Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Ygan 

všechny recenze uživatele

Ninja scroll vyhrál už na námětném poli, kdy se scénáristi rozhodli, že film si na nic nebude hrát, jen namakaný ninja bude pobíhat, zabíjet potvory a skrze zuby cedit drsné hlášky. Anime je to přímočaré, jednoduché, poutavé, dospělácké a hlavně příjemné a zábavné. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Masaker poriadny, ale s prekvapujúco dobrým príbehom a zaujímavými postavami, ktoré majú nielen bojové schopnosti, ale aj povahu, motiváciu a obyčajné ľudské slabosti (démonov nevynímajúc). Toto si viem predstaviť ako komorné čierne fantasy (bez nepriateľov, ktorí sú iba do počtu), so živými hercami, prúdmi dažďa šľahajúcimi do tváre, skuvíňajúcim vetrom, bahnom pod nohami a zvukom padajúcich skál v pozadí. Hm.... ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Působivé nejvíce krvetrysky a několika skoro až hentai klapkami. Příběh je pouze ucházející, animace nijak výrazná. Bral bych té působnosti trochu více i jinde než v hrubosti několika scén. +/- klasika. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Yoshiaki Kawajiri je v našich krajích znám díky velmi povedené upírské anime Vampire Hunter D. Jeho starší dílko, u nás kolující pod anglickým názvem Ninja Scroll, ale v kvalitě za již zmíněným filmem nijak nepokulhává. Krvavý příběh o přátelství, lásce a pomstě je umístěn do bouřlivého období japonských dějin, kdy mezi sebou bojovaly jednotlivé mocenské kliky. Máme tady velmi zdatného nindžu jménem Jubei, zdánlivě křehkou dívku-nindžu Kagero, a jejich poněkud komplikovaný vzájemný vztah. Proti nim stojí parta démonů, kteří se jen trumfují v podivných způsobech boje a vraždění. Dohromady to dává akční podívanou, kde stříká spousta krve a létají useknuté hlavy a končetiny (a taky spousta bodavého hmyzu), to vše v dokonalé anime stylizaci. Pokud hledáte dospělejší verzi akční anime, je Ninja Scroll tím pravým tipem pro vás. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, průměrný příběh a spousta na můj vkus přehnané a samoúčelné brutality. Nic víc, nic míň... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Konečně hezkej a brutální animák. Možná tam tý krve teče moc a občas ani není poznat z koho, ale má to svoje kouzlo. Má to zdařilej příběh, hodně záporáků i nepřemožitelnýho hrdinu se starým vychytralým rádcem. Jeden z nejlepších animáků, které jsem viděl (nespojovat animáky s pohádkou!).. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Priamočiare japonské sword and sorcery plné svojskej akcie, mágie, erotiky a príbehu, ktorý vás drží od začiatku do konca! ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Po první čtvrthodině jsem byl přesvědčený o maximálním hodnocení. To napětí snoubící se s originalitou postav (nejlepší byl podle mě hned první: Tassai) postupně trochu opadalo. Stejně se jedná ale o velmi nadprůměrné animé. Silná čtyřka! ()

Nýdnol 

všechny recenze uživatele

Paříte japonské bojovky? Podívejte se na Ninja Scroll! Hltáte komiksy? Podívejte se na Ninja Scroll! Nudí vás hollywoodské megafilmy? Podívejte se na Ninja Scroll! Ninja Scroll! Ninja Scroll! Ninja Scroll! ... pane, ujíždíte občas na hentai? Hai! Podívejte se na Ninja Scroll! Je libo explicitní násilí? Hai! Podívejte se na Ninja Scroll! Ninja Scroll! Ninja Scroll! Ninjaaa ... ... ňjak! ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Jūbei ninpūchō by mohlo útočit na přední příčky žebříčků. Ale jsou lepší. Nedosahuje temných, brutálních, hutných kvalit Shigurui, přesto se mu v mnoha pohledech podobá-v podstatě jde o takovou "soft" záležitost. Zajímavější je vývoj vztahu Jubeie s Kagero, naštěstí se tvůrci vyhnuli nesmyslným "rádoby romantickým" situacím-v té době na ně nebyl čas. Animace odpovídá době vzniku a hudební doprovod je průměrný, nijak mi neutkvěl v paměti. Celkové hodnocení: 8/10. ()

Zdenek.D 

všechny recenze uživatele

Vrchol žánru - naprosto skvělý (ač přímočarý) děj, který ukazuje osamělou cestu potulného bojovníka Džubei. Precizní, ruční animace, přehledná choreografie soubojů, zajimaví nepřátelé a padnoucí anglický dabing! Za mě rozhodně skvělý úvod do manga žánru a pravděpodobně pro mnohé i vrchol. U mne na sdíleném prvním místě s Ghost in the Shell a Vampire Hunter D. Jediná výtka může jít směrem k přilišné brutalitě ale nemohu si pomoci - filmu to sedne a násilí není samoúčelné. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná japonská fantasy anime rubačka. Nebyl absolutně žádný čas na to se nudit :-). Zpočátku to vypadalo i na něco hlubšího, ale závěrečná slova jasně dávají vědět, že toto není žádný vzkaz smyslu života. velmi solidních 60% ()

Nikolak 

všechny recenze uživatele

Jubei toho celkem dost nakecá, ale je cool... vždycky totiž mluví tak trochu mimo, překvapí. Kagero je opravdu vražedně sexy, vládní agent dědeček Větvička se chová jako správný vládní agent (těžko vědět, zda opravdu slouží vládě, nicméně každý slouží jemu), osmička démonů má čitelný charakter jednotlivých postav a také zajímavé napětí napětí mezi nimi, žádná parta přátel co tě potěšit má... Jen Gemma je tak trochu gumma, nijak nepřekvapuje a ta houževnatost ho opustí nějak ... levně. Některé kompozice se krásně rozbalí, povedený byl zejména první démon (Tessai) a jeho pohybové kreakce. Až do závěrečné scény v podpalubí mě bavilo prostředí příběhu, hezky barevně naskládané. Vztah Jubei a Kagero byl načrtnutý docela detailně, beru-li v potaz, kolik toho ti dva museli v příběhu zařídit. Jen jsem se nějak nemohl vcítit do emocí Jubei, kromě vzteku při závěrečném povídání s Gemmou jako by žádné neměl. Takže se domnívám, že emoční náboj filmu musela zajistit sama Kagero... jako by toho na ni chuděru nebylo dost... ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Je to takový vážně pojatý Naruto. Kreatury (ninjové) s rozmanitými schopnosti však většinou nestihnou ukázat, že za něco stojí. Přesto je to brilantní. Víc takových klenotů. ()

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama