Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudisková speciální DVD edice vám do detailů přiblíží život i hudební dráhu legendárního kytaristy, Jimiho Hendrixe. Film tvoří vyprávění jeho rodiny a blízkých přátel a také takových hvězd jako jsou Eric Clapton, Mick Jagger, Pete Townshend či Little Richard, kteří se s vámi podělí o své vlastní vzpomínky na největšího rockového kytaristu všech dob. Jedná se o první hudební záznam ve formátu Dolby 5.1, který připravil původní Hendixův zvukový inženýr, Eddie Kramer, a na dvoudiskové edici vás čeká více než 87 minut DVD bonusů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

mm13 

všechny recenze uživatele

Veľa roboty s tým tvorcovia nemali. Vyjadrenia slávnych kolegov a niekoľkých blízkych Jimiho Hendrixa prekladajú zostrihy z jeho vystúpení (poteší, že skladby hrajú takmer vždy celé). Nemá to presah, žiaden výraznejší zámer, nie je to ucelený dokument, ale je to takto aspoň úprimné, strojené iba natoľko, nakoľko sú strojení účinkujúci. Najsympatickejšie sú spomienky otca Ala Hendrixa a veľmi príjemne sa mi pozeralo na jednu z jeho počerných priateliek (tú s afro účesom), ktorá zdá sa Hendrixovi v mnohých veciach skutočne ROZUMELA. Jej vyjadrenia sú prosté akýchkoľvek sebastredivých momentov, čo už sa nedá povedať o kolegoch z branže... obludné egá!! - ale to už k týmto ľuďom asi nutne patrí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hendrix byl zajimava postava a vyborny muzikant. Tento dokument je hodne prumerny, vzhledem k tomu, ze uz je ale skoro padesat let stary, je cenny svymi dobovymi zabery. Je usmevne videt vsechny ty Jaggery, Claptony a Reedy v tak mladem veku. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jimi Hendrix . Legenda bluesu , konzument LSD a gitarový virtuóz. Dokument, ktorý nám ukazuje jeho hudobný a súkromný život, šoty z televízie, rozhovorov a koncertov. Jeho hudba na túto dobu nie až taká záživná, ako to bolo pred 40-tmi rokmi v dobe najväčšieho rozmachu, ale je to hudba ktorú ale dokonale prevyšuje charizma Jimiho a jeho umenie....A pesnička Like a Rolling Stone (orig. Bob Dylan ) je to pravé, čo vám môžem naservírovať, keď dostanete chuť na kvalitnú muziku. ()

truby 

všechny recenze uživatele

Ony tři hvězdičky mého hodnocení rozhodně nepatří Jimi Hendrixovi, toho mám rád a velice ho obdivuji. Dokument je podle mně neúměrný významu a osobnosti toho kytaristy, jinými slovy je trochu odfláknutý a působí dojmem, že byl spíchnut trochu narychlo. Z tohoto dokumentu jsem se chtěl dozvědět, kdo to byl Jimi Hendrix, byly mi nabídnuty pouze nesourodé útržky, z kterých jsem si nemohl utvořit nějaký komplexní názor. Aby to nevyznělo pouze negativně, jak se na tři hvězdičky sluší, velkým plus jsou zde videoklipy a záznamy z Hendrixových vystoupení, které jsou nechány hrát až dokonce a představí tak Hendrixe v plné parádě. Nejlepší na tomto dokumentu je asi Hendrixova verze Dylanovy "Like a Rolling stone", kterou jsem takto slyšel poprvé. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Skvélý dokument. Já osobně vidím jako jednu z jeho největších předností rok vzniku. Všechny ty známé osobnosti jsou tu zpovídané jen pár let po Jimiho smrti, mají ho ještě v živé paměti a sami jsou ještě pravděpodobně více méně takoví, jako za jeho života. Celé jejich vyprávění ( snad s vyjímkou Little Richarda ) tak působí hodně věrohodně, autenticky, zajímavě..., a přenese vás s lehkostí o čtyřicet let zpátky. Doporučuji tento dokument všem, co se o Jimiho trochu zajímají. Protože Jimi Hendrix, to je dnes už především legenda, jehož legendárnost přebíjí jeho hudbu a Jimiho jako člověka samotného ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

A určitě stojí za to pustit si i druhé DVD s bonusy. O Jimim vyprávějí ti samí, co na tom prvním, a stejně zajímavě. A dvě bonusové skladby rozhodně stojí za poslech. ()

Reklama

Reklama