Reklama

Reklama

Top Gear: US Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

V tomto špeciáli sa Jeremy, Richard a James pokúsia zistiť, či je lacnejšie si na poznávanie Spojených štátov počas jedného týždňa kúpiť ojazdené auto v hodnote 1000 dolárov alebo si auto požičať? Po prezretí niekoľkých najmizernejších autobazárov v Miami si nakoniec traja páni vyberú svoje autá. Jeremy Clarkson ako zvyčajne vsadí na silu a obstará si Chevrolet Camaro RS z roku 1991. Richard Hammond vezme klasiku pre Americký juh Dodge Ram 150 pickup taktiež z roku 1991 a James May zvolí americké špecifikum - obrovský Cadillac Brougham z roku 1989. Úloha znie: prejsť v týchto vykopávkach trasu z Miami do New Orleans a v cieli svoje auto predať za čo najvýhodnejšiu sumu. (Patrik200s)

(více)

Recenze (27)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pak nás napadlo, že May, který už spal, by měl taky zažít výhody jízdy v autě bez funkční klimatizace." Škodolibosti se v Top Gearu meze nekladou a v USA mě to hodně bavilo. Zejména v Alabamě, kde domorodci patrně ještě obcují se zeleninou a pár "neškodných" nápisů o demokratických bisexuálech na Nascaru je dokáže přivést k nepříčetnosti. To prostě bylo zábavné, stejně jako kulinářská příprava veverky nebo možnost nechat se zažalovat za darované auto. To je snad možné jen v zemi, kde právníci žijí svůj americký sen. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

V Americe to není žádná sranda. Když je provokujete, tvrdě za to zaplatíte. :D Tihle borci jsou prostě blázni. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Miluju klasický starý americký auta. Čekal jsem, že tento speciál bude nějakým průřezem historií amerických aut. Ale byla to "jen" další řad TopGearovských dobrodružství, kdy si naše známá trojice musí koupit tři pojízdná auta za nepochopitelně směšnou cenu a podnikat s nimi různé úkoly a cesty. Avšak to neznamená, že bych byl nějako výrazně zklamán. Skoro po celou dobu se mi na tváři držel takový blažený úsměv a užíval jsem si to. Průjezd Alabamou byl fakt epic, tam to bylo bez prdele o hubu :D. Silné 4*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když v Alabamě na svém autě propagujete homosexualitu a Hillary Cilntonovou? Na to vám odpoví naše oblíbená britská trojice, která zavítala pro změnu do Ameriky a zjišťovala temperament tamních obyvatel a samozřejmě i jejich aut. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bože, to není možný, jaký jsou v Americe fanatici s vymydlenejma mozkama. Koukám, Alabamě je lepší se vyhejbat, to prostě nedávám, čeho jsou schopný... Ale jinak samozřejmě pecka, hlavně shánění aut, to stálo za to. A pak taky hledání večeře na silnici a samozřejmě kráva na kapotě. Další smršť obvyklých naschválů (větrák pro Hammonda, zničení Mayova auta). Nesmí vás zabít, ale když zabijou druhého, dostanete body navíc. 100%. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Výborný špeciál, ale nech mi nikto po tomto nehovorí, že amíci sú vyspelý národ. Už len darované auto od Clarksona, ktorého zažaluje žena za to, že jej tvrdil, že auto je o dva roky mladšie než bolo o niečom svedčí. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V tomto případě mi na hodnocení 5 hvězdiček nestačí... Větší hovada jsem nezažil! Nepamatuju aby jakýkoliv jiný speciál byl více nadupaný situacemi na hranici vkusu a vulgarity (ale je to v USA a tam mají tu demokracii a může se tam úplně všechno - krom nahoty tedy :D). To vše okořeně epizodou z vidlákova.... pecka. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších speciálů. Je v něm dobře vidět, jací jsou Američani dementi, jak pěkný auta uměj dělat a jakej je asi na tom jejich Jihu hic. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tento speciál mám opravdu moc ráda. Nejen kvůli tomu, že je úplně první - pokud samozřejmě nepočítáme Olympijský speciál, který se ředí do trošku jiné skupiny speciálů, a proto že je opravdu hodně vtipný, ale taky proto, že je opravdu docela dost drsný. Opravdu kluky obdivuju, že onu situaci v Alabamě zvládli tak jak zvládli, a podle mého, je docela dobře, že to ukázali, Ameriku ve svém pravém světle, žádný Americký sen, který i v dnešní době má před očima spousty lidí. Každopádně nejde jen o Alabamu, celkově si myslím, že to byl asi nejdrsnější speciál, nebo jeden z nejdrsnějších ... Každopádně musím naprosto souhlasit s Jeremyho závěrečnou 'bombou na konec', opravdu nejezděte do Ameriky ... Jde vidět, jak zfanatizovaný národ to je a to nikdy nevěstí nic dobrého ... ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

,,(Na měření Jamesova kola) Potřebuju kalendář a né hodinky" • ,,Víte co s tou krávou teď musíme udělat?" ,,Oškubat?" • ,,Věřím, že někde hluboko v Americe ještě obcují se zeleninou..." ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Camaro z druhej alebo lepšie povedané z niekoľkej ruky. Súťaž  v brzdenie pred močiarom plným aligátorov. Po takto úžasnom dni je možný ešte lepší? Ano je! Čo tak si na juhu Ameriky navzájom napísať na autá čo najdehonestujúcejšie invektíva a heslá urážajúce aj tamojších nacionalistov? ()

snebka 

všechny recenze uživatele

První speciál Top Gearu. Šlo vidět, že se jednalo o nový koncept, který pak byl dále zdokonalován v dalších speciálech. Na druhou stranu nevypadalo všechno tak "fejkově" jako některé budoucí díly. A scéna s vidláky z Alabamy se zařadila do zlatého fondu Top Gearu, jako takového. 80/100 **** ()

Reklama

Reklama