Reklama

Reklama

Tajný život predátorů

(seriál)
  • USA Secret Life Of Predators
USA, 2013, 6x45 min

Obsahy(1)

1. série
1. Ve vodě Ve vodách naší planety čelí predátoři roztodivných tvarů a rozměrů mnohým překážkám, aby byli úspěšní a přežili.

2. Nepozorovaní Lesní predátoři se musí vypořádat se světem, kde se potrava i sokové mohou vyskytovat za, pod či nad nimi.

3. V obnažení Predátoři žijící ve volných prostorech se musí ukrývat před očima ostatních, aby přežili, či jako mangusty žíhané spoléhat na sílu v počtu.

4. Bez úkrytu Na úpatí hor, okrajích lesů, řek a oceánů se musí lovci přírody specializovat, aby mohli přežít.

2. série
5. Co se skrývá pod povrchem Řeky a oceány jsou nelítostným bojištěm, které neustále podrobuje odvahu i těch největších a nejnebezpečnějších masožravců zkoušce.

6. Širé pláně Prozkoumejte místa, kde se louky, tundra či ledová pole táhnou, kam až oko dohlédne. Bez stromů rozrážejících vítr jsou zde teploty extrémní. (National Geographic)

(více)

Recenze (2)

Xaeroo 

všechny recenze uživatele

V celku pěkný dokument, ovšem "odlehčující" vtípký a hudba mi tam nějak neseděli :) (pzn. jeden díl sem neviděl). ()

vitruvius 

všechny recenze uživatele

Nový dokument od National Geografic, který byl kvůli části s mravčíkem skalním natáčen i u nás v Brně. Splňuje kvalitu snímků, kterou mají dnešní dokumenty mít, ale hlavně tomu podle mého názoru přidává i atraktivitu pro laiky a diváky, kteří se na přírodovědné dokumenty často nedívají. Je totiž doplněný krásnou živou hudbou a příběhy jednotlivých živočichů, aby bylo jasné, že každý z nich žije podle pravidel, vlastním stylem a v rovnováze s divokou přenádhernou přírodou. Už jen úvodní znělka Called Out in The Dark by v nás měla obnovit pocit, že všechen ten život kolem nás prostě milujeme...:):) ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Režisér John Cullum se inspiroval výzkumem arachnologa Stano Pekára, který působil na Masarykově univerzitě, a část o mravčíku skalním (Zodarion rubidum) se natáčela s jeho pomocí v Brně. (vitruvius)

Reklama

Reklama