Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (676)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dva filmoví boxeři, Stallone a DeNiro, opráší boxerské rukavice, aby vdechli život novým postavám, novým boxerům, mezi kterými je stará nevraživost. Snímek drží nad vodou humor a herecké výkony. Kdyby byl film koncipován jako drama a nikoli komedie, jistě by to nedopadlo tak, jak to dopadlo. Pro mě příjemná podívaná, která fanoušky boxerských filmů, zvláště tedy Rockyho a Zuřícího býka, potěší. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to fér vůči oběma osobnostem a významu jejich stěžejních děl v kariérách, zdejší znehodnocování a přisprostlé narážky nemají příliš úroveň... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec a zuřící býk v důchodu se střetli v ringu. Podařená sportovní komedie se spoustou dobrých hlášek a příjemnou babičkou Kim Basingerovou, jak to ta žena děla, že je tak svým stylem půvabná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je evidentne veľmi inšpirovaný Rockym a Zúriacim Býkom, tiež preto našich dvoch hlavných hrdinov hrajú Sylvester Stallone a Robert De Niro. Rocky proti Býkovi. Znie to dobre a tiež to dobre vyzerá. Snímka má dej a nie je to len o športe, ale aj o súkromnom živote našich dvoch hrdinov. Páči sa mi, keď starých hercov vo filmoch premenia na opäť mladých, ktorí vyzerajú ako v skutočnosti, keď boli mladí. Srandovné hlášky, fajn herci a prekvapivý snímok. Film sa mi páčil. A tiež vedľajšie postavy (Kim Basinger a Jon Bernthal). ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zvládli žánr na výbornou, nenudí a servírují nám chutné menu, které sice vychází ze starých receptů, ale o to víc má kvalitní základ, je velice chutné, přísady navzájem ladí, má šmrnc, není mdlé ani překořeněné a je znát, že kuchař si dal práci! Na hlavní dvojici hvězd je opravdová radost se dívat - jsou to hvězdy prvotřídní svítivosti - díky za příjemný zážitek v kině! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Možno na plný to nieje, ale oceňujem ten nápad postaviť do ringu skoro sedemdesiat ročného Rockyho proti sedemdesiat ročnému Zuriacemu býkovi. Fanuškovia a aj nefanušikovia, ktoré videli ich dva boxerské filmy budú nepochybne nadšení. Skvelí príbeh, v ktorom perfektne sedia obe postavy a aj tie vedľajšie (Arkin najlepší a Basinger najkrajšia). Sly hra to čo mu išlo vždy a De Niro presne to čo predvádzal v Zúriacom býkovi. Odkazy na predošlé filmy sa tam nájdu, ale nikdy to nieje prehnané, pretože tento film predovšetkým funguje ako samostatný a nie len ako komédia. Príbeh funguje, postavy majú čo hrať a Arkin hláškuje viac ako Sly vo svojich všetkým filmoch. Pre mňa veľmi milé a príjemne prekvapenie od starých pánov. P.S. počkajte si pár sekúnd, po skončení filmu, čaká na vás milé prekvapenie v podobe Mikea Tysona. 90% - 5* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Rocky v odlehčenějším duchu a s o poznání větším zaměřením na tentokrát sympatického rivala, takhle mi to připadalo :). Bylo to fajn, Stallone zahrál dobře a sem rád, že tyhle filmy ještě tlačí na plátna kin. De Niro se mi líbil o trošku víc a fandil jsem mu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zpátky do ringu aneb poslední match Sylvester Stallonea. V roli zestárlého boxera, který se ve filmu mockrát v ringu neukáže, ale přesto se jedná o zábavnou komedii. Skvěle ho doplňuje jeho soupeř De Niro. Lepší dvojku si nedokáži v tomto souboji představit a i když nejde o nějaký originální filmový zážitek, divák si své určitě najde.. 7/10 = 79% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Komický je už námět. Když se na něm vystaví jednoduchoučký příběh, který má spád a vtipné dialogy (což mít musí, neboť pointa je snadno vytušitelná), vloží se na bedra hereckým hvězdám ochotným dělat si srandu i ze svého stáří a všechno se to udělá s americkou profesionalitou, pak, alespoň pro mne, to vydá na 80%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zúrivého býka som síce nevidel, no za to Rockyho mám napozeraného od spodu po vrch. Grudge Match neoplýva v podstate ničím originálnym, miestami odkazuje na snímky z ktorých vychádza (aspoň teda odkazy na Rockyho som spozoroval), pričom herecká dvojka udržuje film nad priemerom. Nenudíte sa a to je podstatné, i keď po premietaní nebudete o nič múdrejší ani kultúrne obohatenejší. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrá komedie, ve které geriatričtí Sly s RDN sází jednu hlášku za druhou. Jedná se o neškodnou zábavu, kterou doporučuju na pozvednutí nálady a připomenutí si, že býk i hřebec zuřili už hodně dávno. Smál jsem se, netrpěl jsem. 80% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

I přes notnou sázku na nostalgii, pro mě tohle potkání Zuřícího býka a Rockyho v jednom filmu funguje. Vtipy, ale hlavně menší pošťuchování hlavních představitelů nepřestane bavit ani u konce a občasné rejpnutí do nějakého filmu svého kolegy potěší dvojnásob. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, nemal som veľké očakávania. Nevedel som si predstaviť, ako môže fungovať myšlienka postaviť dvoch dedkov do ringu a urobiť z toho film. Som milo prekvapený, ako sa scenáristi s príbehom vyhrajkali. Žiadna nuda a dej okorenený toľkými skvelými hláškami, že ťažko hľadať film, kde by ich bolo viac. Je tu cítiť melanchóliu, ale je to taká príjemná melanchólia, vôbec nie smutná ani depresívna. Srší z nej pozitívna energia obohatená mnohými vtipnými scénkami. Počas sledovania filmu som nevedel prísť na to, ako sa to skončí, a tu ma opäť scenár milo prekvapil. Vo filme je vrchovate všetko, čo sa u tohto žánru očakáva - perfektný scenár, akcia, vtip aj emócie, preto ho rozhodne odporúčam. 90/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už asi sto padesátý návrat Slye, teď pro jistotu i s De Nirem - působí to už docela unaveným dojmem, jsou to prostě přestárlí dědci takže už to nemůže být jiné než seniorská pohádka s očekávatelným vztahově romantickým bonusem, tady už těsně na hranici překombinovanosti. Ale funguje to, a bez trapnosti a smutného kroucení hlavou, což je asi největší pochvala, oni jsou prostě dost dobří herci a s dobře napsaným scénářem to ustáli se ctí. Bez překvapení a bez nadšení, ale se ctí. Jako když z předchozí "návratovky" Rocky Balboa seberete dravost a drama, a přidáte De Nira a lehkou komediálnost. A zaokrouhluji nahoru za brilantní potitulkový gag . 7/10 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit snůšky patosu a klišé podobnou rétorikou, kterou jsem zaregistroval v dialozích zde slyšených, pak bych musel prohlásit, že mám dokonale sladkobolně nakopanou prdel. Ehm, tedy jasně, i já překvapivě vím, že většina zvedaných pneumatik, tahaných trucků, švihadel s kloboučkem a naslouchadly byly nakonec jen vzpomínky na doby, kdy inkriminovaným borcům ještě vše drželo na svém místě, a že šlo o to, udělat si ze sebe hřbitovní hlínu... to já všechno vím, soudruzi, ale je vám snad jasný, že pokud nám budou druhej den po takovým výcviku padat na huby, že plnění plánu pude kam??? No, pude do prdele!!! Takže je třeba myslet trochu politicky a netlačit tak vehementně na pilu, protože pak už není jisté, kdy se ještě mám De Nirovým kozám smát, a kdy je právě vyráběno morální poselství napříč čtyřmi degeneracemi. Ty degenerace myslím doslova, neboť pokud by nebyl mladej, přemoudřelej harant členem blicího trojbobu, pak bych urval hvězdu dolů i za těch jeho pár nablblých replik... tyhle Mekkulky a Denisy postrachy okolí, ty, my u nás žerem! U svaté Sylvestrovy prostaty, je to tak. Ovšem jinak je to zábava veliká a já přemýšlím, zda bych neměl začít s terapií za pomoci koňských chcanek, neboť trenérský geront vypadal ve finále mnohem lépe, než krvavé transky v ringu... nic proti vám, hoši. Tak trochu se bojím, co bude za pár let, takové frajery nemůžou nahradit v současnosti protěžované homoklony... ach ta prokletá nostalgie, už zase brečím jak macarát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině. Tak teda, docela ohromen, a to v dobrém slova smyslu. Z filmu jsem měl docela obavy. Měl jsem k tomu docela divné a nyní už vím, že nesprávné důvody. Obával jsem se, aby to nebyla parodie na Rockyho, což mi trochu v některých scénách naznačoval trailer. Jenže takhle jsem to brát vůbec neměl. Už před zahájením projekce v kině jsem si řekl, že to tak brát nebudu a dobře jsem udělal. Charakteroval bych toto dílko jako fakt příjemná sportovní komedie s dobrými hlášky od dvou borců ze staré školy. Co se týče vtipných scén, tak jich zde bylo víc než dost. Nechci tím říct, že to byla komedie, kdy bych doslova řval smíchy, ale moc k tomu nechybělo. Spoustě scén jsem se smál - žádná scéna nebyla trapná. Nyní chci zmínit herecké obsazení. Sylvester Stallone je pořád u mě velký borec, dokázal ze sebe udělat i srandu a zahrál opět na výbornou. Měl docela zvláštní postavu. Takový moc upozaděný, zaseklý v životě, urážlivý trochu a i trochu takový hloupější mi připadal - jako jeho postava, ale zahrál to výborně. Robert De Niro měl zcela odlišnou postavu. Na svůj věk zahrál věčnýho baviče, nezodpovědnýho člověka a byl to takový komediant. Abych porovnal herecké výkony těchto dvou borců, tak rozdíly nějak dělat nechci. Nikdo z těchto dvou nezklamal. Přesto mi přišel Robert De Niro zábavnější a svěží, ale to je asi i postavou. Stallone měl zase takovou tichou, samotářskou postavu, přesně v jeho stylu. Další herci. Tak třeba Kevin Hart. Bohužel, tento herec mi přišel jako jeden z mála záporů tohoto filmu. Nepřišel jsem moc jeho humoru na chut. Samozřejmě, některé jeho scény mě pobavily, ale jeho hlášky a humor - to mi přišlo až moc ujeté, jako by to měl být týpek, který dokáže vše a je nejvtipnější. Film neměl pro mě téměř žádné zápory, vše bylo jednoduchoučké, hezky promyšlené, ale toto byl fakt zápor, ale přenesl jsem se přesto. Stallonův trenér mě teda opravdu bavil, byl vtipný a já nevím co bych dále o tom měl vykládat. Nebo postava syna De Nira. Taky mě dost zaujal. Charakter De Nira, jaký byl lhostejný otec, jak se trochu měnil ke konci, nádech dramatu, to vše bylo mírně, ael hezky podáno. Nějaká ta myšlneka, dojemnost atd, došlo i na Stallonovu postavu, takže i upřímnost se ve filmu postupem času (spíše až ke konci filmu) našla, což je teda opravdu dobře. Tento snímek si myslím nejvíc potěší pravé fanoušky těchto dvou herců, nebo alespon jednoho z nich. Nuda zde rozhodně nenastane. Co se týče tréningu a příprav na nastávající box, tak je to spíše komediálně laděno, ale dá se na co koukat. První střetnutí je opravdu vtipný, seskok padákem mě docela dostal nebo zpívání hymny, jak Stallone bručel - ten jeho hlas atd. Co se týče finálního ringu, tak jsem se docela obával jak to bude vypadat. Mám totiž strašně moc rád sérii Rockyho (všechny díly po 5*) - prostě nesmrtelná klasika pro mě. Rozhodně to nebylo úplně na úrovni jako box ve filmech o Rockym, ale moc daleko to k tomu nemělo, takže se mi zápas nakonec hodně líbil. Hlavně začátek a konec. Prostředek byl takový zrychlený, ale nevadí. Hned začátek jak se Stallone mlátil, to bylo něco. Zároven mě potěšil a překvapil De Niro, který nebyl tak rychlý jak Stallone, ale dával tvrdé údery. No a jak to dopadlo ? To neprozradím, bylo to těsné, ale skvěle zahrané. Opravdu neuvěřitelné, v takovém věku a jak to oba zvládli. Stallone samozřejmě vypadal o dost ve větší kondici jak De Ni Ro, ale na to, kolik De Nirovi je, tak taky nevypadal špatně. Takže celkově skvělá podívaná. Vtipné scény, menší dojemnost v některých scénách, nádech dramatu, skvělé hlášky, solidní box, odkazy na Rockyho a možná i na Zuřícího býka - to s jistotou nevím, páč jsem ho neviděl, ale přesto jsem se zabavil víc než dobře. Odkazy na Rockyho mi nepřišly trapné jak jsem se ze začátku obával, ale potěšily. Hudba byla celkem dobrá, taková normální. Dal bych lepší 4*, ale vzhledem tomu, že film neměl nějak výraznou chybu a že jsem teda překvapený jak to dopadlo, tak to mírně zaokrouhlím nahoru a dávám hezky plný počet hvězd. Film si to každopádně zaslouží. Už se těším na opakované shlédnutí, kterých bude víc. Takže velký palce nahoru oběma borcům, skvělý kinozážitek! () (méně) (více)

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský svět je zná pod přezdívkami "Kid" (Robert De Niro) & "Razor" (Sylvester Stallone) a jsou to odvěcí rivalové, jak v ringu, tak i v osobním životě. Během svojí kariéry se spolu utkali dvakrát. Každý si připsal po jedné výhře. Naposledy se šampionem ve střední váze stal "Razor", ale zlé jazyky tvrdí, že svého protivníka složil jen v jeho nejhorší formě. Je čas postavit se do ringu znovu a remízový stav mezi oběma borci rozhodnout. Jenže od jejich posledního mače uplynulo už dlouhých třicet let. A v jejich osobním životě nastaly podstatné změny. Zatímco "Kid" je líčen jako sukničkář, ochlasta a nezodpovědný otec, oproti svému rivalovi má majetek. "Razor" je spíše samotářský, nemajetný a sympatický outsider se srdcem na pravém místě, který pracuje v loděnici a ve volných chvílích svařuje ze šrotu psi, kteří vypadají spíše jako myši. Vedle toho tají handicap, že je na jedno oko slepý, a stejně tak tají dávnou bolest, když mu jeho životní lásku načas "ukradl" jeho nenáviděný soupeř, který s atraktivní blondýnkou dokonce povil syna. Jo, časy se mění. Stárnoucí blondýna si po letech uvědomila svoji chybu a nyní stojí na straně outsidera a z nezodpovědného sukničkáře se postupně stává milující otec a dědeček. A před oběma aktéry stojí poslední a rozhodující zápas jejich kariéry, který dost možná nebude mít vítěze. Jedině pokud film budete brát jako parodii, tak si ho dokážete užít, ale mně se nepodařilo ani to. Předně, film je dost mizerně natočený. Nejde o kameru veterána Dean Semlera, která snímala film, jak měla, a ani nejde o hudbu veterána Trevora Rabina, která ve filmu nijak nerušila, i když ho ani nijak nevylepšila. ale jde o režiséra Petera Segala, který je známým autorem komedií, ale tentokrát chtěl z filmu vyrazit mnohem víc. Vyšlo mu z toho komediálně-sportovní-drama, které je značně nevyvážené a nepoměr se vyvažuje dvěma slavnými herci v hlavních rolích. V drtivé většině se bude fandit Stallonemu, protože jeho zraněný outsider se psíma očima je opět kreace velmi neodolatelná a je v ní využito dostatek sebeironie i určitého nadhledu v rámci zmapování nostalgického "rockyovského" období. Robert De Niro je oproti němu energický bouřlivák, který má být ve filmu ztělesním nectností a dokonalého kontrastu k Stallonovi. Špičkování, posměšky, vyzívatelská odhodlání, přípravy na zápas zahrnující tréninkovou dřinu s milým nadhledem, to všechno se podařilo a patří to k tomu nejlepšímu z celého filmu. Nevyšla snaha film až násilně posunout do citlivého rodinného dramatu, kdy z nějakého nepříliš hmatatelného důvodu má dávná láska dítě s tím druhým-zlým a přitom z nějakého opět nejasného důvodu stále miluje toho prvního-hodného. Divákovi se tak podsouval naprostý nesmysl, kdy ani omylem se nedá uvěřit tomu, že při prvním "skočení" do postele, hned z toho musí být dítě jako pomsta za neprojevení dostatečné lásky. To už chtěl režisér opravdu moc a i taková Kim Basinger v téhle ženské postavě byla zralá na ručník. Nefungoval moc vtip. Hlášky se metaly vzduchem jako údery profesionálního boxera, ale asi tak dvě zasáhly bradu a ostatní lízly nos anebo nadočnicový oblouk. Největší porci hlášek obstaral promotér Kevin Hart, který se tady nevyskytoval tolik, jak jsem předpokládal a nebyl ani tak ukecaný, jak jsem původně myslel. Byl celkem snesitelný. Pokárat by zasloužilo technické provedení omlazení obou protagonistů, kterého je divák svědkem z úvodních historických sekvencí filmu. Pro mladší "verze" boxerů se využilo filmového archívu obou herců, ale také metoda digitálního morfingu obličeje, která je tady parádně zmršená ve stylu reklamy na "krále sýrů" s Jiřím Bartoškem, a i ta je lépe natočená, když uvážím trikové možnosti filmu z roku 2013. Byla opravdu radost dívat se na zmrvené mladistvé obličeje hlavní dvojice, a to mladší verzi Kim Basinger hrála jiná herečka. Emocionálně vypjatý a dojemně nasládlý finálový střet v ringu nesplnil svá očekávání. Bylo znát, že Segal není akčním typem režiséra a bitka neměla drive ani náboj. Navíc tělesná konstituce obou borců neoslnila. Výsledkem je schematické a lehce predikovatelné sportovní drama, které nemá ani dostatek humoru, ani dostatek kvalitních dramatických situací, a nejvíc inklinuje k poslabší parodii na boxerské filmy. Dohromady je to film na (boxerský) pytel, avšak vidět dvě herecké legendy po letech boxovat a pohromadě v jednom filmu, byl nápad hodný šampionů, a nejen těch boxerských. 20% () (méně) (více)

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama