nejlepsich fightu v anime za rok 2013 a KLK byl pravem na druhem miste. Kazdopadne pokud prezijete chaoticky zacatek, verim, ze vetsina z Vas si KLK zalibi a u konce serie budete hltat kazdy dil. Postupem casu se totiz zacne rozvijet dost zajimavy dej a tempo graduje az skoro v masochisticke ;) ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá absurdita na max. Už hodně dlouho jsem se tak nepobavila. Pro mě KLK přesahuje TTGL o několik tříd, jak v šílenosti, tak v nápaditosti. Totální fanservice? Nebo totální feminismus? Animace je neskutečná pecka, ani jedno políčko v záběru nezůstává bez pohybu - věc pro většinu anime naprosto nevídaná. Výsměch klasickým shounen berličkám. Matka, co prstí vlastní dceru (nekecám!). Svítící bradavky (u mužů). Senketsu Kisaragi aka super saiyan. Někdy šaty skutečně (ne)dělají člověka. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Huuuuh! Totálna pecka! Šialená jazda, ktorá nedá človeku ani len na sekundu vydýchnuť. Zbesilejšie, šibnutejšie, potrhlejšie a vtipnejšie ako Gurren Lagann (aj keď nie až tak sfetované ako FLCL), hoci Lagannovskú brutálnu epickosť a totálne megalomanstvo ešte nedosahuje. Zatiaľ! Veď čo iné sa od tvorcov TTGL dá čakať, všakže? Hneď po prvom súboji, v ktorom Ryuko vytiahla z veľkého puzdra na chrbte jednu z dvoch častí mega veľkých nožníc a začala ňou prášiť študentov jedna radosť, som si povedal, že toto veru bude stáť za to. A nemýlil som sa. Animácia je síce značne jednoduchá, miestami až karikatúrna, ale plne to vynahradzujú veľkolepé súboje, kde je aj napriek absencii strelných zbraní výbuchov veru požehnane. Ak sa k tomu pridajú famózne sekvencie obliekania uniform v podaní Satsuki a Ryuko, Aikuro a jeho "ehm", pošahaná Mako, či dve najväčšie badass záporné postavy z anime, čo som doteraz videl, niet viac čo dodať. Spor niektorých diskutérov na nete, či ide o totálny fanservice, alebo nie, považujem pri tomto epickom počine za irelevantné. A to sme ešte len v polovici seriálu! Po Gurren Lagan už čakám ozaj všeličo...___EDIT po dopozeraní: Nesklamalo, naopak!!! Prvá polovica bola ozaj len drobnučká predohra k návalu epickosti a megalomanstva, ktorý od polovice postupne gradoval diel za dielom (každú epizódu som si vravel, že to už brutálnejšie byť nemôže, ale Trigger ma dokázal zakaždým prekvapiť a ohúriť). Twist za twistom, drsné postavy s tvrdými hláškami, účelne a vhodne naservírovaný kopec nahých tiel (najmä v poslednom dieli), mnoho drobných nuáns, vtipov a uleteností, no napriek tomu to všetko akosi dáva zmysel. Síce tu po sebe nehádžu galaxie, no po KLK slovo "epický" a všetky odvodeniny z neho dostalo komplet nový rozmer... Aj keď určite nie každému sa bude táto nepopísateľná šialenosť ľúbiť. ()

Draconic 

všechny recenze uživatele

Pro svoji povahu se Kill la Kill vlastně ani nedá hodnotit nebo komentovat. Možná nebo zejména proto, že jde o "typický" japonský animák s prvky střeštěného anime humoru, brutální akční krvákovky, absurdistních sci-fi/fantasy vychytávek a... lehkého hentai porna. Have fun :D ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Z prvního pohledu to vypadá jako tuctové akční anime s polonahýma holkama, ale Kill la Kill je to, co jsem řekl jen ne tuctové. A kupodivu i celkem hluboké. Příběh je takový podivný, ale neurazí a dokonce i pobaví. Postavy jsou zajímavé a nápady co se tady objevily se jen tak nevidí - organizace Nuda pláž? Co to sakra je. Pokud bych to měl k něčemu přirovnat, Kill la Kill je skutečně hodně podobné jako Gurren Lagann. A to se mi něm líbí. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Ukričané, bláznivé a šteklivé ecchi. Zaujímavý nápad so šatami čo ovládajú ľudí. Potešia aj zvraty. Nakoľko to bolo dobre uletené tak som sa dobre zabavil. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím připustit, že zjevně nejsem cílovka tohoto seriálu. Věřím, že být mi tak 13-15 let, užil bych si to mnohem více. Celý seriál se dá rozdělit na dvě části (nebudu spoilerovat, ale použiji část "škola" a "druhá půlka". Škola byla špatná a chvílemi už jsem byl odhodlaný seriál nedokoukat. Snaží se být zároveň vtipná, úchylná a akční. Problém je, že u všech tří částí působí nemastně neslaně. Úchylnost je až příliš umírněná, neříkám, že z toho chci hentai, ale seriál je asi stejně sexy jako stydlivý striptér. Humoru je na úkor dalších věcí věnováno málo prostoru, takže i zde je to (s výjimkou dvou opravdu povedených dílů) na půl plynu. A akce se zde svou nepřehledností snaží zamaskovat nedostatek nápaditosti. Vážně si tvůrci mysleli, že si nevšimnu že použili ten stejný záběr třikrát čtyřikrát jen z jiného úhlu? A že 4 souboje z 5 vyhraje prostě tím, že mávne nůžkami? Do toho jsou tu všechny postavy vysloveně nesympatické a mají jen jednu ústřední vlastnost. Hlavní hrdinka je permanentně vytočená. Její archetypově tupá kamarádka. A největším problémem pro mě byla elitní čtyřka a Satsuki. Nejen že v podstatě se celou dobu tváří kysele a povýšeně, ale její chování působí značně nekonzistentně, což mi vadilo nejvíce. Druhá část přidala i něco, co by se dalo označit jako zajímavý příběh. Do soubojů přidala trochu inteligence, úchylnost potlačila (což mi spíše vyhovovalo, lepší žádná než špatná) a dokonce se i začala lepit předchozí nekonzistentnost. Neřekl bych že ji sice úplně spravila, nicméně uznávám, že rozhodně ji značně zmírnila. Zároveň se tu objevily i nějaké ty sázky a podařilo se jim ve mě vyvolat napětí a dokonce i emoce. Kdyby to bylo na mě, část škola bych značně sestříhal, druhou část naopak trochu rozvedl a mohl z toho být dobrý seriál i na dnešní poměry, takto bych řekl, že já - potažmo dnešní tvorba už jsme někde jinde a toto nezestárlo dobře. (ps. epizoda navíc byla skutečně navíc a klidně bych ji oželel) ()

Reklama

Reklama