Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselý a srdečný muzikál o teple rodinného krbu, rodině a lásce na motivy oceňované muzikálové show dramatika Stephena Greenhorna. Pro Davyho a Allyho, dva kamarády na život a na smrt, je domov tam, kde jsou jejich srdce. Vojenští vysloužilci z Afghánistánu se vracejí do své rodné čtvrti Leith na předměstí Edinburgu, kde na ně čekají staronová, ale i úplně nová milostná dobrodružství. Ally se vrací k přítelkyni Liz (sestře Davyho) a Davy se seznamuje s Yvonne (Lizinou nejlepší kamarádkou z práce). Do toho Davyho rodiče plánují oslavu 25. výročí své svatby. Vše probíhá hladce až do okamžiku, kdy to, co vyjde z minulosti otce na povrch, může celou rodinu a všechny tři páry navždy rozdělit. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (15)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dokážu si vymyslet tucet racionálních důvodů, proč by se mi mělo Sunshine on Leith líbit. Ve Skotsku žiju, pár mých přátel se ve filmu objevilo a třeba takové I’m Gonna Be (500 Miles) od Proclaimers mám ráda. Jenže... když ono je to všechno tak kýčovité. Edinburghský hrad vykukuje v každé druhé scéně, všechny zápletky se odehrávají u neprofláklejších turistických památek a skotské přízvuky jsou tak typické, až působí nepřirozeně (nabízí se srovnání s mnohem opravdověji působícím Filth). V podstatě to celé působí jako jedna obrovská reklama na Skotsko. Pozitivní a sympatická, ale také po příběhové, herecké a režijní stránce docela průměrná. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šla jako doprovod s děckem. Vůbec jsem nevěděla na co jdu, o čem to bude... Byla jsem mile překvapena. Film mi prakticky neustále vyčarovával úsměv na rtech. Sem tam jsem měla v oku i slzu. Ale těžko byste hledali film, do kterého by se ta muzikálová část hodila méně. Pravdou taky zůstává, že tam není naprosto žádný děj. Nebo teda. Děj ano, ale žádná extra zápletka. Další věc. Jane Horrocks je naprosto otřesná herečka! Její obličejové projevy jsou na zvracení. (Například u songu "My heart was broken" v nemocnici) Nevím kde tu její kachní tlamu vyhrabali, ale já bych ji zase pěkně rychle zahrabala. Vidět Antonii Thomas jinde než v Misfits byl absolutní nezvyk. Ale za to do Kevina Guthrie jsem se tady beznadějně zamilovala. Edinburk je krásné město, o tom žádná, ale z těch jejich přízvuků se mi po chvíli točit hlava. Kdyby aspoň jednou řekli "yes" místo toho jejich bojovného "ay" :D Dalších tisíc bodů navíc za song I'm gonna be! Je to teda docela hezký film. Takový odpočinkový na pohodu :) 4* ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Pán nadočnicový oblúk vráti z vojnovej misie plný zážitkov z leštenia bajonetov zisťuje, že na ostrovoch nieje moc IN žiadať o orál s hlavňou pritlačenou o spánok. V zúfalej snahe ututlať erekciu spôsobenú upreným pohľadom na svojho brata v zbroji, chňapne po prvej indickej kočovnícke. Odvykanie si od okupovaných Iračaniek pomocou anglomorgošky sa zdá byť na prvý pohľad celkom dobrý nápad. Problém však nastáva, ak sa dočasné riešenie stáva trvalým a človek sa stotožní s kecami o rovnosti kúnd v noci. Zo slepej vetvy evolúcie sa tak razom stáva do vzduchu máchajúci gej s potrebou vyjadrovať svoje pocity v melodických veršoch. (oficiálny text distribútora) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Chtělo to pivo a, a... no zkrátka, co si Skotové dávají k pivu. I když mně by stačili utopenci či nakládaný hermelín. A pivo taky radši domácí než ty jejich ostrovní bahna. Každopádně muzikál a já to dokoukal celé, to je beze sporu úspěch. Ano, vlastně to nemá skoro děj, ano, vlastně je to strašně předvídatelné a ano, občas se tam chovají lidi jako pitomci (a to nemluvím o situaci, kdy se vprostřed dialogu přejde do zpěvu). Ale co, to jsou problémy taktéž mnohem výpravnějších a nabubřelejších produkcí přesvědčených o vlastní ženialitě, které sklízejí body diváctva bez vkusu a mozku. Nějaké to rodinné poselství mě vlastně docela těší, v dnešní době plné experimentů ve všem možném, včetně pokusů, jak tuto základní jednotku společnosti roz...(doplňte sami). Takže, ne úchvatně geniální, ne hudebně převratné, ale k dobré náladě sednoucí. A taky jdoucí proti mému pocitu, že v poslední době na ostrovech všichni zešíleli. P. S. Chtěl jsem dát tři, ale jak píšu komentář, zjišťuju, že film vlastně chválím nad původní předpoklad. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Muzikál s ještě naivnějším a předvídatelnějším příběhem, než Mamma Mia! Muzikál, kde se všichni chovají hloupě a ve kterém vznikají naprosto zbytečné konflikty (jinak by tam samozřejmě příběh chyběl úplně). Ale bože! To zpracování! Ty velkolepé pohledy na Edinburgh! Ta pozitivní atmosféra, která z toho sálá! A hlavně - ta hudba. Ta je prostě geniální a všechny covery jsou náramně povedené, ať už jde o duety nebo skupinový zpěv! A závěrečné 500 Miles je už jen povedená třešinka na zatraceně sympatickém dortu. Užil jsem si to. A užil jsem si to moc už dvakrát. Pozitivní, energické. Chápu všechny, kdo tvrdí, že je to hloupý muzikál a pitomý film. Ano, nepochybně je to pravda. Ale zároveň je to prostě nehorázně super. A ty songy jsou fakt klasa. 85% (ano, je to skoro na pět hvězd). ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama