Reklama

Reklama

Golden Time

(seriál)
  • Japonsko Gôruden Taimu (více)
Trailer 2

Epizody(24)

Obsahy(1)

Tada Banri právě nastoupil na univerzitu v Tokiu, aby začal úplně nový život. Nový život je myšlen doslova, protože po určité nehodě na vše z minulosti zapomněl a pamatuje si pouze poslední rok. Hned první den se seznamuje s novým kamarádem (Yanagisawou Mitsuem) a jeho stalker "přítelkyní" (Kagou Koko), kteří jeho život obrátí vzhůru nohama. Jakoby to nestačilo, objeví se tu i někdo z Banriho minulosti, koho miloval, ale nepamatuje si na něj. Navíc si najde přítelkyni, a tak začne řešit dilema, neboť si později pomalu začíná vzpomínat. (DaweForeman)

(více)

Recenze (18)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pohodová a vcelku příjemná podívaná. Čeho si nejvíc cením, je rozumný scénář (pozn.: Náběh a potenciál to mělo mnohem výš). Takový to typ anima mívá tendenci sklouznout do hrozně nudných pasáží plný fanservisu, příběhově naprosto plytkých a únavných sekvencí, které slouží jako spojka tam někde ve středu a zabíjí čas, aby se konečně dostal k onomu finále. Toho jsme byli tentokrát ušetřeni a téměř každý díl je zajímavý. A pokud ne, tak i skutečně vtipný. Jsem rád, že máme k dispozici jen malý okruh postav, takže každá má své specifické vlastnosti aniž by byly přehnaně vyšinuté a souhrně se chovaly dospěle. A ony dobře napsané postavy mi dělají velkou radost, protože je to snad čím dál vzácnější jev. Až teda na jednu výjimku: Tada Banri. Vcelku nechápu, co japonské slečny na takovým to druhu kluků vidí. Být já někdy takhle psychadelický a přehnaně sebelítostivý, tak mě musí každý poslat k šípku a vůbec bych se nemohl divit. Jeho chování mi frekventovaně zadrhávalo kolečka. Koko to ale táhne za něj a i přes všechny její móresy jsem si jí oblíbil. Za běžných okolností bych dal silné 3*, ale mě konec například nevadil a jsem za něj velmi spokojený i přes jeho překotnost a ne úplnou promyšlenost. Tudíž za slušný 4*. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dej sa točí okolo Tada Banriho, ktorý má amnéziu. Tá trvá od doby čo spadol z mostu keď čakal dievča, ku ktorej niečo cíti. Prichádza na univerzitu v Tokiu, kde sa zoznámi s chlapcom menom Mitsuo. Ten sa práve rozišiel so svojou ex-priateľkou Koko, ktorá sa neskôr s Banrim zblíži. Okrem nich tu máme bláznivú dvojicu študentov a dievča... ktorú Banri veľmi dobre poznal. Ten dej sa zdá až príliš zamotaný, no prekvapivo z toho vznikla celkom jednoduchá a rozumná vec. Scenár je teda dobrý. Anime nám ponúka niekoľko sympatických postáv a zameriava sa skôr na ich vzťahy než hlavnú zápletku. Spomeniem, že je tu niekoľko rozuzlení, ktoré dávajú hlavu a pätu. No dôležitejšie sú postavy a ich vyrovnanie sa so situáciou. Celé je to teda o tom, čo znamená priateľstvo a ako také priateľstvo má fungovať. V posledných dieloch sa anime zvrtne a dej sa tak bude znovu točiť okolo hlavnej dejovej linky. Páčila sa mi aj celkom pekná animácia a menej výrazná, za to však až príjemne obyčajná hudba. Nedostatky tam síce sú (veľa klišé, opakujúce sa skutočnosti a menej zaujímavé stredné štádium seriálu), ale napriek tomu sa jedná o nadpriemerný zážitok. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

DaweForeman na třech řádcích vyložeil hlavní zápletku. Nenechte se však mýlit, dostanete se k ní blíže až skoro na konci a i tak je hezky zpracována. Dá se říci, že se vlastně vše motá okolo postavy Kaga Kouko. A vlastně... Okolo všech postav. Je to jedno z těch lepších děl, které se snaží mít promyšlené hrdiny, vtipné scénáře, nedávat tam ecchi (ale nebát se toho), odlepit se od zažitých trapných situací a podívat se prostě na vysokoškolský život s takovým reálnějším pohledem (reálnějším, ne reálným...). Za mě určitě velmi hezké a doporučil bych komukoli, kdo si chce měsíc v kuse u snídaní zapřemýšlet o komplikovanosti vztahů a životů několika lidí a uvědomit si, že to sám nemá zas tak špatné. Dovedl jsem se do show několikrát vcítit, ovlivnilo, jak jsem pak ten den prožil a dle mého skromného názoru = takhle by měly anime vypadat. Měly by ve vás něco zanechat. Měli byste je chtít po čase opět vidět a na Golden Time jen tak nezapomenu. Favorit Q3/2013. Kingi hezky vyzdvihl jeden zápor celého seriálu. Konec se opravdu motal jen kolem Banriho. Ale poslední episoda spravila chuť a celkový požitek. Hezkých 80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Je veľa anime, v ktorých hlavný hrdina stratí pamäť a ja som v podstate zhodou okolností, teraz takéto pozeral dve za sebou. Keď som pozeral Golden Time mi to pripadalo, ako keby som to už raz videl. No nakoniec a nie vďaka koncu som veľmi spokojný s tým čo som videl. Teda s toho čo som napísal vyplýva, že koniec mohol byť troška lepší, ale nevadí neurazil ma ani takýto. Charaktery v Golden Time sú dosť vyspelé, neboja sa prezentovať svoje pocity a chrliť ich na ostatných ľudí. Aj keď sú charaktery vyspelé vznikajú vtipné situácie, keď sa správajú "divne". V Golden Time je veľmi kvalitný humor a veľa scénok je vtipných. Niekedy sa prepne z plačlivej scény rovno do tej, ktorá je na smiech a preto tie smutné situácie nedostávajú taký priestor, aby človek plával v plačlivej atmosfére. Obrovská výhoda je, že nie je ani jeden slabší diel a jednotlivé diely nútia človeka pozerať ďalej z dôvodu zvyšujúceho sa napätia s blížiacim sa koncom anime. Golden Time ma bohužiaľ nezaujalo hudobnou stránkou (okrem openingov a endingov tie boli ok) a tá je v romantických anime dosť dôležitá. Okrem hudobnej stránky som však spokojný s vývojom príbehu a jednotlivými rôznorodými charaktermi. Kedže má anime k dispozícii 24 dielov nezameriava sa len na dvoch hlavných hrdinov Kouko a Tadu. Vzťah dvoch spomenutých predstaviteľov a strata pamäti Tadu sú nosnými témami celého anime. Napriek týmto závažným nosným témam sa rozvíjajú vzťahy aj medzi vedľajšími postavami. Tadov (Tada Banri) svet je časovo obmedzený a on sa vlastne bojí, že je niekto úplne iný po jeho strate pamäti. V reálnom svete to reálne možné je, pokiaľ by človek napríklad zmenil po strate pamäti prostredie atď. Všetko (rodina, zázemie, prostredie, kamaráti...) na človeka od narodenia vplýva a čokoľvek ho môže inak formovať. Kaga Kouko je veľmi kvalitne napísaná postava a má veľa čŕt, ktoré môže mať podobná dievčina z bohatej rodiny (nič v zlom. napísal som môže). K takejto žene sa hodí hlavne jeden typ mužov (kto ním je zistíte v anime). V každom prípade Kaga v podstate zabezpečuje väčšinu vtipných situácii a nastoľuje trend, ktorý núti človeka pozerať stále ďalší diel. Ja osobne som si ju obľúbil až postupne a zo začiatku som mal radšej Hayashidu. Takže u mňa vládne spokojnosť hlavne z dôvodu, že kvalitné viac dielne romanticko vtipné anime sa nehľadá ľahko. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu hned po zhlédnutí a jsem toho úplně plná. Trošku mi to připomínalo Rascal does not dream of bunny girl senpai. Asi tím, že je tam ten motiv lásky průměrného kluka a úžasné, překrásné, zdánlivě nedosažitelné a tady navíc trochu ztřeštěné holky. Což je téma, které se mi ještě neokoukalo a je to hrozně příjemná změna od klasiky - úžasnej bad boy plus zakřiknutá puťka. Navíc se seriálu (podobně jako v Rascalovi) daří udržet si odlehčenou notu, přestože se celým seriálem prolíná docela vážné téma - amnézie. Postavy jsou všechny sympatické a hlavně dospělé, což taky oceňuju, protože už je mi to přecejen bližší než lásky šestnáctiletých. Kéž by takových vysokoškoláckých anime romancí bylo víc! U prvních dílů jsem se trošku divila, proč je v openingu a vlastně všude (na plakátech atd.) jen hysterická Kaga Kouko, ale měla jsem jí postupem času čím dál radši, líbilo se mi, jak se její charakter vyvíjí a na konci jsem ji naprosto zbožňovala. Ke Golden time se určitě ještě s odstupem času vrátím, velmi rychle a snadno se seriál stal mojí srdcovkou. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Brilantne namiešaná romantická dráma s komédiou. Vďaka zasadeniu na vysokú školu, môže byť Golden Time príkladom pre mnohé seriály, ktoré používajú trilión-krát prevarené dianie na strednej. Nemyslím síce, že strata pamäti môže fungovať takýmto spôsobom, ale celá dráma na tom stojí, k tomu je tam tradične určitá symbolika, takže nejdem to zbytočne rozoberať. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Už bych asi měl dát i jiné hodnocení, než 5*, ale já si prostě nemůžu pomoct... Golden Time je příjemné, pohodové a romantické anime s velkou dávkou humoru navíc. Není to klasická "harémovka", se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Je to něco úplně jiného... Vše je takové "dospělé" (ano zní to divně), žádná z postav není přímo vyšinutá, nebo nenormální, všechny vypadají naprosto realisticky. Asi nejvýraznější je Kaga Kouko, perfektně napsaná postava s úžasnou a zábavnou personalitou. Pak tu máme mnohem méně nápadnou, ale pro mě neméně zajímavou Rindu, extrémně roztomilou a hodnou Oku a samozřejmě hlavní postavu - Tada Banriho. Netušil jsem, že to kdy u anime napíšu, ale příběhem mi to hrozně připomínalo nějaké dorama (alespoň ty korejské)... To rozhodně nepokládám za špatné, jen mi to přišlo dosti neobvyklé... na anime. Openingy a endingy mi příliš nesedli, jinak bylo vše výborné, snad jen konec byl příliš urychlený a řádně nevysvětlený. ale i tak nemohu dát nic jiného něž - 100% ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Úžasný start seriálu mě držel u obrazovky jak jen to bylo možné a dny do dalších epizod jsem nedočkavě odpočítával. Avšak pak to trošku narazilo a začalo se to motat na místě a to kvůli hlavnímu protagonistovi, kterého jsem začal nesnášet za poskvrnění jinak skvělého anime. Výborné drama, vcelku pěkná romance a místy povedený humor, ale obrovské mínus za postavu Tada Banriho. Konečné hodnocení **** ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Golden Time vypráví o vysokoškolském životě několika přátel, kteří právě nastupují do prváku. Tada Banri měl před rokem nehodu a ztratil paměť a tak začíná znovu. Kaga Koko je divoká hlavní hrdina stalkerka, která už od školky miluje Yana. Yano se snaží setřást Koko a přitom se stihne zamilovat do Chinami. Díky obávanému čajovému klubu se Banri seznámí i s 2D-kunem. Do festivalového klubu Banriho s Koko zatáhne jejich senpai Linda. Golden Time je jedno z těch romantických anime, u kterých se člověk nenudí, není otrávený různými opakujícími se klišé, nejvíc nejlepšími hlavními hrdiny a unylými hlavními hrdinkami. Je to vtipné, ale i vážné, postavy jsou krásně nakreslené a sympatické. Openingy a endingy mě nijak extra nezaujaly, ale nebyly špatné. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tada Banri se stěhuje do Tokia kvůli univerzitě a začíná svůj život od začátku a to doslova, protože na konci střední měl nehodu, po které si vůbec nic nepamatuje (koho znal, jaký byl jeho život, jeho lásku - nic). V Tokiu se seznamuje se spoustou nových lidí, zažívá nové okamžiky a najde si novou lásku. Co se však stane, když si vzpomene? Tak nějak bych to mohl shrnout, abych prozradil něco důležitého. Animace je perfektní a hudební stránka celkem znatelná. Komedie - ano, člověk se celkem kolikrát baví. Dramatická stránka se tu objevuje asi nejvíce, kdy člověk opravdu neví, co se stane dál a kolikrát si řiká, že se stane tohle a je to naopak. Romantika - čekal jsem trochu jiný zvrat, ale svým způsobem by to bylo komplikované pak zakončit, takže to asi nemohli udělat jinak. Takový celkem velký mínus je určitá stránka hlavní postavy, která při každé možné příležitosti nepříčetně panikaří. Dalším mínus je také poslední díl, kdy tu situaci na mostě opravdu přehnali a posouvá to ten seriál ještě do jiného žánru. Každopádně bych řekl, že i tenhle příběh má potenciál být delší s mnoha dalšími zvraty, ale bohužel to tak není. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Kompromisné hodnotenie, pretože bola dlhá pasáž, kde to nebezpečne pripomínalo jeden juhokórejský doják a to som škrabal omietku ;-). Ale akotak zachránené na poslednú chvíľu. Komická časť lepšia ako dramatická. Nanešťastie celé to stálo na zbytočnom tajomstve, zakrytom nezmyselnými klamstvami. Dôsledkom toho je, že scenár núti inak celkom milé postavy konať proti zdravému rozumu a ich charakteru. Výsledok je potom obludne neprirodzený a najnormálnejšou postavou sa vďaka tomu stáva neodbytná stíhačka ;-). // PS: Ten most by neskolaudovali ani u nás po dvoch demižónoch borovičky. Zábradlie po kolená, kto to kedy videl. A čo teda s tým skútrom prosím? ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

První pozitivum je, že jim netrvá 500 epizod než zjistí, že se milují. U většiny těch romatických komedií trvá věčnost než se vyznají, takže tohle mě vážně potěšilo. Po polovině se to vážně začne točit v kruhu, ale jeho minulé já příběh celkem dobře oživuje, jinak by to byla tuctová romantika. Lituju jen že není nejěká OVA, aby se vědělo jak to s nima bylo dál. ()

poleno 

všechny recenze uživatele

Podle mě má anime v člověku něco zanechat. To, že jsem po zhlédnutí všech epizod asi tři dny vůbec nepromluvil hovoří za vše. ()

AtomCZ 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu ten hype a slávu kolem tohoto... Postavy jsou asi fajn(vzhledově)? Děj mi přišel špatný, chování postav též... eh... ()

IronicY 

všechny recenze uživatele

Děj o chlapci trpícím amnézií a jeho novým nejlepším kamarádem, jímž je posedlá hysterická stalkerka pasující se do role jeho "přítelkyně" (s kterou oba chodí do stejné třídy), nezní zas tak špatně.  Bohužel jsem to zapíchl po třinácti dílech, s tím že nemá cenu sledovat postavy, které v řadě případů jdou proti vlastnímu charakteru, přesvědčením a logice. Korunkou bylo vnesení ještě více romantických zápletek než bylo potřeba.  Ději samotnému by neuškodilo méně dílů a ještě méně výplně. Z některých recenzí vyplývá, že se pořádná zápletka objeví až později. Ale komu by se chtělo čekat na konec série na něco pořádného, zatímco zbytek se vleče šnečím tempem? ()

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Celkom nechápem tunajšie hodnotenia. Je fajn, že postavy majú chyby, no ich správanie je absolútne otrasné až strašné. Čo mi tu chýba predovšetkým, je absencia akéhokoľvek osobnostného rastu. Postava urobí obrovskú blbosť, aj si uvedomuje, že urobila blbosť. Poučí sa z nej? Predsa nie, načo! Vo výsledku sa rieši stále to isté dokola a nikdy sa vlastne nič nevyrieši. Ďalšia postava odhalí, že za maskou neustálej veselosti je v skutočnosti smutná. Načrieme aj hlbšie, aby sme pochopili, prečo tomu tak je? Nie! Objaví sa hlavná hrdinka, namiesto hlúposti sa pre zmenu zachová kruto a anime z toho urobí "vtip". Vzťahy v tomto anime nefungujú. Ak stačí cca 5 častí, aby sa hrdinka definitívne rozišla so svojím kamarátom z detstva (ktorého celú dobu brala ako frajera a nedala si vyhovoriť, že je to jednostranné) a dala sa dokopy s hlavným hrdinom, ihneď som sa začal pýtať sám seba, o čom bude zvyšných 19 častí. A po zhliadnutí ďalších 3 častí už viem - je to iba telenovela. Aby toho nebolo málo, hlavnú úlohu hrajú rôzne duševné poruchy. Ďakujem, nechcem. ()

Reklama

Reklama