Reklama

Reklama

Strike the Blood - Season 1

(série)
Trailer
Japonsko, (2013–2014), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Gakuto Mikumo (kniha)

Kamera:

Gaku Hiróka

Hrají:

Ai Kajano, Jošicugu Macuoka, Asami Seto, Hisako Kanemoto, Kanae Itó, Mikako Takahaši, Rina Hidaka, Jóko Hikasa, Juka Iguči, Kana Ueda, Kazusa Aranami, Júko Iida (více)
(další profese)

Epizody(24)

Tokiem a jeho okolím se šíří alarmující zpráva. Čtvrtý praotec upírů, první a nejsilnější svého klanu, dosud existoval pouze v legendách. Tento obávaný upír doprovázený dvanácti posly zkázy se ale právě objevil někde v Japonsku. Nikdo neví, kde se přesně nachází nebo jak vypadá. Šířící se obavy a spekulace však záhy přinutí japonskou vládu a tajnou službu jednat. Himeragi Yukino je vyslána co čtvrti démonů najít a sledovat čtvrtého praotce. V případě, že bude představovat hrozbu, je oprávněna ho zlikvidovat pomocí svého magického kopí. Jejich střetnutí se ale vyvine v unikátní přátelství. (Allcinna)

(více)

Recenze (11)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak než budu mít možnost si ohodnotit druhou sérii, která běží v podobě OVA, tak se lehce ohlídnu za tou první. Je to hromada klišé a ecchi v docela dobře vymyšleném prostředí se spoustou docela zajímavých charakterů a hodně velkým množstvím opravdu "š-í-l-e-n-ě---s-t-u-p-i-d-n-í-c-h hlášek" a mě se to hodně líbí! Ze začátku to byl takový klasický nadpřirozený příběh s ecchi prvky o vyděděnci na okraji společnosti, co je vlastně strašně mocný upír a děvčeti, co ho našlo a má ho sledovat a případně zlikvidovat. Oba charaktery se mi líbily a jejich vzájemná interakce mě bavila. Díky tomu jsem si vypracoval k postavám poměrně rychle vztah a když zaznělo poprvé "Ne senpai, odteď je to náš boj!" tak se mi to hodně líbilo. Odhodlaný hrdina, který není úplně nudný, nebo na druhou stranu zvrhlý a k tomu děvče, které vypadá, že není žádné ořezávátko, má odhodlání a je sympatická - prostě fajn dvojice. K tomu se mi líbili i vedlejší postavy jako třeba Asagi, Sajaku a Nagisu. Takže když má člověk rád postavy, tak je schopen ledacos odpustit. Navíc styl levelování tak jak ho popisuje Goku nepovažuji za nic nad čím bych se měl pohoršovat, protože jak sám přiznává je to tak třeba i v DBZ a spoustě jiných anime. Jistě originální to není, ale tohle jsem dokázal bez problému přejít. Co se týká příběhu, ten se odvíjí právě od stylu tohoto levelování a tedy je hrdina postupně vystavován další a další hrozbě, kterou zvládá za pomoci další dívky, kterou pozná a nakonec vysaje aby se postavil finální konfrontaci spolu s Jukinou protože "Ne senpai, odteď je to náš boj!"! Zní to hrozně a spoustu lidí to odradí, mě ale ne. Čekal jsem vždy na novou postavu, zpravidla rychle si jí oblíbil, dokonce mi ani nevadily všechny ty ecchi vsuvky, počkal až se sblíží s hlavním hrdinou, kterému jsem to odhodlání pořád věřil, no a až jí vysál tak jsem si užil závěrečný souboj kdy jsem při "Ne senpai, odteď je to náš boj!" měl chuť dát si panáka, protože od jisté chvíle se tahle stupidní hláška stala tím, na co jsem celé 4 díly čekal! Strike the blood je zvláštní anime u kterého i když vím, že je spousta věcí špatně, tak je prostě neřeším, protože "Ne senpai, odteď je to můj boj!". Myslím, že se tomu říká "Guilty pleasure", takže těch 7,7/10 co tomu dávám berte jako hodně subjektivní hodnocení... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Otravne infantilný fanservice, ktorý vykráda seriály ako Devil is a Part - Timer! ... a zaujímavé prostredie spolu s adrenalínovou akciou prekrýva stupiditou a stereotypom. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Otřesná vykrádačka. Zcela a naprosto dementní scénář. Přihlouplý a nesympatický hrdina. Zoufale špatné souboje. Příšerný hudební podkres. Maximálně průměrná animace. To vše = Strike the Blood. Rovná se to také seriál, který soustavně pokukuje po nejnenáročnějších divácích. --------- Nikomu neberu jeho názor a vedle toho také nemám žádnou velkou nenapadnutelnou pravdu v rámci Anime, ale Strike the Blood považuji za extrémně přízemní mainstream ze snahou se zalíbit úplně každému. Za sebe tedy rozhodně nedoporučuji v podstatě v žádném ohledu, nicméně šance, že máš, ty diváku, vkus opravdu dost jinde, než mám já, tu samozřejmě je :) Téměř odpad. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Já se do toho neměl radši ani pouštět. Jsem v půlce (konec třetí "události") a už postrádám chuť sledovat dál. Ale budu! :-) Jaké že to je: ono by to bylo dobré, přímo výtečné (animace super, hudba dobrá), kdyby: a) tam po dobrých minutách příběhu nebyla naprosto ZBYTEČNÁ ecchi scéna nebo stud, červenání se a tak... Od jediné holky, od které je to v klidu, je ta bloncka. Viditelně když chce někdo sex, 12-letá holka prostě neví a 17(?) už má nějakou představu. Ta hlavní hrdinka s oštěpem ale dokáže pěkně vytočit a nezachrání to naprosto žádné scény, kdy je skoro nahá, naprosto nahá, nebo naprosto nahá se skoro nahým bělovláskem... b)"Od teď je to můj boj" *pif paf, bliiih blaaah, střely útočící na hlavního hrdinu odraženy* "Ne sempai, od teď je to náš boj!!". Když to tam bylo poprvé, řekl jsem si "super, není v tom sám". Když podruhé, "hmm, to už jsem někde viděl" a potřetí?... to už člověk čeká a za hlavu se popadá při "teď je to můj boj!". Naprosto š-í-l-e-n-ě---s-t-u-p-i-d-n-í hlášky. Tvorba scénáře vypadala asi takto. Od nějakého dobrého spisce si vyžádali scénář, ten byl dobrý. Bohužel obsahoval málo vtipů, málo hrdinských hlášek a hlavně málo poloobnažených, ideálně naprosto nezletilých, holek. A tak si animátoři sedli, dali 10 piv (saké?) a násilně to tam náhodně přidali a vypustili do světa. Kvalitní a naprosto směšně ubohý scénář se tam střídá každou chvíli, až to působí naprosto stupidně... c) průhlednost... bělovlásek nemá *power* (čti "paua"). Potká holku, která se nechá znásilnit, má 1. *power*. Potká nepřítele, kterého nemůže pomocí *power1* přemoci. Naštěstí potká novou holku, která se nechá znásilnit a má 2. *power*. S *power2* nepřítele přemůže, ale další nepřítel (který je holka, která se nejspíše pak nechá znásilnit) je zas mimo jeho *power1 + power2* a tak potká opět novou holku (kterou opět viděl nahou), která se nechá znásilnit, aby dostal 3. *power*, *power3*, se kterou nepřítele porazí... Klasický DBZ styl powerupu krom tohoho, že Goku musel pár týdnů cvičit ve 100-násobné gravitaci a stejně jako Vegeta prakticky zasvětili svůj život cvičení, našemu bělovlásku stačí znásilnit holku... O-k.... Prozatím 45%. [19.9. dokoukáno] Že ve třech posledních episodách (ach ta koncentrace!) uslyším "Odteď je to můj boj!" "Ne sempai, odteď je to náš boj!" a bude tam ještě víííc nelogických a nespojitých věcí než v 10 ep před, jsem opravdu nečekal :-D No, vše dobře dopadlo, doufám, že nebude další sezóna. Znovukoukatelnost: 0% šance. Bude az chvíli zapomenuto :) Final 35% ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako zajímavé akční fantasy anime s cool bělovlasým hrdinou, ale... Zajímavé to teoreticky je, ale všechno je to tak nějak hala bala vysvětlené a nelogické, takže ze začátku se moc nechytám a když se chytám, tak už to přestává být zajímavé/zábavné. Hlavní hrdina je upír a říkají mu Čtvrtý praotec, což má být zřejmě něco super úžasného, ale vlastně svou sílu - Vtělení zatím neumí ovládat, protože se upírem stal teprve před třemi měsíci, takže ho ochraňuje/hlídá slečna Himeragi. Aby svá Vtělení zvládl, musí se napít krve. Naštěstí se z něj všem slečnám v okolí klepou kolena a rády ho nechají trochu ochutnat ze svého nezletilého krčku a na střídačku ho osočují, že je úchyl, když on je v tom vlastně víceméně nevinně. Pak tam máme úžasné a opakující se hlášky o tom, jak je to jejich boj a jak vyhráli, dialogy ne příliš originální. Kresba je ale celkem pěkná a hlavní hrdina je i přes všechno to upírství a úchyláctví vlastně fajn. Nic extra, ale dá se to. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuhle anime jsem se dostal úplnou náhodou, kdy jsem si řikal, že se podívám, co to je, a byl jsem celkem příjemně překvapen. Už první díl naladil správnou atmosféru - upíři a jiné další bytosti v ne přehnaném nebo klišovitém provedení. Příběh nenudí, naopak je velice napínavý a jen doufám, že udělají další sérii - přece jenom je to trochu v některých ohledech nezakončeno a ten konec dává přece jenom spoustu dalších otázek. I po vtipné stránce je to zajímavé, kdy se člověk baví (i když je to celkem ohrané ecchi v určitých případech). Animace a hudební stránka jsou obě perfektní. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to vypada zajimave a i par zajimavych souboju se dockate. Bohuzel serial rozhodne nevyuziva potencial, ktery ze zacatku navodi a dostava se trochu do stereotipu. Celkove hodnoceni: nebylo to spatne, ale po mesici si uz tezko vzpominam, jake to presne bylo - tedy hluboky dojem to moc neudelalo... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodové fantasy anime. Sice toho moc vysvětleno není, tak to musíte pochytávat za pochodu z příběhu, ale nijak to nevadí. Příběh je rozdělen do několika kapitol, kdy se vždy řeší nějaká hrozba (vždy jiný padouch). Hlavní postava je upír, ale také středoškolák a tak zde jsou i záběry ze školy, kde se odehrává ta vtipnější část, převážně kvůli nedorozuměním a tak mají hlavní postavu za úchyláka. Ve škole se taky řeší vztahové problémy, ale baby se stydí, tak jich naštěstí není moc. Na dialozích by tvůrci opravdu mohli víc zapracovat a taky furt neopakovat stejné hlášky. Akční sekvence jsou dobré, přehledné, možná s těmi mega explozemi to trochu přehánějí. Openingy jsou suprovní. Není to špatné anime, ale podle mě nic co byste museli vidět. Ukončené to je docela dobře, ale samozřejmě by další řada možná byla. Hodnocení: 59/100. ()

Lukas222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom dosť podhodnotené anime. Keď som si zapínal prvú časť, hovoril som si "toto zase bude nejaká ecchi sra*ka. Ale zaujalo ma to a tak som pozeral časť po časti... až som pozrel všetky 3 zatiaľ dostupné série. Interakcie hlavného hrdinu a všetkých hrdiniek sú prevažne zábavné, ani jeden diel nebol vyložene hluchý alebo prázdny, stále sa niečo deje a hrdina nie je zároveň úplne bezhlavý pako, ktorý je len silný, dokáže používať hlavu. Za mňa 4*. ()

agamazx 

všechny recenze uživatele

sice som sa aj parkrat zasmial, no po par epizodach ma to prestalo bavit a mal som pocit ze pribeh sa stal velmi nezaujimavy ()

Reklama

Reklama