Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Paldini 

všechny recenze uživatele

V tomto skvělém filmu musíte fandit, jak kladným, tak záporným hrdinům. Každá postava tohoto filmu je dokonale vymyšlená. Můj největší oblíbenec je starý hláškující vládní agent-ninja, který jen tak postává ukrytý v pozadí, ale neskutečně s každým manipuluje tak, jak se mu to hodí. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Temná epika v najlepšej tradícii hrdinskej fantasy, ktorá rokmi zreje ako víno, s dôrazom na silný príbeh, adrenalínovú akciu, skvelé postavy a ohromnú porciu brutality. A k tomu tá klasická precízna 90.-ková kresba umne využívajúca techniky tieňovania a línií. Príbeh plný dynamických zvratov stojí na obľúbených motívoch najpútavejších samurajských legiend, teda tu nechýba česť, láska, nenávisť, zrada, pomsta, odvaha, hrdinstvo, sebaobetovanie a mnohé ďalšie, v luxusnom zasadení do obľúbenej epochy feudálneho Japonska rozdeleného medzi súperiace klany a šogunát. Nechýbajú poriadne krvavé súboje, nájomný zabijaci, nindžovia a démoni. Navyše hlavnú postavu dabuje Kôichi Yamadera, hlas môjho obľúbeného Togusu z univerza Ghost in the Shell, takže skutočne nemám čo vytknúť. 100% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt kruté, krvavé. Jubei ninja ničitel, pomocí své katany rozseká vše, co se mu postaví do cesty. Tento film nepostrádá perfektní atmosféru, rychlý spád, zajímave postavy, krása shlédnout. Řežba na n-tou. Má nejoblíbenější anime. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Zakrslý, vrásčitý, perverzní děda, co rád trousí hlášky a je nechutně mazaný. Půvabná ženská ninja, se kterou když se vyspíte, umřete. A nebojácný chlapík, jenž vám se svou katanou milerád ostříkne obrazovku červenou barvou. Jak působivé! Chyby své to určitě má, ale vše přebíjí poutavý příběh, sympatické postavy se zajímavými záporáky a líbivá akce. Pro fanoušky Berserka – a nejen pro ně – téměř povinnost. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to špatné anime, ale taky žádný zázrak. Děj je poměrně jednoduchý a hlavně není vůbec důležitý, protože nejzajímavější částí filmu jsou jednoznačně souboje hlavních hrdinů s nejrůznějšími nepřáteli-démony. I tak je to ale místy trochu nuda a že by jste si z filmu něco zapamatovali i po skončení titulků opravdu nehrozí. 7/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lépe zpracovaných anime kousků se zajímavým temným příběhem, kde figuruje osm ďáblů Kimon jako neporazitelní zlí bojovníci, před kterým se třese svět. Jûbei ninpûchô má ten správný náboj, atmosféru, která se mísí s brutalitou i erotikou. Postavy jsou skvěle namíchany, každý má své jedinečné dovednosti a tak není vůbec žádný problém si jich třeba i víc oblíbit. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ja sa v japonskom anime a manga nevyznám a nie som jeho fanúšikom, no keď ma môj kamarát, veľký znalec tohto žánru, presvedčil pozrieť si tento film s tým, že je to "klasika", povedal som si, že to skúsim - a dobre som urobil! ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak toto je MÄSO!!! Drsný, surový, brutálny, krvavý a naprosto dokonalý film s (na anime) trochu netradičnou, ale perfektnou animáciou a celkovo úchvatnou vizuálnou stránkou a hlavne skvelým príbehom a výbornými charaktermi. 10/10 - Jubei RULEZ the world!!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mě přesně ten typ filmu, pod kterým si divák představí japonskou anime. Samurajové, podivné postavy, strohá animace, spousta krve a brutality a jako bonus nějaký ten sex a odhalená prsa. Hodnocení hodně závisí na divakovu vztahu k podobným filmům, já se docela bavil ale nebyl to tak úplně můj šálek kávy. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

V anime žánru jsem úplný začátečník, ale tohle mě dostalo. Drsné a mnohdy brutální a šokující scény se střídají s jemným příběhem lásky a přátelství na pozadí nevyhnutelného osudu. Jak to má být. V tomto prostředí se mi stále začíná líbit víc a víc a klidně se na to znovu podívám, protože tohle můžu. Ale trošku ztrácí v závěru. Jubei je sice větší "týpek" než Vampire Hunter D, ale chybělo mi tam pořádné velkolepé zúčtování na konci...Nevadí, jede se dál;).....Nedávno shlédnuto podruhé, nyní už 5* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hustý nárez! A to od prvej scény po poslednú. Bez jediného zaváhania. Divácky atraktívne prostredie stredovekého Japonska, zbesilé tempo rozprávania, štýlová animácia, plno krvi a – čuduj sa svete – dobrý, ba priam vynikajúci príbeh. Ako to tí Japonci robia? ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Velká petelice! Skvěle vtahujicí hned od začátku, perfektní animace i hudba, postavy, akce, brutální styl všeho... Říkal jsem si, že tohle je přesně ten typ filmu, kde nejde jít pod pět - protože absolutně nenudí s kombinací toho, že v něm šlape i vše ostatní, pak přišla dejme tomu trošku slabší a pomalejší třetí čtvrtina, ale to asi jen pro to, aby si člověk oddechl před dechberoucím finále, při kterém jsem si s úsměvem na tváři říkal "hm, tak jo" vědom toho, že tohle si proště plný hodnocení bezpochyb zaslouží. Jízda za 9/10 ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

V souboji s dalším Kawajiriho výtvorem, Vampire Hunterem, Ninja Scroll prohrává. Těžko říct jaký je důvod, nejspíš to, že středověké Japonsko mě na rozdíl od upírů nikdy nepřišlo příliš atraktivní a zajímavé. Celkově příběh se mi zdá trošku slabší, potulný bojovník Jubbei se náhodu připlete do cesty hrozbě pro celé Japonsko a se svými nedobrovolnými společníky ji musí zničit. Cestou naráží na nepřátele s vyjímečnými schopnostmi a spoustu řadových vojáků a nemilosrdně je masakruje. To vše je okořeněno několika scénami, které by patřily snad spíš do nějakého hentai. Animace je řekl bych o malinko slabší než u Vampire Huntera, přesto však lahodila mému oku. Jak jsem řekl, na mého oblíbeného Vampire Huntera to v podstatě v žádném ohledu nemá, přesto je to však velmi koukatelné anime, které v daném žánru stojí za shlédnutí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na bouři. Musím si pospíšit......... Od počátku příběhu je spousta krve, krásných žen a velké magie. Nájemný ninja putuje krajem a nechává se najímat na různé práce. Jeho cestu zkříží jeden z osmi démonů Kimonu a nedopadne zrovna dobře. Ostatní se budou chtít pomstít. Ale je tu ještě vetší problém epidemie a jeden již mrtví muž. CITÁT - Je to skupina ninjů, kteří pracují pro shoguna Temnoty. Krásně kreslené, zvláště stínování je pěkné. Příběh je i dobře ozvučen, zvuk je hluboký a všudypřítomný. CITÁT - A dál už je jen Peklo......... K našemu hrdinovi se přidávájí ještě dva ninjové, kteří mají sice jiné zájmy, ale stejného protivníka. Musí tedy chvilku spolupracovat. CITÁT - Když chceš bojovat s démony, musíš se sám démonem stát......... Do příběhu se pomalu jako jed začne dostávat i láska a bezohledný boj se stává víc osobní a smutný. Nádherný a dojemný snímek. Finální souboj v ohni je démonický. Kombinace talentované ninja ženy s příchutí jedu a vlka samotáře fungovala skvěle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Coolový, brutálny a sexy anime, ktorému to proste pristane. Vizuálne. Príbeh mi, tak ale akosi nesadol. Možno to mohlo byť trochu menej komplikované, aspoň na svoj žáner, ktorý podobné výstrelky nepotrebuje. Ale ako animák samotný, je to pecka. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání tohoto filmu mě napadlo: "Tak tenhle film bych si rád zahrál." Ano, Ninja Scroll má jednu drobnou vadu. I přes výtečnou vizuální stránku (která neváhá explicitně zobrazovat násilí a sexuální scény), hudební doprovod (který místy evokuje samurajské eposy) a notnou dávku atmosféry film postrádá propracovanější příběh, jež by diváka vtáhnul do dění. Což mně vrací na začátek tohoto komentáře. Spíše než film to celé vypadá jako rozpohybovaný scénář k nějaké konzolové hře, kdy hlavní hrdina kráčí od jednoho bosse k druhému a všechno vyřeže. A i když se na to hezky dívalo, nemohl jsem se zbavit pocitu, že mi někdo sebral ovladač, díky kterému bych se mohl do té hry zapojit. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, brutální nářez. Pokud si někdo snad myslí, že anime je pro děti, nechť se podívá na Ninja Scroll. Nejlépe třikrát po sobě. ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama