Reklama

Reklama

Anastasia

Austrálie, 1997, 50 min

Obsahy(1)

Po vyvraždění carské rodiny v Jekatěrinburgu rezonovaly ruskou společností ozvěny příšerného zločinu a zároveň vznikla legenda, že jedna z mladých velkokněžen masakr ve sklepě Ipaťjevova domu přežila. Film je zpracováním jedné z mnoha verzí legendy o dalších osudech velkokněžny Anastázie Nikolajevny po osudné noci z 16. na 17. července 1918. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ze svých pomatených nákupu DVD bych mohla napsat blbníček či idiotníček, protože taková diagnóza by to snad vysvětlovala. Jako u jiných filmů, i zde jsem nakupovala podle názvu a roku vzniku a přehlédla jiné autorské studio a dostala tak něco z gruntu jiného. A nebýt tahle verze příběhu nešťastné velkokněžny s dabingem jak z porna v 90. letech pro děti tak divácky atraktivní (pro cílového 2-6 letého diváka to opravdu je animované hezky), asi si nad svým omylem drbu hlavu. Takhle holt - no co už, ono to realitě odpovídá víc, než ten mnohem hezčí animák ze stejného roku, který jsem právě pro všechny ty duchy, kouzla, okultismus a já nevím co před lety tak ztrhala. Čím jsem starší, tím víc si přeji, aby aspoň jedno z carských dětí tenkrát skutečně přežilo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Anastasia aneb jiný příběh Anastázie Nikolajevny Holstein-Gottorp-Romanov než od 20th Century Fox, ale od Burbank Animation Studios. Tentokrát bez bez magie, Rasputina ale s Leninem, Stalinem a Chruščovem (ty dva poslední jezdí spolu na motorce) a zmínka klaunovi z Běloruska. Tato americko-australská verze se více blíží historii. I když geograficky útěk z Ruska, přesněji z Běloruska (dle Minsku) do Rakouska je velmi nepřesný. S datací září-říjen 1918 by si v rozpadajícím Rakousko-Uhersku moc nepomohla. ()

Reklama

Reklama