Reklama

Reklama

Log Horizon

(seriál)
  • Japonsko ログ・ホライズン (více)
Japonsko, (2013–2021), 25 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Mamare Tóno (kniha)

Hrají:

Takuma Terašima, Jumi Hara, Nobuhiko Okamoto, Misaki Kuno, Ajahi Takagaki, Tecuja Kakihara, Emiri Kató, Hisako Kanemoto, Tomoaki Maeno, Júiči Nakamura (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Uvízli ve fantasy hře Elder Tales ve chvíli, kdy byl instalován rozšiřující balíček, a je jich třicet tisíc. Co teď? Mezi nimi je i vysokoškolák Široe, který se po této „Apokalypse“ spojí se starými známými. Společně budou muset přijít na to, jak v takovém světě žít a přežít, ačkoliv není možné, aby někdo zemřel… (Zíza)

Recenze (29)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se měla pustit do srovnání se SAO, jak to všichni ostatní dělají, musím konstatovat, že tohle je rozhodně lepší a to ve všech aspektech – příběh, hudba, propracovanější charaktery i animace se mi líbila víc (a mimochodem, tenhle příběh byl napsán před SAO, takže se po něm neopičí, nanejvýš se teď trochu veze s jeho popularitou). Přece jen postavy jsou starší, takže se chovají dospěleji, příběh nemá tuny vaty a nelogického chování a to si myslím, že v médiu, jako je anime, je třeba ocenit. Opening i ending mi sedly, takže další plus. Za mě velmi dobré 4* a těším se na druhou sérii. Sekai wo kaerujóni. ()

yenn

všechny recenze uživatele

Na první pohled je zřejmé, na jaké vlně popularity se Log Horizon veze, jeho přístup je mi však bližší, neboť výrazně více využívá videoherní prostředí. Zvláště souboje se z něj snaží těžit a zároveň v nich hrdinové používají pěkné lsti. Naneštěstí se to neobejde bez polopatického vysvětlování, které mě spolu s absencí zajímavějšího příběhu přimělo skončit po čtyřech dílech. 5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Budu tu též kvitovat všeobecněji rožšiřený názor, že kvalita Log Horizonu je vyšší co u SAO, nicméně i skrz podobné umístění prostředí jsou to naprosto odlišné náhledy na samou problematiku. Zatímco v v SAO se hrdinové snaží z virtuálního světa uniknout, zde spíš se snaží přizpůsobit a neřeší, kdo anebo co a za jakým účelem je zde nechal uvězněné. I tempo je pozvolnější, soubojů je na MMORPG záležitost poskrovnu ale na úkor prohloubení postav, politikaření a drobné ekonomické machinace. Co mi ale citelněji chybí je absence jakákoliv napětí: Postavy jsou téměř všechny takové příjemné, milé až dobrosrdečné, což je bezva, ale nemají moc velké problémy probíjení se skrz až moc snadné nástrahy. Konec nicméně slibuje zajímavou zápletku, takže se nebudu zlobit, když si to vynahradím v další sérii. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsme s Hrominem diskutovali. "Prej hráči jsou uvězněni v online hře. Kde jsme to slyšeli? SAO? Neeee.. Bože to bude blbost!" a z několika prvních episod jsem se k tomuto názoru silně přikláněl. V okamžiku, kdy se tam však rozrostly obzory, osvobodila jedna malá protagonistka a poté 2 ještě menší protagonisti, začal Log Horizon vystrkovat své růžky a rozrůstat se na celé čáře. Autoři tohoto promyšleného díla si byli vědomi potenciálu a neudělali stejnou chybu jako SAO, které bylo pouze o romantice a o ničem jiném. Zde se opravdu řeší online svět a to, že jsou tam hráči uvězněni, na co vše to má dopad, komunikaci s NPC, systém skillů a magie, eventy... Občas se může zdát, že jednotlivé episody slouží spíše jako tutoriál k online hrám, ale pokud tyto nedokonalosti přehlédnete, otevře se před vámi propracovaný děj, který se díl co díl rozrůstá a nabývá ještě většího potenciálu. A v okamžiku, kdy se zatajeným dechem sledujete nový díl, zjistíte, že to je díl poslední a další série bude až za půl roku. 25 dílů uteče jako voda. Prvních 5 je slabších. Ano. Ale beru je jako úvod do pochopení jejich světa. Co víc, po dodívání posledního dílu jsem se opět podíval na 1-3. díl. Proč? Protože jsem tam toho spousty nepochopil. Velmi hezké, líbit se bude ale spíše těm, kteří rádi přemýšlení nad politikou, plánováním a ne těm, kteří radši akci. Té se zde moc nedočkáte. Podobně jako v .hack//SIGN. Krásných 75% ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Seriál pro hráče MMORPG, kteří si ho určitě užijí víc než třeba podobné Sword Art Online. Řeší se daleko více herních detailů a je to o hodně bližší pocitu hraní nějakého MMORPG, bohužel ale na úkor hlavní otázky - co a proč se vlastně vůbec stalo. Mě se právě proto líbí víc to zmíněné SAO. Možná jsem ale ovlivněný tím, že jsem četl předlohy obou. A v porovnání původních light novel předloh je SAO někde kvalitativně úplně jinde. Log Horizon je takové hravé co by kdyby, ale bez výraznějších záporných postav se těžko vytváří nějak velké drama. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okamžite sme vhodený do "reality" nereality jednej hry zvanej Elder Tale, ktorá je kategóriou MMORPG. Hráči sú v tejto hre uväznení, ale nemôžu zomrieť. Vôbec netušíme, že prečo sa nemôžu z hry odhlásiť a hráči sú tým úplne zmätený. Neskôr aspoň nejaké informácie čo sa vlastne stalo získame. Log Horizon zvládol na výbornú v prvom rade vykreslenie herného sveta MMORPG hry. Vidíme jednotlivé štatistiky hráčov, aké majú rôzne "spelly" (kúzla) a podobne. Ostatné aspekty v tomto anime sú čisto buď nadpriemerné (tých je málo) či priemerné (tých je veľa), ale jediné čo je naozaj kvalitatívne vysoko je vykreslenie herného sveta. Postavy majú rôzne triedy a podtriedy podobné klasickému rozdeleniu tank, mág, a ten ďalší čo vás práve napadne. Ďalej máme možnosť vidieť nejakú politiku riadenia mesta a nejaké politické "čachre machre" s inými mestami a vladármi. Asi dve, alebo možno o chĺpok viac sú premyslené zaujímavé situácie. Log Horizon rozhodne nenudí vôbec počas celých 25 dielov, ale bohužiaľ ani jeden diel nie je "masterpiece" majstrovské dielo. Na súboje môžete pri Log Horizone zabudnúť a ak nejaké sú, tak pred kladné postavy tohto anime nie sú postavený žiadny silný protivníci a tým pádom napätia je dosť málo. Kvalita animácie je na stredne vysokej úrovni, aj keď v zopár dieloch to trocha škrípe, ale dá sa to vydržať. Anime sa málo sústreďuje na niečo výnimočné a snaží sa rôzne zabíjať čas diváka. Čo postavy? Log Horizon má veľmi nevyrovnané postavy aj keď je pravda, že každému sa môže páčiť nejaká iná postava. Od hrozných postáv pre deti, ktorého je zástupca Nyanta, cez milú ninju Akatsuki, ktorá sa mi najviac páčila z postáv. Ďalej spomeniem neskrytého nohavičkového úchyla Naotsuga a bojovníka Krustyho. Nechápem prečo ku koncu sa snaží toto anime spadnúť do háremu, kde všetci idú po okuliarnatom géniovi Shiroem, ktorý prináša už spomínané zaujímavo taktické situácie. Dochádzajú ku koncu nápady, alebo sa anime proste snaží o všeochuť, ale nič neurobiť poriadne? Toto uvidím v druhej sérii. Ak je nutné porovnanie so Sword Art Online či Sword Art Online II tak Log horizon je na úrovni horších dielov Sword Art Onlinu, ktoré sa v SAO vyskytujú v ich druhej polovici. Inak povedané na SAO svet (arc) a Gun Gale Online svet (arc) sa to nechytá a nedosahuje takú kvalitu. Keby chce ešte niekto anime kde sú hrdinovia vhodený do herného sveta tak No Game, No Life. Ending a opening sa mi páčil. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Vyhnu se diskusi o podobnosti s jiným titulem a začnu rovnou s klady a zápory. Log Horizon se snaží být podrobný v bitevních strategiích a dost zdůrazňuje fakt, že se nacházíme ve hře. Jako vášnivý hráč online RPG mě ovšem poněkud nudí vysvětlování, co je to aggro, cooldown, atp. Dále si anime poněkud zahrává s ohněm, že vyuzívá různých "roztomilých píčovinek" - tj. ending, který je podle mého naprosto neadekvátní žánru, ve kterém se pohybujeme (skoro bych to čistě podle endingu tipnul na nějakou školní blbinu typu Lucky Star), postavy jako Akatsuki či Serara spíš připomínají postavy z Acchi Kochi. Tohle mínus mě nutí nebrat to anime úplně vážně, což bych ovšem milerád bral. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Je mě líto, ale strašně mě to nudilo. Přitom námět nebyl vůbec k zahození. Očekávala jsem něco ve stylu SAO, ale tady se akorát mlelo pantem. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Log Horizon je tak moc srovnávaný s SAO, že jsem se rozhodla po jeho dokoukání dát šanci i druhému zmíněnému anime. Popravdě nechápu, proč všichni cítí potřebu tyhle dvě anime srovnávat. Jediný společný prvek, který tu je, že reální lidé uvíznou v MMORPG, zbytek už je jiný. Log Horizon pracuje se světem MMORPG jako takovým a s důsledky jaké to může na ten svět mít. Středem zájmu je samotný svět Elder Tales, který se stal novým reálným světem pro hrdiny.. Spíš než na souboje se tu řeší "praktičtější" problémy, jako třeba "jak si uvařit poživatelné jídlo". Osobně se mi LH líbil mnohem víc než SAO právě kvůli tomu, že se tu s tím herním světem opravdu pracuje. Hodně se těším, až vyjde druhá série. ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl všechny díly a musím říct, že jsem nadšen. Už delší dobu jsem hledal seriál, který má podobný koncept SWORD ARTu a toto anime zcela naplňuje mé představy(zatím), proto hodnotím 9/10 ()

Franta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Log Horizon mě příjemně překvapil. Přestože se děj odehrává ve fantasy světě plném monster, tak souboje jsou zde až vedlejší. Log Horizon se především věnuje vývoji společnosti v takovémto prostředí a dělá to překvapivě promyšleným způsobem. A pokud přece jenom přijde na nějaký ten boj, řeší se spíše strategicky než duchaprázdným mlácením. První dvě třetiny seriálu by byly na pět hvězd, bohužel se potom děj prakticky zastaví a na řadu přijdou výplňové díly, což dojem ze seriálu výrazně sníží. Přesto bych doporučil se na seriál podívat, alespoň na první sérii. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu jsem tenhle seriál odhodil po prvním díle. Jenže jsem mu dal druhou šanci a postupně jsem zjistil, že začal být příběh zajímavější a zajímavější - natolik, že to hodnotím pět hvězd, i když bych to spíše viděl něco mezi 4-5. Ano hodně se to podobá Sword Art Online, ale komu se líbilo tohle anime, tak Log Horizon je stejně tak dobrý, protože k tomuto žánru přistupuje z úplně jiného pohledu. SoA se zaměřovala čistě na boj a sem tam nějakou tu romantiku. LH je na druhou stranu zaměřeno na osvětlení jednotlivých prvků MMORPG a také hodně na strategii + samozřejmě onu otázku okolního prostředí (politika, obchod, státní správa atp.). Ono vysvětlování může připadat hráčům MMORPG jako mě otravné, ale člověk musí brát v potaz to, že ne každý je hráčem a zná to - i když na druhou stranu, lidi co nehrají, pak nemůžou najít extra zalíbení v tomhle seriálu. Také potom jednotlivé MMORPG mají různé systémy, takže je lepší se ujistit, že i tady to znamená to, co to má znamenat. Největším plusem bych pak viděl intriky "Zloducha v brýlích" :). Animace je perfektní a hudební stránka působí také hodně příjemně - jako vystřižena z nějaké hry. Každopádně se těším na druhou sérii, která bude na podzim. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro me jsou to horsi **** a to hlavne z toho duvodu, ze autori zrejme pocitaji s druhou serii, a tak hlavni dej se rozvyji dost pomalu a posledni dily jsou spise fillery, i kdyz taky nejsou k zahozeni. Je pravda, ze tady je nejaka podobnost v SAO, ale narozdil od SAO se tady moc neresi jak se dostat zpatky do reality a spis se klade duraz na to, jak zit ve virtualnim svete. Ja jsem moc MMORPG her nehral, a tudiz mi vubec nevadilo, ze se nektere situace pomerne podrobne popisovaly. Naopak mi tento virtualni svet pripadal dost propracovany s velice charismatickym hlavni hrdinou, ktery se dost podoba svym velice inteligentnim charakterem Lelouchovi z Code Geass a trochu i e-L z Deatch Note. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z prostředí MMORPG, ale jde na to jinak než všemi zmiňovaný SAO a musím říct, že mu to jde o poznání lépe. Ze začátku jsem čekal, že se zde bude questovat a řešit běžné herní problémy, ale dostal jsem kombinovaný a spletitý příběh, který je zábavný a dává smysl. Je zde ze všeho trochu, takže se nebojte, že by to vůbec nebylo o bojování i to je tu v dostatečné míře zahrnuto, stejně tak i politika a od mistra stratéga samozřejmě extra komplexní a složitý plán a ani nevíme na co vlastně, jelikož nám odkryje vždy jen část karet ve vhodnou chvíli, stejně jako všem ostatním. Také mě překvapilo, že lze ve "hře" dělat věci postaru a s lepším výsledkem, to je neotřelý a velmi zajímavý nápad, který průběh seriálů také velmi obohatil. A nebyl by to Japonský snímek, aby zde nebyly ujetosti a perverznosti, takže i to zde najdete. Opening a ending se vyvedl a hodí se k příběhu. První řadu tedy hodnotím velmi pozitivně a uvidíme jak se tvůrci vytáhnou v sérii druhé. Hodnocení: 85/100. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vypadá jak klasické SAO, ale již po pár epizodách je jasné, že jde o něco naprosto jiného. Tenhle typ anime mě moc nesedl. V SAO byly ihned na začátku řečeny fakta ohledně opuštění této hry, a celkově byl více provázán s reálným světem. Tato skutečnost by ve své podstatě ani tolik nevadila. Toto anime, co se děje týče je více tajemné a svá tajemství odkrývá pomalu. Bohužel ani po 25 epizodách nemám tucha o co v tom anime jde. Není zde vyřčen žádný cíl. Celou dobu se jen řeší vztahy a rozdíly ve hře před a po Apokalypse. Po této stránce jsem velmi zklamán, a ani rádoby mistrovské strategické tahy na poli politiky mě nepřinutí si toto anime oblíbit. Pro mě zde není motivace, proč se podívat na další díl. Souboje jsou dosti bídné, ale o ně zde ani tolik nejde. Komedie to rozhodně není, je zde pouze spoustu, ale opravdu hodně protivných emotikonů. Co se postav týče, máme zde skupinu děcek a poté skupinu snad skoro třicátníků, střílených hráčů. Vypadá to na zajímavý mix, ale není. Hlavní hrdina, ač asi génius, spíše no lifer mě vůbec nesedl. Ale postava, která mě totálně srala, byla ta kočka. Postava, která byla ze začátku zajímavá, ale pak nedostala žádný prosto je Akatsuki. Dále Lenessia pak prodělává nějaký rozvoj z lenocha po, no menšího lenocha. Celkově hodně nudné postavy bez rozvoje, pokud nepočítám snahu prcků expit. Nakonec hudba je celkem dobrá, opening i ending také. Celkově, protože jsem hodně nudil, tak 2* možná i slabší. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdiel od S.A.O. tu chýba pocit bezprostredného ohrozenia. Takže nech sa deje čo sa deje, stále je to len hra. Jediný moment, čo so mnou trocha pohol bol verbovací príhovor princeznej. Dosť málo na dvadsaťpať častí. Postavy sú možno sympatické, ale v podstate nič neriešia, takže, hmm, o čo vlastne v tejto hre ide? Je to celé len fasáda pre háremovku? Možno sa dozvieme v druhej sérii ;-). ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Tvůrce seriálu jako by se nemohl rozhodnout co to vlastně tvoří. Občas dostaneme příběh, akci, strategii a rozumnou míru vztahů a v té chvíli funguje všechno skvěle. Občas, ale taky dostaneme sáhodlouhé love story, které působí vykonstruovaně a zdržuje. Prozatámní nekonzistentnost mě nutí dát silné, ale přesto jen 3*** a čekat na druhou sezónu. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Lidi říkám Vám, dejte tomu šanci. Také jsem se chvíli nudil a iritovalo mě dlouhé vysvětlování všeho, nehledě na to, že jsem ze začátku trochu ztrácel, ale poté to začne mít grády. Tady skutečně poznáte, že jste ve hře. Chováním lidí nebo prostě jen tím, že tam je vidět každou chvíli nějaké menu. Log horizon je i není Sword art online. V mnoha aspektech je, ale také v mnoha není. Tohle je prostě hra a jako hra je i hrána. ()

stLukaz 

všechny recenze uživatele

Je to sice hezký, ale ještě neukápla ani kapka krve a zatím nikdo nezemřel, hold musím počítat s tím že všude krev neteče. S.A.O. jsem neviděl takže nemůžu porovnávat ale až dokoukám LG tak se podívám. ()

Reklama

Reklama