Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Naprostý klenot. Jubei ninpucho řadím mezi filmové zážitky roku. A to i přesto, že mangoidní styl jako takový až tak moc nemusím (připadá mi takový... do sebe zahleděný, kýčový). Ale tonhle je úplně jiná liga. Nepochybuji, že by to skousnul i zavilý odpůrce. Některé obrazy si nic nezadají s grafikami starých mistrů japonského dřevořezu (no skoro - milovníci Hokusaie ať prominou):-). ______ Umění meče, technika a magie se tu zcela plynule prolínají a vytvářejí poutavé rekvizity příběhu prošpikovaném efektní akcí. Ten dědek - vládní agent, ten mě opravdu bavil („...na pár chvil se jí podařilo být normální dívkou a milovat tě.“ „Tohle bylo také součástí tvého plánu?“ „Přesně tak. Číst a ovládat lidská srdce je pravé tajemství ninji. Stále platí, pouze opravdová upřímnost může pohnout lidským srdcem. Zvrácený starý bastard jako já tohle nedokáže...“ _____ Co dodat. Výtvarně brilantní, surové, humorné. Doporučuji. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre akcne anime. Ak mate chut na nejake odseknute koncatiny v podani anime katany - dalej ani nehladajte :) ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kreslený příběh pro dospělé. Překonává jej snad pouze Princezna Mononoke, která má podmanivější atmosféru a barvitější příběh. Pokud jste však přiznivci dynamických příběhů o (super) hrdinech bez bázně a hany, račte vstoupit, nebudete zklamáni. ()

amim 

všechny recenze uživatele

"Not quite the right direction. The road to Hell is... RIGHT HERE." Brutální, krvavé a zároveň vizuálně naprosto dokonalé. Velmi charismatické postavy, které Vás provedou 91 minutami efektních bitev, krásného prostředí a dalších efektních bitev. Škoda jen, že jakýkoliv pokus dostat do děje i nějaké větší a reálnější emoce se nevyvedl a proto pro mě zůstává Jūbei "jen" příběhem plným hektolitry krve a nic víc. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Anime klasika, která by rozhodně neměla uniknout žádnému fanouškovi žánru. Jako vždy neotřelá ve vyprávěcích postupech i v budování charakterů, s krásnou vizuální a v detailech i příběhovou poetikou. Ninja Scroll zaujme kromě své typicky japonské výstřednosti rovněž typicky japonskou explicitní brutalitou, sexualitou a nekompromisností, hojně zastoupenými v tomto archetypálním příběhu, který rovněž klasicky odkazuje na slavnou japonskou historii. Nepříliš vděčné vyprávění a povětšinou nepřístupné postavy mi brání v maximální spokojenosti, přesto nemám pochyby, že jsem viděl něco výjimečného, obzvlášť při vzpomínání na netradiční ozvěny romantiky a shakespearovské tragiky. A ačkoliv nemám nakoukáno tolik, abych dokázal Ninja Scroll označit za žánrový milník, když vidím, jak se u něj viditelně inspiroval například Basilisk či Naruto, nezdráhal bych se ho na pomyslný piedestal vyzdvihnout. 8/10 ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Šok... To bolo prvé čo som zažil pri pozeraní. Brutalita, ecchi (v niektorých pasážach skoro zachádzajúce do hentai), akcia. Jubei (akoby z oka vypadol Chadovi z Bleachu), hlavný hrdina, si užije veľmi originálnu cestu, ktorá však je v niektorých pasážach trošku nezáživná, koniec tiež nebol z najoriginálnejších a tváre hrdinov súi celkom hnusné, ale inak všetka česť, výborné anime, som zvedaví ako je na tom séria. ()

mica_micova 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších anime. Kromě dokonalé animace mne na filmu baví jeho násilnost, vyhrocená do extrému, kdy vzduchem lítají hlavy a končetiny a tráva se červená, a zároveň spojená s erotickou smyslností, v podobě ninja ženy Kagero, způsobenou také tím, že milování s ní znamená smrt. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s anime bylo fajn, ale fanouška ze mě neudělalo. Potoky krve, obskurní a docela komplikovaný příběh (přes ty mraky rychlých dialogů a postav mi chvíli trvalo pochopit, vo co komu de), nahota, originální animace a hulákající Japonci dávající na odiv své přepjaté emoce. Trochu blbý ovšem je, že ženský vypadají spíš jako chlapi s kozama. 72 % ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Že ne každé anime je Miyazaki, to je jasné (teď mluvím o pojetí, ne o kvalitě), ale tohle se mi vážně nelíbilo. Ať si končetiny létají, to by tolik nevadilo, i když být to hrané, musel by se nejspíš vymyslet rating vyšší než R:). Jen mi přišlo, že hutná atmosféra byla celou dobu vytvářena jen brutalitou (po "mezidruhovém" pokusu o znásilnění jsem to chtěl vypnout) a ne kombinací napětí a příběhu, který si po pár dnech už skoro nepamatuji. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Japonské anime mě stále přesvědčuje, že američani se se svými čmáranicemi můžou jít bodnout. Osobitost, která dává tomuto i jiným anime tu výjimečnost, je něco o čem si můžou márveláci nechat jen zdát. Myslím, že jsem ještě neviděl tak drsné, cenzurou nedotknuté anime a jsem za to jedině rád. Všechno je však velmi uspěchané a budí to až dojmem, že by si to zasloužilo několikadílný seriál a proto ho jdu hledat. 9/10 ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Vše co chce člověk od manga filmu - masakry, krev, skvělý děj a netradiční zacházení s ženskou vagínou - vše tu je a v hojném množství. ()

Esdälon 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších anime charakterů. Jubei je prostě bijec, a Ninja scroll je výtečné anime fantasy, které má koule. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Nevim, proc jsem vlastne nebyl tak nadsenej z tohoto anime, ale fakt, ze jsem ho videl dvakrat - a to bohuzel jen proto, ze jsem zapomnel, ze uz jsem ho videl - svedci o tom, ze to na me moc nezapusobilo. Je to pomerne kvalitni anime, kde se setkavame s nekolika charaktery, ktere jsme meli moznost potkat i jinde. Tohle je sice starsi kousek, takze tady to mozna bylo prvni, ale treba podobnost s Baziliskem a nebo Vampire Hunter D je opravdu velka, a tak vas tolik ty specialni techniky nepratel neprekvapi. Jinak boje jsou bohuzel casto dost kratke a dej je dle meho nazoru prumerny. Trochu zklamani, ale z me strany jen ***. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Naozaj podarené anime. Mierené na dospelé publikum a pre milovníkov japonskej filmovej kultúry je to povinnosť. ()

jayman

všechny recenze uživatele

Ja to neviem hodnotiť, toto je snáď druhé anime v mojom živote. Páčilo sa mi to, v niečom ma to uchvátilo a chcem vidieť niečo podobné. Stačí tak? ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Film, který by klidne mohl mít dalších 20 dvouhodinových pokračování a bylo by to absolutně super! Ale i tak Kawajiri ukazuje že není nutno vždycky dělat seriál když k tomu není vyloženě prostor, a je to i tak fantastické. Dávám 100% a dal bych klidně víc, film je absolutní pohádka, kterou je skoro škoda komentovat...respektive není vůbec snadné pro to nalézt slova. ***** ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama