Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Miniseriál Pocket Monsters: The Origin zachytáva zápletku z hier FireRed a LeafGreen, kde sa počas štyroch epizód odohráva Redova dobrodružná púť naprieč regiónom plným záhad a tajomstiev. Nechýbajú súboje s Redovým odvekým rivalom Greenom. (HDeer)

Recenze (25)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky hry tohle musí být mega žrádlo, ale já bohužel žádnou nehrál a mám nakoukané jen původní Pokémony + filmy. A 4 zkratkovité epizody, kde mezi každou uběhne kupa času mi bohužel neumožnili si vytvořit jakýkoliv vztah ke zdejším postavám. Závěrečný fight má ale pořádné koule, to zase ne, že ne! ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Čistá pocta kultovním a naprosto výtečným devadesátkovým Pokémonům (Blue, Red, Yellow) od Nintenda, které jsem já osobně tenkrát hrál na Gameboyi. Krásné vzpomínání. -------- Sám o sobě The Origins nejsou díky málému počtu dílů a tím pádem velkém počtu skoků v ději příliš soběstačným dílem, ale pokud jste hráli výše uvedené hry, budete nejspíš velmi spokojeni. Nechybí známá hudba, některé významné momenty ani úvodní menu z Gameboye. Zároveň to nicméně neznamená, že by se neznalci her nutně museli nudit. Všechny čtyři epizody odsípají bez větších zaškobrtnutí. Čisté 4*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik hier som bol celkom potešení inou dejovou líniou, než na akú som zvyknutý u seriálu, ale chýbala tomu hlbšia vzťahová rovina aby som si postavy obľúbil. Síce je to pekne nakreslené, ale radšej siahnem po starom dobrom originále. Ale pozerateľné. Hlavne finálny súboj medzi Mewtwo a Charizardom. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Gotta catch'em all! Víceméně opakování toho, co se děje ve hrách. Je to zběsilé, rychlé, bez známky příběhu a pocitů, prostě jen takový "rekap" co vás čeká, pokus začnete hrát hry. Nic - víc. Kvalita rekapu je hezká, avšak nehnízdí v ní nic, co by mě donutilo se na to kouknout znovu. Nemám prakticky co dodat. Od začátku do konce hrozná nuda. 30% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Čtyřdílová reklama na originální první hru Pokémon (respektive tři, ale buďme upřímní, bylo to prakticky to samé) a zároveň krásná nostalgie pro její hráče, která po několika rychlých skocích mezi nejdůležitějšími událostmi v ději skončí stejně rychle jako začne. Pěkná animace, trochu vylepšený soundtrack přímo ze hry. Úplně mě to nabudilo někdy si znovu zahrát. 6/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pěkná a věrná adaptace původních her, která na rozdíl od předešlých seriálů potěší kromě dětí i dospělé. Každá z epizod se zaměří na určitou pasáž hry, jsou tu zachyceny i všemožné herní mechaniky nebo klasická hudba. Na konci se tvůrci sice rozhodli propagovat jednu z nových mechanik, která se objevila až o x generací později, ale pořád jde o velmi povedenou minisérii. Za nostalgii 80% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pekne v kocke zhrnutý príbeh hier z detských čias. Nováčik v pokémon univerze sa miestami v rýchlom tempe bude možno trochu strácať. Takých ľudí sa ale v dnešnej dobe veľa nenájde :p ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Pokémon Origins bude asi navždy sloužit jako připomínka, jak to mohlo vypadat, kdyby se anime snažilo věrněji kopírovat hry. Kopírovat dokonce do takové míry, že naprosto nesmyslně pracuje s elementy, jako jsou menu, přímé hlášky a v místech i ohýbání logiky, aby to prostě fungovalo. Výsledkem je velmi zkratkovitá, dobře naanimovaná a koukatelná podívaná, která ale nepřináší vůbec nic nového. Sílu lásky k pokémonům učí stejně úspěšně i Ash Ketchum, v seriálu, který i přes jeho snad i četnější nekvality paradoxně hodnotím lépe (nebudu zapírat, že v tom má prsty i nostalgie a současná moje kritičtější povaha). O tohle totiž jde: původní anime je svým způsobem ‚co kdyby…‘ scénář – co kdyby nebyl trenérem hráč, ale Ash. Každého hra je ‚co kdyby…‘ scénář – co kdyby se Red jmenoval tak a tak, pochytal takového a takového pokémona, vyhrál s ním tak a tak. Co to tedy dělá z tohodle seriálu? Další ‚co kdyby…‘? Fan service? Nebo snad pokus o kanonické dílo? Já mám za to, že to zkrátka z Origins dělá něco zbytečného. Vůbec bych se nezlobil, kdyby místo něj vzniknul spin-off s novou zápletkou a novým trenérem (nebo trenérkou). To bych chtěl vidět mnohem víc. Pokémoni maj velkej potenciál pro transmedia, proč ho nevyužít a dát nám místo toho tohle? My známe příběh Reda, my známe příběh Ashe. Myslím si, že nepotřebujeme jejich podivnej hybid. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Ak nemáte radi Pokémonov tak rozhodne tu pre vás nič nie je. Hry sú síce bez diskusie lepšie, ale pre mňa je Pokémon: The Origin rozhodne ten najlepší seriál/film s titulom Pokémon, ktorý som kedy videl a neviem, či bude niekedy prekonaný. Pýtate sa prečo? Veľkú hru hrá určite nostalgia, a tým nemyslím nič z druhej generácie a ďalej. Sledovanie ma totiž hneď prenieslo 10+ rokov do minulosti, keď som sledoval na Nove prvú sériu pôvodného Poké-anime. Bavíme sa tu o oldschoolových 151 Pokémonoch, čo je super už len preto, že ako postupne nasledovali ďalšie série a príšerky pribúdali som strácal viac a viac záujem. Dej mi bol síce dopredu známy, pretože je založený na hre Pokémon Red and Blue na Nintendo Gameboy. Je tu hromada odkazov na hru, od očividných až po tie, ktoré si všimne len skúsené odborné oko . Síce ja osobne som hral Pokémon LeafGrean na GBA čo je remake prvej hry, ale šak sa rozumieme... To ale neznamená, že tu nenájdete zopár prekvapení! Ďalším plusom je určite aj fakt, že tu stretnete dobre známe postavy z pôvodného anime (Misty, Brock, Professor Oak, Giovanni, "Gary") trošilinku možno v iných úlohách a s iným dizajnom, ktorý je taktiež pochopiteľne založený na hre. Celkové spracovanie bolo odlišné... Tým rozumej lepšie! Animácia postáv, pozadie a hlavne súboje boli neporovnateľne upgradované! Boje týmpádom pôsobili napínavejšie. Soundtack? Veľmi vhodný, pozostávajúci zo zremixovaných 8-bitových herných melódii. Asi je vám už jasné že sa mi seriál či OVA či TV special moc páčil. Nech to bolo čo to chcelo malo to ideálnu dĺžku 4 epizódy takže sa nebudete mať kedy nudiť. Pridajte k tomu milý koniec a máme tu niečo čo nemôže si žiadny fanúšik Pokémonov, či už hier alebo seriálu nechať ujsť. Doporučujem to aj ľuďom, čo postupne na tieto malé príšerky pozabudli, alebo ich počase prestali baviť alebo na ne celkom zanevreli. Pocket Monsters: The Origin je skvelý nostalgický trip do jednoduchšej doby, do doby napätého držania palcov Ashovi, do doby zbieranía nálepiek, do doby nie tak dávno minulej. P.S. Prepojenie s X a Y mi prišlo trocha moc ale inak by sme seriál ani nevideli. Nebyť tej vsuvky alebo reklamy, či ako to chcete nazvať... P.S.2 Vlog: Mimochodom zajtra vychádza Pokémon X and Y a nikoho to jaksik nezaujíma. Všetci naokolo hovoria len o GTA V. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Epizody vychází z her na GBA (u kterých jsem nahrál několik dní) a celé je to laděné do stylu her. Takže kdo hrál hry, bude jako doma. Zábavné čtyři epizody i když jich klidně mohlo být víc. 70% ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh by stál za mnohem delší propracování! Byl jsem dost překvapen, že v závěrečném díle byla zakomponovaná i prozatím poslední serie s mega stonem... Souboje Charizarda proti Giovannimu, Blastoisovi nebo Mewtwoovi jsou skvěle zpracované a ukápne i nostalgická slzička při vzpomínání vlastního zkoumání světa pokémonů, přičemž se mi do něj chce ihned vrátit zpět! Při druhém dílu, kdy Cubone přijde o svou matku, nezůstane jedno oko suché! Jen by toho chtělo víc !! ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Popri kvalite spracovania dĺžka pomrzí, avšak stále sa je načo dívať. Za najviac vydarené považujem prvú a tretiu časť, v ktorých sa dôkladne venovali súbojom, nakoľko mnoho z nich vyškrtli a tým prišli o celkom dobrý materiál. Nato sa rozhodli pre menej zaujímavé témy, ako Fujiho záchrana, ktorá si myslím, že v hre vôbec nebola podstatnou - iba jedným z mnohých povinných míľnikov. Sklamalo ma taktiež násilné prepojenie s X Y vo vývoji na Mega Charizarda, čo s hrou nemalo vôbec nič spoločné, čiže zbytočne zabralo čas, ktorý mohol byť investovaný napríklad pre súboj s Elitnou štvorkou, či finále s Greenom. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Kéž by původní seriál vypadal takhle! Asi by neměl tolik dětských fanoušků, jelikož není tak zběsile infantilní, ale aspoň by ho nestrhala kritika, viz místní hodnocení, že áno. Origin je totiž úplně jiné kafe. Pocta původní hře, občas doslovná, ani trochu dětinská. Humor se nekoná, příběh 100% odpovídá staré dobré hře PM Red. Škoda jen dost malého rozsahu - čtyři kraťoučké díly se nedají snad ani označit za seriál. Navíc všechny začínají slovy "od minulého dílu se stalo..." - a takové množství přeskočeného obsahu může trochu mást. Na druhou stranu nezůstává žádný prostor na hluchá místa a fanouškům hry (=mně) to vadit nebude :-) A pro lidi hrou netknuté to může být naopak pěkná reklama tenhle herní svět vyzkoušet. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co bylo kdy o kapesních příšerkách vypuštěno do éteru. Postrádá to všechny ty drobné bolístky, jímž trpí hlavní seriál (např.: že je to úplná sračka) a ve 4 dílech si tato minisérie nejenom že dokáže své tempo udržet, ba ona ho i postupně zvyšuje. Záverečný souboj s Mewtwo je lahůdka. Jakožto fanoušek Pokémon Red a typický 90-kový hejtr novějších generací (i když Mega evolution je fakt bomba) jsem navýsost spokojen. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento kratičký čtyřdílný seriál z prostředí světa Kanto, který začíná jak už to tak bývá v Palet town, vznikl jen za jediným zcela zřejmým a pochopitelným důvodem – uctění původní koncepce her, které vyšly v posledním desetiletí minulého století. Ano, v minulosti se těmto hrám (myslím nyní převážně ty na GBA konzole, jako Green, Blue, Red…) dočkalo téže novodobého zpracování v podobě Fire Red a Leaf Green verzí, ale tam nelze mluvit o zcela čistých úmyslech, neboť to byly komerční trháky. Ale zpátky k seriálu. Ať už jste fanouškem Pokémonů, či nikoliv, tento seriál vám dá zcela odlišný pohled, než jaký jsme mohli dostat v předchozím zpracování, co byly popravdě průměrné, až úděsné. V tomto směru Pocket monster boduje, protože SCÉNÁŘ není spíchnutý horkou jehlou, není odbytý, klišovitý, ale především každý díl má, co říct. Pokud jste byli svědky toho, jak rakeťáci neustále říkali „A zase mizíme ze scény!“, tak toho se tady nedočkáte. Ne, rakeťáci, jsou rakeťáky. Pokud se řeklo, že jsou zlí, neslitují se nad vámi jenom proto, že jste to kdysi u Ashe viděli. V tomto zpracování se nebojí zabíjet, trýznit, šikanovat, používat násilí a vůbec se uchýlit k těm největším zvěrstvům, které v Pocket monster můžete vidět. Takže co se týče rakeťáků, dostali nový háv, který jim více přísluší. U scénáře se ale ještě zastavíme. Vezmeme si na paškál postavy, které k vám nemluví, jako k malému dítěti. ZASE tu není nic z předchozích zpracování. Každý má svůj vlastní charakter, mozek, způsob mluvy a osobitý rys jaký jsme mohli pozorovat u her, avšak ne pro tu „asho-pikachu slepeninu“. Na závěr scénáře bych si nechal takovou třešničku a to chování hráče (tedy těch, co hrály v podobě hlavní postavy ony hry). Autoři bedlivě četli, co kdo psal a jak se choval při oněch hrách a dali to do zpracování, čímž mne velice potěšili. Kupříkladu pokus ukrást protivníkovi pokéballem pokémona, nevědomost, že jsou léčící střediska pro pokemony, nebo to, že si všichni na začátku zvolí vodního a ohnivého pokémona, ale nikdo ne listového (co se s ním asi stane?). Zkrátka a dobře, projdete si znova postupně všechny místa ze hry, rozeberete si všechny postavy, na něž jste mohli narazit a měli nějakou důležitou roli a ponoříte se do hlubokého vzpomínání (pokud ne, doporučuji zkusit nejprve hru). To bychom tedy měli scénář. Nyní si projdeme HUDBU. ZASE je důležité, abyste znaly hry, jinak vám tak dobrá nepřijde. Abych uvedl věc na pravou míru a objasnil ji – hudba je čerpána (ano zase) z her. Na tu dobu byly monotónní písničky na konzolích GBA velký boom a dnes je slyšet zase (v této podobě) je slast pro uši (i když některým dříve lezla z dlouhého poslouchání na nervy, a proto jsme ji raději po nějaké době vypínali). CELKOVĚ musím tedy prohlásit, že tohle se opravdu povedlo. Jen mne mrzí ta délka čtyř dílů, mohlo by jich být více a probraly by se tak i ostatní stadiony a místa (nejsou tam všechny, jen ty důležité). Pokud mám srovnávat s ostatními pokémoními filmy a seriály, tak tento je vrchol té nejvyšší kvality, jaké se nám tu vůbec kdy mohlo dostat. Proto je vcelku opodstatněné, že dávám takovéto hodnocení. Jenom škoda, že si to i ostatní dramaturgové v televizích u nás neuvědomují a pořád nás chtějí (nebo spíš ty, co na to mají nervy, já tedy ne) krmit těmi nepodařenými sériemi s Ashem a jeho trapným putováním. Doplnění: Když se na celou věc zpětně dívám, musím přiznat, že ačkoliv je seriál skutečně dobře natočený, má příběh a dokáže oslovit, znova bych se na něj nepodíval. Ano, skrývá se za ním spousta práce a úsilí. Ano, skýtá pro fanoušky odraz jejich ideálu v plné kráse. Ale přesto tenhle seriál není ničím výjimečným. Nemůžu u něj prohlásit, že bych toužil si jej pustit znova. To opravdu ne. Jednou mi to stačilo. Nezapsal se mi zrovna do paměti natolik, abych mu pěl věčně chválu a ani natolik, abych o něm prohlásil, že patří na špičku filmografické tvorby. Přesto všechno - čtyři hvězdičky se zdají stále slušným hodnocením, neboť jsem váhal nad pouhými třemi hvězdičkami, protože má seriál tendenci sklouzávat do průměrnosti. () (méně) (více)

Elyv 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by se v ději orientoval člověk neznalý původních Pokemon her, ale pro ty, co dětství strávili u konzole nebo emulátoru, je Pocket Monsters: The Origin kvalitně zpracovaným ohlédnutím zpět. Docela mě zaujalo, že na rozdíl od jiných pokemonních sérií jsou v Origin zápasy zpracovány poněkud drsnějším způsobem, což seriálu vůbec neubírá, ba právě naopak. Z mé strany naprostá spokojenost. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Úžasný projekt prinášajúci vrelé pohladenie nostalgie z čias, kedy svetu vládlo Nintendo. Jediné čo zamrzí je trápna dĺžka. Zatiaľ čo sprostosti ako Naruto či Dragon Ball oslavujú tritisícu sériu tento poklad bol rozložený do troch častí a väčšina príbehu je povedaná v skratke v dvoch sekundách. Tak či onak zatiaľ najlepšie spracovaný Pokémoni. 85% ()

Reklama

Reklama