Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Planeta Země. Někdy máme pocit, že ji dobře známe, pravdou ale je, že toho o ní víme stále málo. Abychom si dokázali lépe představit výjimečnost naší modré planety v nekonečném vesmíru, přichází Kino Svět se zbrusu novou sérií dokumentů Tajemství Země. Počítačová grafika a vědci odhalují nové skutečnosti o Zemi, jak ji dosud nikdo neviděl. Stále více satelitů určených ke studování a hledání nových civilizací vesmíru se obrací zpět k Zemi, aby pořídili nové ohromující snímky povrchu naší planety, oceánů, atmosféry, gravitace a všech úžasných procesů, které udržují planetu a lidstvo naživu. (Kino Svět)

(více)

Recenze (2)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Mnoho otázek, málo odpovědí.¬         Neviděl jsem zdaleka všechny díly, ale to, co jsem viděl, mi stačilo. Výklad je podáván místy až hrubě bulvárně, zneužíváno je pojmů "katastrofa světových rozměrů" či "klimatická pohroma". Předváděnému by prospěla větší nápaditost, korektnost, alternativnost. Za půl hodiny se dozvíme o thematu méně také pro mnoho nadbytečných řečí.¬                 Nevím, jak je možné, že celá řada amerických vědeckých dokumentárních seriálů je hodnocena nejvýše příznivě (často pár desítkami či nejvýše stovkami diváků coby zdejších uživatelů). Na co se ti lidé dívají? S čím mají možnost srovnávat? Může býti pravdou, že tento druh pořadů přilákává ponejvíce jedince průměrného a podprůměrného rozhledu, kteří při pohledu na vír hurikánu ve spojení s temným výrokem o milionech možných mrtvých ztrácejí dech?¬                 Mnoho otázek — málo odpovědí. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dokumentární seriál. Rozsahem námětů jednotlivých epizod se snaží obsáhnout různé věci a v tom je podle mě trochu slabina seriálu. Jedna epizoda o dešti a jiná o tsunami... A bohužel jsem se nic moc nového nedozvěděl. ()

Reklama

Reklama