Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už patnáct let není Raoul Schránil mezi námi, ale jeho elegance a charisma nejsou zapomenuty. Prošel mnoha divadly, v roce 1935 natočil svůj první, nikdy nedokončený film Viktorka a po něm následovaly ještě tentýž rok až do konce čtyřicátých let desítky dalších. V padesátých letech nebylo mnoho příležitostí pro elegána ve fraku, ale později zahrál menší role v mnoha filmech i televizních inscenacích a seriálech: Dynastie Nováků, Svědek umírajícího času, Bambinot, Létající Čestmír či poslední z nich Bylo nás pět. Šarmantní herec se společenským chováním par excellence byl stejný, i když méně nápadný, i v soukromí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak v téhle zemi chcete udělat pořádný pořad o Raoulovi, když se tu neustále operuje jen s tím, že to byl fešák a všichni víme, že hrál s Mandlovou? No špatně. A mladoboleslavští herečtí pamětníci tomu dozajista nepomohou. ()

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezprecedentní paskvil, za který by se měly pod vedením dramaturgické skupiny veřejnoprávní televize třást židle. Výsměchem je sám o sobě fakt, že autorka a režisérka v jedné osobě působí jako pedagožka, ale sama filmovému řemeslu rozumí jako koza petrželi. Jak jinak si vysvětlit tu přehršel nepochopitelných absurdit a bezvýznamných anekdot na téma Raoul Schránil? (Kettner: To byl teda nóbl pán. A von vypadal jako anglickej pilot. Vždycky s šátečkem u krku. – Němcová: Já myslím, že to byl ten typ herce, že když přišly dámy, ale taky ty služky a řeznice do kina, a viděly ho tam, tak plakaly. Von se jim strašně líbil. – Motl: On už byl od dětství veden k samostatnosti, to nebyl, jak se dnes říká, žádný mamánek. – Skořepová: Já jsem byla strašně stydlavá. – Vorlíček: Režiséři po něm rádi sahali, poněvadž se točily takové filmy, takové limonády jako Srdce v oblacích, Děvče za výkladem nebo Tvoje srdce inkognito.) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o Raulu Schránilovi se mi líbil. Věnoval se nejen jeho herecké kariéře, ale také rodinnému životu a životním nesnázím. Například téměř roku strávenému ve vězení. Líbily se mi i vstupy jeho dcery, ve své době slavné čarodějnice Sandry a hereckých kolegů z Mladé Boleslavi. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát spokojen nejsem. Kromě spousty záběrů z filmů je to samá kecačka, bohužel nijak zajímavá. Jediný, kdo opravdu zaujme, je Standa Mottl. Spíše podprůměrný dokument o zajímavém člověku. Hudební režie: Jiří Bura ()

Reklama

Reklama