Reklama

Reklama

サムライフラメンコ

(seriál)
  • angličtina Samurai Flamenco
Promo
Japonsko, (2013–2014), 8 h 26 min (Minutáž: 23 min)

Hudba:

Kendži Tamai

Hrají:

Tomokazu Sugita, Tošiki Masuda, Džúróta Kosugi, M.A.O, Tomokazu Seki, Wataru Takagi, Tošijuki Tojonaga, Hideaki Tezuka, Juri Amano, Jú Kobajaši, Kaito Išikawa (více)
(další profese)

Epizody(22)

Videa (1)

Promo

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděla tak těžce podhodnocený seriál, popravně častokrát se spíš setkám s nadhodnocenými. Tohle prostě není šónen, ani seinen, tohle je krásný příklad sentai. Čili Vesmírní strážci v animované verzi. Nic víc, nic míň. A v rámci žánru je to opravdu povedené. Nejenže si to ze sebe dělá legraci, ale zároveň si s hrdinou procházíme všemi stadii superhrdinů, které kopírují v podstatě klišé žánru, ale jsou podané vcelku roztomilým způsobem, že to člověka prostě baví sledovat. Pokud jste s Kamen Rider alespoň trochu příjemného času nestrávili, je jasné, že tohle anime také nestrávíte. Masajoši nám začíná od píky, překonává překážky, hromadí přívržence, bojuje se vším možným, aby nakonec přece jenom zvítězil, ač s holým zadkem. Všechno tu má hlavu a patu. Postavy mají svou (sentaiskou) hloubku. Navíc je to jen komedie o vesmíru, který se rozhodl jednomu hlupákovi splnit sen. Příjemně praštěné. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nikdy nehovorte nikdy, lebo sa vám to vypomstí. Myslel som si, že aj napriek stupňu prevarenia téma obyčajných ľudí hrajúcich sa na superhrdinov nikdy neomrzí. Chyba. Myslel som si, že ruka v ruke s kvalitným týmom tvorcov a s príklonom smerom k západnej tvorbe, ako aj hojným popkultúrnym odkazovaním na legendárne anime klasiky, ázijské seriály a hračky tak ľahko neomrzí. Chyba. Myslel som si, že Samurai Flamenco ponúkne niečo viac, než štipku priemerného tuctového humoru, samoľúbeho a mierne retardovaného metrosexuálna v roli hlavného hrdinu, neustále podsúvaný podtón yaoi a dokonale nereálne vzťahy medzi jednotlivými postavami, ktoré pôsobia ako z inej galaxie. Chyba. Pokiaľ ste už niečo z podobných žánrových útvarov videli, pokojne si to môžete nechať ujsť. Verte mi, o nič neprídete. 30% ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál začíná docela nadějně, ale postupně se z toho stane taková neskutečná slátanina všeho možného i nemožného, že s každým dalším dílem roste především divákovo utrpení. Kick-Ass, mutanti, vynálezy, strážci vesmíru, mimozemšťani, lesbická dívčí hudební skupina, vyústění a vlastně celý vztah hlavního hrdiny a pana policisty... Člověk zírá, co přijde dál. Je to svým způsobem parodie, akorát ten vtip tam nějak chybí. Možná by bylo vhodnější tento kousek označit spíš za takový hold superhrdinskému žánru. Animace celkem pěkná, oba openingy i endingy fajn. 4/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tohle že vytvořil Takahiro Ómori? Ten samý Ómori, který vytvořil tak parádní kousky jako Baccano!, Durarara!!, Haibane renmei nebo Hotarubi no mori e? Nechce se mi tomu věřit. Jistě, i mistr tesař se někdy utne, ale že by se až tak moc uťal? Je pravdou, že třeba Koi kaze mě dvakrát neoslovilo, ale bylo mi jasné, co na tom vidí ostatní a kvality jsem seriálu rozhodně nemohl odepřít. Tady ovšem nevidím jediný náznak kvality nebo nápaditosti. Do šestého dílu jde o velmi, velmi průměrné slice of life mizerně napsané postavy chlápka, který si snaží hrát na superhrdinu bez superschopností a který používá nevšední, podomácku vyrobené zbraně, žije dvojí život, hájí zákon a trestá ty, kdož přecházejí přes silnici na červenou. Člověk by čekal, že by seriál s tak provařenými ingrediencemi mohl fungovat aspoň jako parodie na superhrdinské filmy a seriály, ovšem povedených vtipů je tam jak šafránu. Pokud jsem se během seriálu třikrát pousmál, tak přeháním. Do té doby bych seriálu dal takové neslané, nemastné 2*. V sedmé epizodě se ovšem Ómorimu definitivně pomátly a splašily čakry. V seriálu, který do té doby plynul jako slice of life odlehčeně, s nádechem vtipu a hlavně bez nadpřirozena, se najednou – pozor, SPOILER! – se smrtelnou vážností jeden chlápek fantasmagoricky změní na obří gorilu, která má místo břicha gilotinu, rozmašíruje policisty, odpálí se a pak se hrdinovi zhmotní nějaký duch superultraüber záporného pána temnoty, který mu řekne, že mu teda ještě život osladí, a začne na něj posílat (opět se smrtelnou vážností) další zrůdy, proti nimž začne hrdina zarputile bojovat, aby pomstil rodiče. Konec SPOILERu. Po jedenácté epizodě znechuceně končím. Subjektivně mám chuť napařit odpad, objektivně musím dát jednu hvězdu. Snažím se věřit tomu, že jsou za vznikem tohoto šíleného paskvilu peníze, když tento výtvor Ómori dělal u jiného studia než u jeho tradičního Brains Base, ovšem kde je pravda, těžko říct. To se uvidí až u dalšího výtvoru. Do té doby doufám, že jde jen o velký omyl jinak výborného režiséra. ()

Galerie (670)

Reklama

Reklama