Reklama

Reklama

Na útěku

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

V noci na silnici stopují dvě osamocené ženy, které se neznají. Jana Štěpánková jako sžíravě vtipná a okouzlující důchodkyně Claude a Zlata Adamovská jako ustaraná manželka a matka Margot. Obě utíkají. Nevědí kam, ale vědí odkud. A tak utíkají spolu. Po žádné cestě člověk nakonec nemusí jít sám. Takový je začátek brilantní francouzské komedie Na útěku. Humor, moudrost, překvapení, herecká souhra, a především energie a elán obou hereček vytvořily z inscenace Divadla Ungelt jednu z pražských divadelních stálic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Až se stydím, že jsem to měl dva roky nahrané v počítači z televizního uvedení, než jsem se na to konečně podíval! Inu, myslel jsem si a priori, že když tam hrají jen dvě herečky, že to bude docela nuda, ale byl jsem příjemně překvapen! ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Superbabi měsíce? No to mne podrž. Jestli ty seš superbabi, tak v jakým stavu jsou asi ty ostatní?! Byl to nádherný pohled. Během necelých dvou hodin jsem dostala jednoduchý příběh dvou navenek rozdílných žen, které však v hloubi duše jednaly stejně – vydaly se na cestu za lepším životem. Za životem. Claude, postarší dáma, která zažila nejen zajímavý život s manželem, ale také s pár milenci, nyní trávící dny v domově důchodců. Margot, žena od rodiny, která naopak nezažila nic, jen šeď a jednoduchost všedních dnů. A přesto se setkávají uprostřed jedné bezvýznamné noci někde uprostřed cesty někam. Jinam. Odtud. Ode všeho zlého. Krásný a dojemný rozbor lidské duše, trpící a milující. Herecký koncert Štěpánkové a Adamovské, kterým to spolu slušelo nejen jako hereckým kolegyním a pozdějším švagrovým, ale také jako ženským, které ukázaly, jak doopravdy je srdce křehké a nenahraditelné. Ta ženská je cvok! ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě skvěle napsaná hra. K tomu úsporná, vynalézavá režie - ale hlavně herecký koncert zejména Jany Štěpánkové. Kdyby bylo možné dát sto padesát procent, dal bych. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v divadle na tomto kousku. Miluji jak francouzský originál, tak i tuto českou verzi. Jsem šťastná, že jsem paní Štěpánkovou v této roli stihla. Moc mě mrzí, že už ji jinde na divadle neuvidím. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama