Reklama

Reklama

Recenze (3)

pevico 

všechny recenze uživatele

Mrazivě krásný příběh a dokonale odvená práce herců podpořená skvělou muzikou, na kterou jsme už mimochodem u Tonyho Gatlifa zvyklí... ()

Johnny Violent 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchej a svým způsobem klasickej příběh z prostředí andaluských gitanos, kterej by se dal vnímat jako jeden dlouhej hudební klip. Ale je natočenej tak živočišně, jako byste žili s nimi, tak, že cítíte dech oponenta i bodnutí nože při klanové potyčce, kamera jako by snímala řeč těla při divokým tanci. Pocta vyprahlé krajině. A pak ta hudba. Jestli jste neměli rádi flamenco a arabsko-cigánskýho ducha jižního Špáňa, po tomhle filmu se zamilujete... ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní artová forma. Nejde o muzikál, ale spíše o příběh jehož součástí je hudba a tanec, jimiž jsou všichni místní naprosto posedlí. Tudíž hudba, večírky a tanec jsou zde defakto jedinými způsoby, jak hrdinové tráví svůj volný čas. Ovšem písničky nás většinou neposouvají dál v ději a jejich texty s příběhem přímo nesouvisí (soudě podle titulků). Atmosféra španělských večírků, tanečnic, zpěváků a muzikantů je jedinečná. Samotný příběh je standardní mafiánskou historkou o dvou znesvářených rodinách. Ovšem pozor, ke konci vás čeká zajímavé překvapení. Kdo si myslí, že finální střet pohlavárů dvou znepřátelených rovin už nejde natočit nijak novátorsky, ten se plete. Zejména konec proto dodává celému snímku vskutku artový ráz. Byl jsem moc mile překvapen, jelikož samotná zápletka mě lehce nudila. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama