Počátkem 70. let byla americká mafie nedotknutelná. Když však agent FBI Joe Pistone pronikl do jejích řad, předznamenalo to její pád. (oficiální text distributora)
Naprosto dokonalej dokumentární seriál o mafii ()
Moc zajímavé hlavně díky schopnosti dát významné mafiánské události do souvislostí a odhalit pro mne dosud neznámé autentické video záznamy, audio nahrávky a fotografie. ()
Poměrně komplexní dokument zachycující vzestup a pád italsko-americké mafie. Zatím to asi nejlepší co bylo na dané téma natočeno. 4,5* ()
Čtyři hvězdičky, ať nežeru. Ale s vodřenýma ušima, protože i když se jednotlivé díly příjemně prolínají a představení mafiánské organizace Cosa nostra je celkem povedené a koukatelné, nevyhnuli se tvůrci drobnému opakování a vycpávkám z dramatických keců. Ale docela se snažili, i když tahle ztráta stopáže a fakt, že se pokusili pokrýt komplexní téma v poměrně dlouhém čase jen prostřednictvím šesti pokračování, znemožnilo uvést podrobnější informace. Asi kmotři ze studia nedali větší rozpočet, škoda. ()
Zajímavý pohled na asi nejdůležitější moment s bojem proti organizovanému zločinu. Tento dokument vám ukáže jaké rodiny vládly v 70 letech New Yorku, příběh Joe Pistona, tajného agenta a mafiánské postavy, které mu nevědomky dopomohli až k nejvyšším pozicím jedné z rodin. A bonus k tomuto všemu, opravdová zpověď, opravdového mafiána Michael Franzese... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()
Photo © National Geographic Channel