Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Solídna vec. Ako väčši na animé to obsahuje kopec šialených scén. Príbeh je zaujímavý. Postavy sú nápadité. Akcia je drsná. Krv strieka potokmi. Nahota sa tu tiež vyskytuje. Napriek tomu mi to prišlo nedotiahnuté do konca. Niečo tomu proste chýbalo. Dám 70%. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, brutální japonské anime, kterému prostě chyběla nějaká přísada do maximální dokonalosti jinak to bylo super. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Drsné a dospělé anime, kde se krví a nahotou nešetří, se standardním příběhem a velmi zajímavými postavami. Proto mě trochu štvalo, že i když každý z osmi démonických záporáků disponuje úžasnou a originální superschopností, souboje s nimi jsou až na výjimky hodně krátké a jinak se vůbec neprojeví. Ale celkově super. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Samurajové jsou frajeři, některé jejich techniky bych se rád naučil. :-) Pro někoho možná trochu brutální podívaná o tom, jak si mezi sebou dokážou jednotlivé klany vyřizovat svoje účty a když se do toho připlete Jubei, který je nejlepší ze všech, je zaděláno na pěkný masakr. Musím ale ocenit i zpracování a zejména příběh. Dokázal mě vtáhnout do děje. Není to sice moje top anime, ale rozhodně doporučuji, kvality jsou nepřehlédnutelné. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Jasný, přímý příběh, osm záporáků, které je třeba oddělat (plus jejich boss), sympatický hlavní hrdina, hromada různých špinavých tríčků a skvělých nápadů, krev stříká proudem ... král Japonského nepohádkového anime. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Tenhle film splnil přesně to co jsem si od japonské anime sliboval - kladas, trochu vic krve, vnadne zeny a nechutní démoni. Vrele doporucuji. ()

mozkomor 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček je možná přestřelených, ale když je to takový nářez! Je radost, dívat se na animovaný film, který je nekompromisní řezničinou, která si na nic nehraje a nebojí se brutálních ani sexuálních scén. A když pomyslím, že kvalitních filmových fantasy ve kterých jsou utradrsní hrdinové, hekolitry krve a znásilnění obřím démonem je tak málo... Prostě anime jak má byý. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tyhle japonské animované fantasy mě stále více překvapují. Nejspíš díky vlivu japonských seriálů, jež jsem zhlédl v německých a českých televizích, jsem od těcht filmů mnoho neočekával. Jen ta píseň na závěr byla tak o třisoutěže níže, nežli celý film. Jinak technická kvalita, příběh i dialogy fungují jak mají. Plnohodnotná zábava... 100% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nálada melancholickej lyriky vyjadrenej tichým prostredím a mlčanlivou postavou je preseknutá jediným mávnutím meča. Rýchly strih plný temných obrazov vytvára neopakovateľnú atmosféru napätia. Brutálna a štýlová akcia už v druhej minúte diktuje tempo filmu aj bez preliatia kvapky krvi. Kúpele červenej sa však tiež nedajú zahanbiť a v poetike podmanivých obrazov vyvolávajú v divákovi silné zaujatie, ak nie emócie. Je zázrak nájsť nejakých slabších 10 sekúnd filmu. Aj odtiene červeného západu slnka v celom obraze filmu príbehu nekonečnej pristanú, takisto elektrizujúce striedanie umelého svetla a čierno-čiernej tmy. Nakreslené výborne (až na výbuchy) a jediná výčitka smeruje ku nevyváženiu záporných hrdinov. Jednoducho prví dvaja (Tessai; Benisato) boli oveľa epickejší, než zvyšok. Ale to je len moja osobná výčitka. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Ninja Scroll, ač je starší, tak mi hodně připomněl mého oblíbeného Vampire Huntera D. Osamnělý nájemný zabiják je nucen se v rámci netradiční zakázky utkat s různými démony, postupně se propracovat k hlavnímu uberpadouchovi z minulosti a překazit jeho plány. Na své cestě se stihne zamilovat a všem brutálně nakopat řitě. Jubei je dobrý, ale D byl přeci jen lepší a to jak díky zajímavějšímu prostředí, tak také příběhu. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Trochu nekompaktní děj, jinak stylový anime, který zaujme explicitním násilím a místama zajimavejma fantasy prvkama, 3,5* ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

I přes snahu šokovat mírou brutality a erotiky, mě film zase tolik nenadchnul. Postrádal jsem nějaký hlubší příběh, či lépe vykreslené postavy a vztahy mezi nimi. Je to vlastně jen krvává cesta jednoho ninjy za pomstou, který si postupně prosekává cestu skrz jednoho protivníka za druhým. Kdyby měli záporné postavy alespoň nějaké pozadí, nenabyl bych dojmu, že tam jsou jen proto, aby měl Jubei do čeho sekat. I přes těchto pár nedostatků se díky neustálé akci, všudepřítomnému násilí a pár lechtivým scénám, stále jedná o zábavnou podívanou. Doporučil bych shlédnout film lidem, kteří si myslí, že anime je synonymem pro pohádku. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Mně tohle anime nějak nesedne. I když bylo celkem zábavné, nemohl jsem se zbavit dojmu, že ultranásilí, úchylosex a všeobecně všechny ty perverze, kterými film překypoval mírně dominovaly a jaksi přebíjely obsahovou stránku filmu. Na druhou stranu je to asi takový ten anime standard na který po všech těch simpsonech a futuramách prostě nejsem zvyklý a otrlý divák se na to už nesoustředí. Z takového stanoviska bych pak musel vyzdvihnout především výbornou atmosféru a celkový nádech, užasnou animaci, dějovou hojnost, dobrodružství, skvělé postavy a dialogy a celý ten příběh, no, cítil jsem se skoro jak při sledování velkofilmu. A jak říkám, mírně snížit úchylnost a dám rozhodně 5*......no možná je dám časem stejně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl anime fakt můžu, kdo z nás chlapů taky ne, že? Je to akční, je to sexy, prvky fantasy, kung-fu a ninjitsu. Všechno co to potřebuje. Pak už klasika. Silný hrdina, pomoc, kde je potřeba a velmi silný nepřítel. Takových už bylo, ale tento film tohle všechno dokázal skloubit takovým stylem, že hned od začátku nenechá diváka vydechnout a drží ho ve skvělé atmosféře. Velká škoda krátké stopáže. Mít to 120-130 minut, jistě by se příběhu nic nestalo. ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama