Reklama

Reklama

Top Gear: Middle East Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2010, 76 min

Obsahy(1)

Tentokrát  se Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May pokusí projet z Iráku až do Betléma v kabrioletech jako Tři králové. (mikinhoo)

Recenze (22)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ze speciálů je tenhle díl OPRAVDU nejslabší (ale ještě pořád jsem neviděl všechny), to ale neznamená, že mu nedám plný počet, i když tentokrát to pánové měli s plným hodnocením malinko na hraně, každopádně i tady, v dalekém, válkou zmítaném Iráku, se dočkáme spousty humorných situací. Například památný je určitě hned začátek a akční výsadek z letadla, který určitě nacvičovali pořádně dlouho. Dále se dočkáme jednoho (možná) fingovaného vážnějšího zranění Jamese Maye a zjistíme, že i v Iráku mají něco tak luxusního a nádherného, jako asfaltové cesty. No a na závěr samozřejmě musíme zmínit dary pro Ježíška, zejména pak Clarksonovo Nintendo DS. Ale ten úplný závěr to úplně rozsekal, jak byl nehorázně (doslova) boží. A mimochodem, malá zajímavost, věděli jste, že BBC nesmí do Iráku? Dokonce ani David Attenborough ne... 90%. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Ona to teda nebyla jenom sranda. SPOILERY: Richard Hammond dostal běhavku, Jeremy Clarkson měl poštípanou ruku a James May dokonce skončil v nemocnici s rozbitou hlavou. Byl to mazec, peklo, zároveň však pořád vtipné a i po těch letech mě to dovedlo dokonale rozesmát. Sakra: 11 let už se na ně dívám. Teď sháním a shlížím speciály, které jsem ještě neměl čas vidět. A pořád mě to baví. Žeru tuhle trojici. Nejde níž než 5*. ()

Reklama

Don82 

všechny recenze uživatele

Klasický Top Gear je opravdu originální pořad, ale jejich Speciály posouvají laťku ještě výše. Osobně se mi zamlouvá to spojení pořadu o autech a cestování, protože je to defakto stravitelnější, než kdejaký cestopis plný nudných podrobností. Mnohé speciály TG jsem neviděl celé, takže jsem si řekl že to vezmu postupně a pokusím se mrknout na všechny. Namátkou jsem tedy vybral jako první Middle East, který mi už názvem připadal zajímavý. Jelikož zatím nemám s čím porovnávat popíšu to takto: Ze začátku se až moc mluví a jsou tam občas dost okaté scény, ale třeba to jak se James zranil mi přišlo dobře zahrané a nebo neplánovaně autentické. Jinak má speciál zajímavý průběh, protože se jede přes více zemí a např. část kdy jedou přes poušť je asi nejšílenější v kombinaci s použitými auty. Trochu mi chybělo více hlášek, ale zase se to zachraňuje více povídání o cestě, takže ve výsledku remíza. Nicméně tu čtvrtou hvězdu dám za skvěle natočenou krajinu a i vzájemné soupeření naší trojce přidalo na dynamice a jejich cesta mi pěkně uplynula. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úvod o cestě z Íráku do Betlému v kabrioletech. Jako vždy to byla zábava. Ovšem ve srovnání s ostatními speciály to takový zázrak nebyl. Vlastně už si ani pár dní po zhlédnutí nevzpomenete na žádnou památnou scénu, který by vám roztrhala bránici. Od velkolepého úvodního výsadku je to spíše taková hra na efekt a umělé budování strachu a napětí. Na cestě se toho vlastně tolik nestane. Nejvíce mě pobavilo rozhodně "vylepšení" aut z důvodu kamufláže. Především pak Hammondova předělávka auta na pojízdný stan neměla chybu. Zhruba první polovina dílu docela o ničem. Bylo cítit, že chtějí kluci projet Irák, co nejrychleji. Trošku začali blbnout až později. Každopádně jsem rád touto formou nakoukl do zemí, kam bych se sám rozhodně nehrnul. A je vždy zajímavé sledovat, jak se od té doby tyto země změnily. [82 %] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V podstatě si myslím to samé, co Velký Medvěd, počet až moc okatě hrané situace prostě vadí, mnohem raděj bych viděl scény společných hovorů u piva, např., moc dopředu připravených věcí prostě škodí, on i ten samotný závěr byl až moc přehnaný a zároveň ne zrovna vtipný. Ovšem přesto je pořád vysoce nadstandardní zábava v podobě zábavného speciálů, které Top Gear prostě umí, navíc okořeněný o jednu scénu, která rozhodně nebyla připravená a u které docela zamrazí (ovšem stejně tak by se mohla odehrávat kilometr od Britského studia). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama