Reklama

Reklama

Imhotep: Génius ze Sakkáry

(TV film)
  • Německo The Other Side of Genius: Imhotep – The Genius of Saqqara
Německo, 2004, 48 min

Obsahy(1)

Slavná Džoserova pyramida v  Sakkáře bývá označována za první monumentální stavbu historie. Tato grandiózní stupňovitá hrobka je výtvorem Imhotepa – vynikajícího architekta, mudrce a příslušníka kněžské kasty, který se ve 27. století př. n. l. zasloužil o velký pokrok egyptské civilizace. Imhotep se stal prvním egyptským občanem, který postupem staletí dosáhl božské úrovně. (Byl prohlášen za syna boha Ptaha a bohyně Sachmety.) Jeho sláva zastínila i jeho pány. Hrobka samotného Imhotepa je dodnes považována za ztracenou. Jak ovšem zjistíte v tomto dokumentu o starověkém géniovi, archeologové v „lovu" zásadního objevu neustávají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nazval bych to "Pokusem zaujmout", tvůrci se pokoušeli to udělat z většiny jako film a záběry s archeology, kteří říkají o Imhotepovi něco zajímavého, tam jsou po skromnu. Něco málo tam sice je, ale jsou to věci málo říkající... HODNOCENÍ: 50% (3*) ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

O Imhotepovi se tu toho moc nedozvíte. Chvílemi jsem měl pocit, že ten dokument je spíš o Džosérovi. Těch informací o tomhle opomíjeném géniovi je tu strašně málo. Tvůrci se soustředili spíš na vizuální projev, než aby sypali informace... Ovšem pokud si myslíte, že Imhotep byl ten zlobivej frajer z Mumie, pak vám tyhle informace budou bohatě stačit.. ()

Reklama

baclajean 

všechny recenze uživatele

Človek sa veľa dozvie o tejto historickej postave. Ako je aj v dokumente prezentované - je pravda, že divák si meno väčšinou spája s negatívnymi záležitosťami, a to hlavne "vďaka" filmu Múmia, kde bol Imhotep prezentovaný úplne inak, než v skutočnosti. Alebo, žeby pravdivo? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama