Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ukazkove ninja anime. Krvave, sexy, mysteriozni, romanticke, spousta variabilnich protivniku, minimalne v prvni pulce vsechno slape dokonale. V jadru te samurajske rubacky celou dobu citite prislib neceho vic, coz se ale ve finale bohuzel nenaplni a zustane jen u toho vyborneho rubaciho anime. Takze super, ale chybi mi nejaka magie navic, kterou disponuje napr. vetsina kousku od Miyazakiho, nejaky ten filozoficky presah, okouzlujici hudba, nebo vizual, napr. do takove Mononoke, nebo Ghost in The Shell 2 tomuhle chybi cela 1 uroven. "Anyone who makes love to her dies. A perfect women for this hellish world." 8/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Těžko mohu hodnotit originalitu filmu, když už mám za sebou několik jiných shonenů, které jsou právě tomuto mnohými prvky podobné a očividně z něj i čas od času čerpají. Být to můj první, tak budu asi plesat, ale přesto bych byl některými drsnějšími scénami dosti vyveden z míry. Lehce jsem měl problémy udržet pozornost a nechat se vtáhnout, přestože vlastně nebylo co vytknout. Snad jen lehká zmatenost větším množstvím jmen. Mě by prospělo drobné natánutí, abych se lépe orientoval ve vztazích, ale kdo hledá akci, tak musí být spokojen s filmem, jak je. Jen doufám, že se filmu budou vyhýbat lidé, kteří se rádi pitvají v porušování některých logických základů. Ti by si film moc neužili. Já jsem se dokonce i přes nezapojenost dokázal dojmout a tak musím hodnotit kladně. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

óch, tak toto je jeden z najlepších samurajských anime filmov aké boli kedy ,podľa môjho vkusu, natočené. Má to presne všetky prvky ktoré by som rád v takýchto fantasy epických anime z Japonskej kultúry rád videl. Zaujímavé a silné charaktery, mocné monštrá a protivníci, intrigy, láska, zrada, veľa súbojov ešte viac krvi a málo omáčky okolo toho. Ninja Scroll má toto všetko, takže pokiaľ máte tieto prvky radi ale nie ste do Japonskej či anime kultúry fanatik ako ja a nechce sa vám prehrabávať hodinami a hodinami filmov, tak určite siahnite po tejto snímke. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

U dobrého filmu se dá japanimace překousnout ale v tomto případě to ubíra hodně. Příběh není špatný (akorát mi připadal trochu přehnaně krvavý) Záleží to na vás. Dá se na to dívat. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Svižná brutální akční animovaná podívaná o klasických asijských námětech jako je pomsta, láska atd., které u filmů tohoto typu nemohou chybět. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

No toto má všetko čo môže mať a nič tomu nechýba (niečoho to má predsa len viac, ale kto bude kritizovať niečo úžasné). Súboj strieda súboj a teda nie je čas kedy si oddýchnuť. Najdôležitejšie ale nie sú súboje ale vzťah medzi Džúbeiom a Kagero (čiže medzi hlavným predstaviteľom samuraiom, ktorý je na voľnej nohe ; a ženou, ktorá vyšetruje čo sa to vlastne deje). Súboje, láska, erotika, rôzne techniky bojovníkov ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie som fundom anime, to ako bez debaty. A na poli anime povazujem za najlepsie Miyazakiho filmy Mononoke Hime a Sen to chihiro no Kamikakushi. Tento anime bol len priemerny : nemalo to tempo a ani poriadny dej : 50 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dvojice nindžů, tulák Jubei a tvrdohlavá Kagero, se vydává na pomstu a každý z nich má k tomu jiný důvod. Musí během své cesty porazit ty nejzáludnější bojovníky celého východu. Větší překážkou se ale stává jejich vztah, protože Kageřina tvrdohlavost nezná mezí. Její nespokojenost a umanutost je jen kvůli jedinému důvodu. Celé její tělo je jedovaté, takže se nesmí nikdy milovat s žádným mužem. Dvojice tím vytvořila napínavou chemii mezi sebou během celého příběhu a to v Anime nebývá k vidění. Krvavé souboje, nelítostnost a stylizace nemá chybu. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ninjovia, neporazitelny samurai, ultra zmagoreny zaporaci, sexi tela ze az clovek zatuzi byt kresleny... A to vsetko z roku 1993. Marne cakam na dalsie take. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Verzia Naruta pre dospelých. Osobne ma to zaujalo viac ako Naruto a keď sa pozriem na rok vzniku vidím odkiaľ čerpali skoro všetky anime, ktoré som v mladosti pozeral. Jubei predstavuje ozajstného, správneho ninju, ktorý sám putuje po krajine a za pár drobných alebo len pre dobrú vec neváha využiť svoje majstrovské umenie boja aby dal veci do poriadku. Snaží sa to vyriešiť najskôr mierumilovnou cestou, no ak to inak nejde neváha vytasiť svoj smrteľný meč. Práve takéto postavy mi chýbajú v dnešnej dobe. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Další pokus s anime a další zklamání. Stejně jako u Kenshina je to pro mě o ničem a i když jsou brutality fajn, celkově mě to vůbec nebavilo. Kreslené filmy se mi od žluťáků líbí velmi zřídka a ty samurajské očividně vůbec nikdy. 35% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Japonci umí stvořit natolik zajímavé postavy, že je vlastně vlastně vcelku jedno v jakém příběhu se zrovna nachází. A platí to i pro postavy záporné. Pak už jen stačí vložit mezi ně aspoň trochu zajímavý konflikt. V Džúbei a umění nindžucu se setká námezdní nindža s dívkou...taky nindžou a s vládním špiónem. Společně se snaží odkrýt a překazit plány Temného nindži a jeho osmi pomocníků, kteří mají zvláštní schopnosti... . Zní to jako další z mnoha podobně přímočarých animáků, ale ve skutečnosti to nenudí. Mísí se tady asijský patos s asijskou brutalitou a přestože je vcelku jasné kam příběh směřuje, divák si rád počká, jak mu to tvůrci naservírují. Mám rád silné příběhy, takže si připadám trochu ochuzený, ale ne vysloveně zklamaný. Nicméně třeba takový  Vampire Hunter D (2000) se mi líbil víc. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Můj první anime film. Příběh hodně pohádkovej, to mě moc nebralo, ale když tam tak často chrstala krev a byly šukací scény, tak jako jo. Ale víc jak 3* nedám. Prostě - hektolitry krve a sex, to by mělo být v každým filmu :-)... (no, berte to trochu s nadhledem) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Kultovní anime je plné ninjů se zvláštními schopnostmi, kteří se ve středověkém feduálním Japonsku oplétají okolo nedobrovolného hlavního hrdiny. Příběh je plný akce a vášně. Animace ani po deseti letech prakticky nezestárla a je stále stejně dynamická jako pořádné švihnutí katanou. Díky tématu tragické a (takřka) nenaplněné lásky tihje ninjové i dojímají. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Mononoke má překrásný příběh a kouzlo výjmečné myšlenky. Ninja Scroll má překrásnou animaci a kouzlo výjmečné hlavní postavy. Jubei není ten klasický mlčenlivý manga hrdina, co se vyhýbá boji, kdy jen může. Daleko blíže má například k Alucardovi ze seriálu Hellsing. Je to hláškující, namachrovanej frajer, co srovná se zemí kohokoli, kdo jen projeví zájem - klidně i nesmrtelné, které bude zabíjet znovu a znovu :). Brutalita, krev a sex už k těmhle dospěláckým pohádkám zkrátka patří. Pro mě nejlepší japonský animák. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní mix akce, krve, lehké erotiky a uťatých končetin jako důkaz, že anime není jen mnohem "pohádkovější" Miyazaki, a že i kreslená krev může vypadat odpudivě a kreslená žena přitažlivě. Nicméně Vampire Hunter D od stejného tvůrce mě bavil ještě o něco víc, hlavně díky propracovanějšímu a komplexnějšímu ději. Ale i tak pěkných 85% a konstatování, že i přes počáteční nedůvěru u mě anime nabírá na popularitě. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto ve špatné kvalitě (překrývající se dabing, amatérské title, špatná kvalita obrazu), ale i přesto si myslím, že lepší kvalita by snímku příliš nepřidala. Celkem i logický, ale přesto nehorázný masakr spojený s hentai prvky - padouši se objevují jen proto, aby byli vzápětí likvidováni (kopírovací ninja stihl pouze nakopírovat se a poté ho Jubei srovnal na jednu ránu :-) ). Za klad považuji animaci a slušné souboje, ale celek nic moc... ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama