Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohdy až brutální, nicméně stále dokonalý film. Ninja Scroll je o naprostých bozích, vždyť Jubbei už je bůh, jeho katana nezná slitování a jeho nepřátelé budou příliš brzy mrtví, než aby je zajímaly nějaké jiné detaily :) Drsné a zároveň dojemné anime o pomstě, přátelství a cti, vřele doporučuji. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Anime nie je práve substancia, ktorou by som sa potreboval pravidelne dopovať v záujme svojho zdravého vývoja, ale niektoré klasiky "silno môžem". Táto atmosférická fantasy mäsiareň plná originálnych nápadov, rozkošnej brutality a šikovných dejových zvratov patrí medzi ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

škoda že to nie je dejovo kompaktné, či chcem alebo nie príde mi to len na také samoúčelné pózerstvo, ináč animačne ide o výbornú vec, miestami to má slušné brutálne grády /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yoshiaki Kawajiri .. Nejlepší anime, které jsem doposud viděl. Vyšperkovaná manga mytologie umně namíchaná s ninja master uměním. Vizuální stránku nemá cenu vychvalovat, je bezchybně úžasné, jak se na takové dílo sluší a patří. S přičtením výborného příběhu, cool postav, litých soubojů s množstvím krve a sexuálního násilí musí i pozdější Vampaia hantâ D smeknout svůj klobouk.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Charismatický hlavní hrdina, půvabná ženská postava, nevyzpytatelný průvodce a hlavně efektní honičky a bitky s mýtickými nepřáteli. Nic víc nám ale Jubei nenabídne, o to méně pak dokonce legendární počin, který by se v žebříčcích anime kultů měl stavět nebezpečně blízko vrcholu. Jakkoli jsem se atmosférou nechal s radostí pohltit, chybí mi nějaké emoce, cokoli dostatečně hmatatelného, co by z Ninja Scroll udělalo právě onu nezapomenutelnou podívanou. A trpitelská vyznání citů po jednom společně stráveném dni mi k tomu nestačí. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ninja Scroll je manga ako sa patrí. Úžasná animácia, silný titulný hrdina, drsné zápasy, kone, dážď, vrany, skákanie po stromoch za mesačného svitu, erotika, rozpoltené telá, juggernautovský zlosyn, lesy, hady. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla nejaka velka pecka se rict neda, ale film svy prednosti ma. Hlavne to je teda brutalita, protoze neni souboj, kde mi nelitaly koncetiny a litry krve. Problem je, ze ty kecy mezi soubojema lehce nudi a tvurci se sem neobtezovali ani dat nakou poradnou hudbu, aby to ozivila a pritom by to misty fakt chtelo hodne pridat na tempu. Jinak pribehove to je docela slusny, akorat ze zacatku to je krapet zmatek a na konci me nastvalo, ze si to nerozdal Jubie s Shogunem Temnoty. Jsou to lepsi 3*, ale je to hlavne za ty souboje, protoze jinak film lehce nudi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších anime svého druhu, co jsem zatím viděl. Sice ve mě tu pátou hvězdu poněkud nahlodával podivně rychlý konec, ale jinak je ta brutální atmosféra skvělá. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná Manga, kde každou chvilku lítaj ruce, hlavy, nohy a krví se taky zrovna nešetří a ještě to je obalený do docela dobrýho příběhu. Jenže bohužel sem na tom, ale neshledal už nic dalšího zajímavýho a občas mě to trošku nebavilo. Podle mě tomu chyběl nějak originální nápad, kterej by vyrazil dech, takhle to je jen hodně krutá manga, ale nic moc víc ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda navíc za obě hlavní postavy Jubei a Kagero a jejich romanci, která je neoriginální a nedostatečně propracovaná, ale stále něčím neodolatelná. Jinak je to ale nanejvýš průměrný příběh, u kterého má člověk stále pocit, že to už někde viděl, navíc nevím zda to má nějakou manga předlohu, ale cítil jsem, že aby ten příběh mohl aspoň trochu fungovat, musel by být na mnohem větší ploše, záporné postavy zcela zapomenutelné (bez pozadí, bez motivace, jenom s badass faktorem a to ne vždy), objevují se kdy chtějí, neexistuje žádná gradace, děj se tahá hrozně, a několikrát jsem měl chuť to vypnout, vlastně o kousek to vylepšuje ten Rambo závěr, plný twistů. Plus, opravdu mi ty statické souboje vůbec nesedí a tak nefungují (aspoň že to fontánové stříkání krve je stále docela zábavné). A ty trojúhelníkové ksichty a divně tvarované těla jsou prostě hrozné, ještě horší než komiksová kresba 80. a 90. let u Marvelu a DC. Aspoň že hruď hrdinky trojúhelníková (či vykostečkovaná) není, to pomohlo. PS: Zvukové efekty mě celou dobu velice bavily. Tak mimózní a předimenzované jsem je ještě snad neslyšel. Ale možná to bylo tehdy v anime normální, já to rozhodně dál zkoumat ale nehodlám... PPS: Vlastně viděl jsem nějaká videa z Dragonball Z, takže to tak asi fakt fungovalo. No potěš. PPPS: Už vím, kde přišel Peter Jackson na ten skvělý nápad s tekutým zlatem. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Detektivka" ze starého Japonska, obohacená o mýtické a nadpřirozené prvky, celá samozřejmě v duchu bojových umění. Velmi brutální a syrová, místy trochu překombinovaná, rozhodně žádná pohádka pro děti. Samotného mě až na svou atmosféru moc nezaujala, nejspíš tím, že bojová umění neprožívám tolik jako ostatní, ale ve svém žánru patří rozhodně k nadprůměru. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Uff...tak toto je skutocne hardcore anime s nalepkou - len pre dospelych. Super hrdina, ktory aj ked dostava nafrak, ani na chvilu nestraca istotu, ze je vytazom. A ak by bojoval s nesmrtelnym? Heh...tak ho bude zabijat znova a znova:)Celkom neuveritelne ze je to kusok strary uz viac ako 14 rokov. Mam taky pocit ze japonska animacia ani nestarne. (9/10) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější anime film. Převyšuje dokonce i Vampire Huntera. Opravdu skvělé nápady, sem tam pěkně explicitní brutalita, úžasná hudba a některé scény berou dech (z mnoha aspoň: u konce scéna s hadí ženou, zneškodnění "vosího úlu" a jako vrchol souboj mezi bambusy). Jubei je machr a Dakuan hláškuje jako o život. Určitě by to mělo úspěch i u anime neznalého diváka. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Čestnosť, odvaha a bojové umenie osamelého samurajského nájomného vlka, nadaného mršnosťou a rýchlosťou nevídanou. Nerád sa dáva zväzovať direktívami. No, podobne ako hrdina Carpenterových útekov z New Yorku a L.A., je napumpovaný jedom. Ak chce prežiť a dostať do 24 hodín protijed, musí si to nedobrovoľne odmakať. Popri tom sa zamotá s nindža švárnou devou, jedovitou a vredovitou až hrúza, no pritom švárnou a zvodnou. Trio bojovníkov na strane dobra je hnané rôznymi záujmami a motiváciami, často sa hádajú, málokedy zhodnú. Proti nim stojí osma hrôznych démonov, nadaných ničivými kúzlami. Ich vynaliezavosť bolo zaujímavé sledovať, vďaka čomu si vyslúžili osobné sympatie. Vynikajúci mytologický kreslený príbeh zo starovekého Japonska. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Skvělá , krásně zpracovaná (výtvarně i příběhově) akční anime se vším co k ní patří - Jubei jako hlavní hrdina je cool, hlavní hrdinka Kagero zase nehorázně sexy (což se ještě násobí tím, že je "jedovatě nedostupná") a hlavně, osm ďáblů, kteří proti nim stojí jsou kvalitní kruťáci, žádná béčka. Přestože mě některé scény trošku štvaly, jde jen o malinké drobnosti, celkově není moc co vytknout. 90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další skvělá manga, další maximální zážitek. Svistot desítek čepelí, brutalita, která (zvlášť v animaci v podání japonců) nezná mezí, omračující nálož obřích poprsí, bezskrupulózní drsní hrdinové, fascinující monstra a nápady... To je hrubý nástin Ninja Scrollu, příběhu od tvůrce nejlepšího horrorového anime, Vampire Hunter D. A je to hodně vidět: akce má grády, hlavní bossové jsou patřičně japonsky originální a hroziví, a hen tai se ani v tomto snímku nezapře. To vše navíc okořeněné napínavou story, chytrými a vtipnými dialogy, a samozřejmě kvalitní kresbou. Ihned po skončení filmu jsem si začal vyhledávat kvanta podobných anime, a rozhodně se jim začnu více věnovat, protože i když jsem jich už viděl desítky, čeká na mne minimálně ještě jednou taková nálož bombastických příběhů a nezaměnitelných stylizací. Japonsko GO! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Já si v anime dost libuji a tohle považuji za jednu z těch hodně vydařených. Děj je sice prostoduchý, ale líbí se mi animovaná brutalita a erotika. Moc a moc se mi teké líbilo všech 8 monster jimž musel Jubbei čelit. Určitě se jedná o jednu z nejzajímavějších a nejoriginálnějších anime. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Výtečný animák, kterému škodí jen trochu příliš animované krveprolití. Proudy krve jako z urvaných hydrantů, valící se z useknutých krků, to byla soda:-) Jinak perfektní ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Ninja Scroll mi připadal jako Barbar Conan v anime světě. Svalnatý, nepřemožitelný bojovník, s prsatou společnicí.. versus síly temna, démoni, atd. Animace je velmi dobrá a stylová, ovšem znázornění násilí a erotiky bylo imho až moc expresivní, a hlavně zbytečné. ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama