Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z pláží po celém světě se rychle mohou stát pohřebiště. Stačí se ocitnout v hororu, v němž žraloci z hlubin náhle zaútočí, překvapí místní obyvatele a vědce přimějí k okamžitému výzkumu. Co vyvolává tyto bleskové útoky? A jak jim lze zabránit? S využitím jedinečných podmořských záběrů, mrazivých archivních zpravodajských záznamů a očitých svědectví se zaměříme na nejkrvavější útoky posledních let. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

Phex 

všechny recenze uživatele

No...pár autentických záběrů jak vyděšený člověk, někdy kousnutý, leze z vln na pláž, kde padá do náručí kameramana nebo dalších čumilů. Zbytek jsou lekací záběry do žraločích tlam a hrané rekonstrukce. Divné je, že na počátku dílů si tvůrci položí otázku na níž pak celý díl "odpovídají", ale vedou vás přitom sérií špatných stop. Takže se např. dozvíte, že v Pacifiku je velká plovoucí skvrna plastového bordelu rozlohou jako stát Colorado, ale ta že s útoky žraloků v Kalifornii nesouvisí. Takovýchto falešných stop je v dílu několik, což hodně ruší a kazí celkový dojem i zastírá hlavní poselství dílu. ()

Reklama

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma. Každý díl se dozvíte, proč se žraloci rozhodli v daných lokalitách útočit na lidi. Je to jako detektivka. Bohužel postupem času zjistíte, že podávané informace se opakují a než se doberete k rozuzlení musíte strávit 45 minut čekáním na informaci, která se dá sdělit v 5 minutách max. Mezitím vám podsouvají různé teorie, u kterých je předem jasné, že to není správně. S postupujícími díly je to stále více otravné. Tvůrci si taky klidně můžou odpustit hrané záběry z místa činu, které se tváří jako skutečné, akorát je to matoucí a nemá to žádnou vypovídající hodnotu. Seriál nicméně dokoukám, protože i tak mě téma zajímá a osobní příběhy jsou výmluvné. A alespoň se taky dozvím, jakým místům se obloukem vyhnout. Btw. žralok není ryba (jak tvrdí vypravěč), ale paryba. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama