Reklama

Reklama

Dědicové

(seriál)
  • Jižní Korea Wangkwoneul sseuryeoneunja, keumugyeruel kyeondyeora - sangsokjadeul (více)

VOD (1)

Epizody(20)

Po náhodném setkání v LA se mladá dvojice z rozdílných společenských vrstev znovu setkává na exkluzivní střední škole, na kterou dochází jen děti korejské smetánky. (Netflix)

Recenze (26)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou The Heirs je překvapivě scénář. Děj občas dost lapal po dechu a točil se na jednom místě. Min Ho jako vždy plní to, co se od něj očekává, tedy láká na svoji tvářičku. Jen Shin Hye si nedá říct a pořád brečí a brečí... Ostatní herci (až na výjimky) podávají dost dobré výkony. Některé charaktery byly naprosto skvostně vymyšlené. Tím myslím například maminku a bratra Tana, maminku Eun Sang, Bo Nu, Young Doa a další. Sountrack je taky chytlavý a už od prvních dílů s námi jezdí v autě. Našla bych tu spoustu pozitiv i negativ, ale ve finále jsem se vlastně bavila... někdy více, někdy méně. 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Díly v USA? Málem jsem skončila se sledováním. Po přesunu do Koreje se všechno zlepšilo. Ale i tak to nebylo nic mimořádného a to tam hrálo takové množství takových herců a hereček. Mé dojmy z celého seriálu? Park Shin Hye brečela, hodně a když ne, tak se jí chtělo. Lee Min Ho vypadal vcelku pěkně a pořádně hrál jen v jednom dílu ke konci, kde jednu chvilku opravdu vypadal, že má zlomené srdce. Rivalita mezi ním a Kim Woo Binem byla ke konci zajímavá, i vtipná, na začátku naprosto otravná. Choi Jin Hyuk byl ňuňánek, přála bych mu trochu jiný konec, ale člověk asi nemůže mít všechno. Ale co jsem si užívala opravdu ze všeho nejvíc a je to věc, díky které stojí to vidět, je pár Krystal/Kang Min Hyuk. Něco tak roztomilého jsem dlouhou dobu neviděla (jestli vůbec), ti dva spolu byli naprosto skvělí. S nima ta ostatní "bolest" byla snadno překonatelná. Sem tam dobrá scéna, dokonce jsem se i párkrát zasmála. Příběh je slabší, ovšem některé dialogy nadprůměrné. Kdyby se z toho něco málo prostříhalo, dala bych lepší hodnocení. Občas jsem měla trochu potíže s pochopením toho, proč se příběh ubírá zrovna tímto směrem, ačkoliv postavy se jakž takž chovaly pochopitelně. OST mi také přišlo průměrné, akorát jsem všechny kolem sebe otravovat s tím, že love is a moment (pořád dokola, jen tuto repliku). Čekala jsem pecku, dostala slzavé údolí, které sem tam projasnil něčí zářivý úsměv. Lepší 2*. Přeloženo ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání. Nemůžu uvěřit, že tenhle příběh napsala ta samá autorka jako Secret Garden. V první polovině se nedělo nic. Ale opravdu vůbec nic. Jedna a ta samá situace se opakovala po celých deset dílů! Jediní, kdo mě donutili dívat se pořád dál a dál, byli Kim Woo-bin a Kim Sung-ryung. Po té polovině už se to začalo pomalu pomaloučku rozjíždět, ale stejně těžký podprůměr. Poslední dva díly jsem ještě neviděla, ale nevím, co by se muselo stát, abych změnila názor. Seriál o -náctiletých bez -náctiletých. Nic, co by mě chytlo za srdce. Nic abych si řekla, tohle uvidím ještě několikrát. Přepálený počet dílů. První polovina by se dala srazit tak do dvou, maximálně do tří. Kdyby The Heirs měli japonských deset, jednáct dílů, tak bych asi hodnotila úplně jinak. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Min Ho je největší lákadlo - v podstatě si zahrál skorem stejnou roli, jako když se poflakoval s klukama z F4. Bohužel ale scénář je slabota. Nejzajímavější postavou je bez debat Won (bratr Tana). Jinak mě to nijak extra nechytlo, pořád jsem čekala na nějaký pořádný break a ono nic. Huh. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mne jako návrat do začátků koukání na doramata. Připomínalo mi to Love Rain. Teda bylo to úplně o něčem jiném atd.. , ale stejně dobře se mi na to koukalo a mezi Lee Min Hem a Park Shin Hye to vážně klapalo. I příběhy ostatních bylo OK i když musím se na to kouknout znovu. Dokonce se stal jako zatím u žádného seriálu, že jsem myslela, no že se hlavní dvojice vymění. To jsem to zase napsala kostrbatě. To je důvod proč jsem do teď nepsala komentáře. A hlavní věcí proč jsem tomu dala plný počet je to, jak moc jsem se na každý další díl těšila (až vyjde). ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

4 nebo 5? 4 nebo 5? Tentokrát to bylo hodně složité. Na jednu stranu – skvělé herecké obsazení, na každý díl jsem se moc těšila, bavila jsem se, a když se tam z ničeho nic objevil Heechul, bylo to krásné překvapení, ale na druhou stranu, když si vybavím jiná dorama, která jsem hodnotila 5*, tak mi tohle přijde o něco slabší, mám pořád dojem, že na pětku tam něco chybí, ale nevím co … Takže závěr? Zůstanu u čtyřky :-D ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Mé srdce to trhá na kousky, ale nemám jinou možnost než dát 2*. I když miluji Park Shin i Lee Min-ho, tady prostě vyšší hodnocení dát nešlo. Park Shin prakticky celý seriál probrečí, sice jí to jde krásně, ale občas by si to mohla odpustit. Zvládla jsem to dokoukat až do konce, jen díky nádhernému páru - Yoon Chan Young (Kang Min Hyuk) + Lee Bo Na (Krystal Jung) - a největší perle seriálu, kterým byl pro mě Kim Woo Bin coby Choi Young Do. I když jsem se na tohle dílko moc těšila, odnesla jsem si jedno velké zklamání. Na druhou stranu jsem si odnesla zážitek v podobě výše zmiňovaných klenotů. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

taki dobri herci a taky bullsh*t... chjo... este aj tie herecke vykony vacsinou zodpovedali tomu blbemu scenaru... nepotrebne sledovat, neodporucam ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Hádám, že první tři díly pro mě byly víc než útrpný. Kýčovitý amerikánsktví mi lezlo neskutečně na nervy. (Bože, proč je tahle představa jejich modla?) Nuda, kýč, nuda,.. Myslela jsem si, že to fakt nechám plavat. Ale návrat do Koreje byl záchranný zlom a začalo se tam rýsovat cosi, co mě tak neodpuzovalo. Lee Min Ho, Lee Min Ho... tentokrát mu nedám takovou nálož. Role mu sedla značně víc než ve Faith, kde byl jak leklá ryba. Nicméně jeho rival v podání Kim Woo-Bina byl jiná liga. Jeho charisma Lee Min Hoa stejně lehce rozdrtilo. A Park Shin-Hye? Vždycky když natahovala a tupě zírala, což bylo cca polovinu epizody, jsem obracela oči v sloup. Navíc s písničkou Love Is The Moument to mělo fakt grády :D! Byla jsem překvapená po poslechu OST, jaký je dobrý. Jedna písnička vedle druhý. Ale čeho je moc, toho je moc. :D Na druhou stranu mně "tohle nic" v další polovině epizod neskutečně uteklo.. Když už, tak jsem viděla dost tváří, na které se budu těšit napříště. Čekala jsem průměr, který láká na zbožňované tváře, ale je z toho těžký podprůměr. ()

matini 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem jestli 4 nebo 5, ale nakonec přeci jen pět. Je pravda, že Park Shin-hye toho častokrát více nabrečela než namluvila, ale proč jí to vytýkat, když to tam prostě tak nějak patřilo. V seriálu občas byla místa, kde se toho moc nového nedělo a možná tam byla spousta věcí zbytečná, ale jako celek se mi to líbilo. OST byl taky celkem chytlavý, a tak v celkovém dojmu jsem se u sledování tohoto dorama bavila. A co si budeme povídat... na hlavní trojici se vážně dobře koukalo :) ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na herecké obsazení se mi div nevyvalily oči z důlků, takhle nabité drama jsem snad ještě neviděl... Bohužel to už nemůžu říct o samotném příběhu, který sice nebyl nijak špatný, ale měl mnoho slabých míst. Hlavně první polovina byla vlastně pořád dokola, jen s malými změnami. Co se týče charakterů a hereckých výkonů: Cha Eun Sang byla místy až příliš emotivní a nepůsobila úplně věrohodně. Kim Tan na tom byl o trochu lépe, ale ani s jeho postavou jsem nebyl stoprocentně spokojen. Choi Dal Po mě ze začátku neuvěřitelně vytáčel, ale pak se zlepšil a byl v pohodě. Zbytek postav podával kvalitní výkon a některé postavy byli přímo skvělé, jako například Tanův bratr, Rachel, Hyo Shin, tajemník a nebo i matky Eun Sang a Tana. Nejlepšími postavami však byli Bo Na a Chan Young, kteří tvořili neuvěřitelně vtipnou a roztomilou dvojičku, která vždy svou přítomností naprosto oživila jakoukoliv situaci. Je mi líto Lim Ju Eun, kterou jsem zatím neviděl v jediném seriálu či filmu, kde by to s ní dopadlo dobře... Musím vyzdvihnout OST, které se tvůrcům opravdu povedlo a výborně se poslouchá. Samotné zakončení se mi velmi líbilo a mělo v sobě i nějakou tu hloubku. Na závěr bych chtěl říct, že i přes všechny ne úplně povedené věci mě The Heirs opravdu bavili a neměli daleko k pěti hvězdičkám. Pokud překousnete slabší začátek, tak věřím, že si toto drama užijete. - 85% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

The Heirs u mě drží jeden rekord: je to poprvé, co jsem usnula snad u tří čtvrtin dílů nějakého seriálu. A myslím, že u jedné epizody dokonce dvakrát. Kdyby se tento skvost sestříhal na celovečerní film, potom by se tomu možná daly dát i 2*. Výtek by tu bylo hodně. Začít bych mohla třeba výběrem herců, u kterých jsem těch 18 nevěřila snad nikomu. Další by byly samotné postavy, které byly až neskutečně nijaké. Jediný, kdo tu byl alespoň trochu zajímavý, byl Kim Woo Bin jako Choi Young Do. Ale v těch samostatně nudných postavách by se daly najít celkem zábavné dvojice, a to byly matky hlavních hrdinů.Ty dvě mě spolu opravdu bavily. A potom pár Krystal a Min Hyuk byl, jak poznamenala Zíza, opravdu roztomilý. Dějově skoro škoda mluvit, protože když už tam děj byl, tak buď to pořádně nedávalo smysl, nebo do to vedlo k dalšímu nekončícímu slzopádu. Celkově jsem z toho měla pocit, že chudáci bohaté děti nemají žádné problémy, tak si nějaké musí alespoň uměle vytvářet. Chudí na takovéhle kraviny zpravidla nemají čas. A nesmím zapomenout, na ty módní kreace, které měl Kim Tan na sobě. Jeden by řekl, že když má k dispozici tolik peněz, tak se alespoň zvládně slušně oblíknout. Celkově už synopse mě nenechala na pochybách, že tohle nebude žádné "must see", ale byla jsem hodně překvapená, jak moc špatné to nakonec bylo. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Když si den po dokoukání seriálu z něj nepamatuji jedinou scénu, je to zlé. V případě Heirs jsem za to ovšem i rád, protože by to byla naprosto zbytečně zabraná mozková kapacita. Už když jsem se na ně začal dívat, bylo podle obsahu jasné, že to nebude můj žánr, ale chtěl jsem dát šanci seriálu takhle nabitému známými a dobrými herci (byť ve výsledku se ukázalo, že tahle generace herců prostě nemůže hrát středoškoláky donekonečna - ne pokud chtějí být bráni vážně). Bohužel jsem zjistil, že herci nemají absolutně co hrát - v tomto seriálu mají postavy po většinu vysílacího času jen dvě polohy: bolestně ubrečenou a nebo bolestně naštvanou. A rozhodně to není chyba herců, ale scénáristů. Tahle scénáristická neschopnost vymyslet alespoň zdání nějaké zápletky mě po celý seriál dost frustrovala. Prostě melodrama bez jakéhokoliv náznaku dramatu. Jediné, co drží Heirs nad vodou, jsou tradičně skvělé vedlejší postavy. Takže i když jsem už na začátku neměl kdovíjak vysoká očekávání, i přes to u mě tento seriál dokázal získat nálepku "Zklamání roku 2013". ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Hodně blbej seriál, takový Beverly Hills 90210 po korejsku.. Končím u jedenáctýho dílu a je mi úplně jedno, jak to dopadne. Nějak jsem asi podcenila, že cílovým divákem tohoto "díla" je patnáctiletý puberťák, což se ale dopředu nedalo odhadnout.. Nevydržím koukat dalších deset dílů na tupě se tvářícího Min-hoa, který se zjevným nenadšením hraje sedmnáctiletýho (!!!) a odporně sobeckýho fracka, pro kterýho je podstatný jenom to, že se zamiloval, a je mu úplně jedno, že tím ubližuje jiným. Stejně tak se nebudu dívat na Park Shin-hye, jejíž postava si nechá od ostatních studentek líbit tolik, že bych jí s chutí začala šikanovat taky.. Ostatní postavy taky stojí docela za houby, i když herci vůbec nejsou špatní - hlavně dvojka Kim Woo-Bin a Choi Jin-Hyuk. Ale jestli si chcete užít tyhle dva, vykašlete se na Heirs a pusťte si radši 166. epizodu Running Mana. ()

sawyer5200 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že po pilote som mal chuť The Heirs vzdať, vypnúť, zmazať... prvé diely v Amerike mi prišli dosť slabé a odveci ale našťastie som mu dal šancu aj kôli sympatickej Park Shin-hye :) V momente keď sa dej vrátil späť do KR to bolo opäť ono vyzdvihujem zaujímavé prostredie, hlavných hrdinov, tiež skvelý OST, a záver tiež nebol špatný :)) Aj napriek tomu, že v seriály boli slabšie momenty nemôžem si pomôcť a dávam plné hodnotenie :) http://www.youtube.com/watch?v=bHvg9q-sjNc&hd=1 ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Ubrečený a nudný... Dokoukala jsem to, protože jsem furt čekala kdy se to třeba nějak rozjede a začne mě to bavit... nezačalo. Ústřední dvojice nuda nuda šeď šeď. Celkem mě bavila ta kamarádka-stíhačka a taky mamča Kim Tana, ale celkově se mi seriál moc nelíbil. ()

Magi90 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšila, avšak zklamalo mě to. O čem to je? Je to o bohatých středoškolácích a jedné chudé rodině (což je jen matka s dcerou). Nic víc, nic míň. Prakticky se tam nic neděje. Jediným důvodem, proč se na to podívat je Kim Woo-bin. Ten mě bavil. Zezačátku mě štval s tou šikanou, ale jak se postupně měnil, tak se mi začal líbit. Sin-hye pořád brečí, což mi připadalo až neuvěřitelně trapné a Min-ho vypadá ve scénách otráveně, bylo vidět, že ho to hraní nebaví. Pokud je vám -náct, možná vás to bude bavit. Chcete-li něco rozumného, vtipného a ze školního prostředí, a hlavně - skvěle zahraného, podívejte se na Sungkyunkwan scandal. ()

Koreangirl 

všechny recenze uživatele

Sice je za mnou teprve šest dílů, ale jednoznačně hodnotím jako pecku. Lee Minho a Park Shin Hye ukazují skvělé herecké dovednosti a opravdu bez dechu čekám na další díl, který by měl být online už zítra, protože dnes ho vysílají v Koreji. Nehledě na to, že jsem se přímo plazila po podlaze, když se tam an chvilku objevil Kim Heechul ze Super Junior. Nyaaaa Dějové pochody mi přišly docela přehledné, i když pro lidi, kdo na to moc nekoukají je to zmatečné. FIGHTING THE HEIRS!!! ()

LilySever odpad!

všechny recenze uživatele

Mě si scénáristka tímto podbízivým, předraženým a zároveň "levným" korejským plastem nekoupí. Asi tak bych shrnula svůj zážitek z tohoto seriálu. Rozčarování přišlo již v prvních minutách: směšný a stereotypní pohled na Ameriku (a později celkově na korejskou romantiku), nezajímavý hlavní hrdina a vysloveně nepříjemná hlavní hrdinka navíc s nepropracovaným, rozpadávajícím se charakterem. Následovaly pro mě hodiny vyslovené nudy. Pod vším tím pozlátkem, exotickými krajinami, nádhernými tvářemi idolů a vášnivým polibkem (který mi do korejské populární tvorby pro náctileté vůbec nesedí) se skrývá pár drobků příběhu, a to zejména ve vedlejších liniích. Pokud bych seriál měla k něčemu připodobnit, nejvíc ze všeho mi to připomíhalo High school musical v melodramatu. Ačkoliv jsem velký fanoušek PHS, toto dorama a i sama herečka mi vzaly snad všechny ideály, které jsem korejské tvorbě dosud přisuzovala. PSH mi letos připravila dva šoky, zatímco její zimní seriál Flower boy next door mě překvapil tematizováním lidské křehkosti a zranitelnosti, tento mě znechutil. / Přiznávám, že jsem viděla něco přes polovinu seriálu a neplánuji ho dokoukat. ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil, i přes jeho slabé chvilky. Sin-hye Park se mi líbila, ani mi nevadily její uplakané scény, Min-ho Lee je můj oblíbenec :-) V tomto seriálu mě, ale velmi zklamal - jeho role byla taková nijaká, neměla žádné kouzlo.... Kdežto Kim Woo-Bin byl úžasný - celou dobu jsem fandila je mu, celkově se mi vím líbilo spojení Sin-hye Park a Kim Woo-Bin. Vedlejší role bylo velmi různorodé a zajímavé, každá měla něco do sebe - celkově z vedlejších rolí se mi nejvíce líbili Tanova matka a matka Eun Sang :-) Seriál mi trochu připomínám Kgotboda Namja - možná hlavně díky Min-ho Lee, ale i celým konceptem seriálu - o bohatých a mocných, o škole...... Seriál má dost dobrý OST - teď ho pořád sjíždím dokola :-) Za mě 2* ( i když je to mezi 2-3) :-) Ještě na něco jsem si vzpomněla :-) Většina mužských postav - měla narůžovělé až nafialověné rty - nevím jestli nemám špatný obraz - ale bylo to opravdu hodně zvláštní....doufám, že to není nová móda :DD ()

Reklama

Reklama