Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, kde slůvko romantický není naštěstí tak moc zvýrazněno,ale jen tak si tím filmem plyne. Franka Potente a její půvab posunuly film na 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je celkem fajn, Franka Potente je klasicky fajn a Mandy Moore je roztomilá. Hodně prostinký snímek, který si naštěstí nehraje na nic hlubšího a tak mu to kdejaký divák s klidem odpustí. Na pondělní večery fajn, do kina ani zadarmo:). Jen škoda, že si autoři Sladkých sedmnácti předem neřekli, co vlastně chtějí říci, výsledek je až příliš prapodivný a těžko se popisuje (komedie? Zas tak ne, drama? taky moc ne...). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mladické tápání, fantazírování a hledání první opravdové lásky s poněkud netypicky senzitivním hrdinou, který je díky své zdánlivé nezralosti po většinu filmu vcelku sympatickou postavou. To se však už nedá říci o jeho obou ženských protějšcích, již jsou až přehnaně zkategorizováni, a kterým je jejich další vývoj silně předurčen a bohužel platí, že to, co nejvíc čekáme, odkojeni romantickými bláboly mnohem slabší úrovně, se naplní skoro do poslední kapky. Většina fantazijních představ hlavního hrdiny a vlastně i jeho počínání ve výjimečných i úplně obyčejných situacích je pojata správně ztřeštěně a tvoří příjemně odlehčenou protitvář romantizující části filmu. Snímek by se mi byl docela líbil, nebýt naprosto odzbrojujícího, nesmyslného a zbytečného konce. To byla zase jednou rána pod pás! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V nejzapadlejším koutku videopůjčovny jsem našel něco, co se nedá nazvat ani teenagerskou komedií, ani dramatem, ani slaďákem. Napůl komerční záležitost, která využívá Wooda do mrtě, napůl nesmělá artovina, poměrně dobře vystihující myšlenky a pocity mladého muže. Nic podobného tu ale ještě nebylo. 85% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelný film. Člověk se zasní a říká si "přesně tady bych chtěl žít". Teplý "kauboj" je perfektní rádce a dvě krásné ženy důvod, vracet se domů co nejdříve. Nic podobného se většinou nekoná. Nepřijemná stará sousedka vás místo toho vymlátí mopem na podlahu, protože jste šlápl do umytého a starý ješitný dědek vám dá místo rad do života, facku za hlasité porno, které celou noc musel přes zeď poslouchat. 50% / Zeck 16.6.09 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No to mě pleskni plastovým sandálem přes ksicht. Tohle je jedna z nejzvláštnějších komedií co jsem poslední dobou viděl. Zvláštní, nikoliv dokonalá, úsměvná, nikoliv vtipná. Má celkově neobvyklou osu děje, atmosféru rozhozenou na několika myšlenkových rovinách a to co si podle názvu zahrává s další řadovou teenagerkou se v průběhu minut mění na zdařilou náznakově romantickou podívanou obdařenou leckdy slušnými hereckými výkony. Navíc rozsah postav, jejich charakterů a k tomu zvlášť dobře zvolený hudební doprovod, dává v kombinaci s docela ucházejícím scénářem poměrně překvapivých 90 minutek. Snílek a svérázný hobití klučina Elijah „Frodo“ Wood tady není žádný druhý úchylák Stifler a i když nemá za zadkem kupu speciálních efektů (od kterých si jistě mile rád odskočil na tenhle vedlejšák), do role zapadl úplně přesně. Kupodivu úplně opačný charakter v podobě o sedm let starší, ale přesto značně půvabné Franky Potente přihazuje filmu úplně jinou tvůrčí náturu, něž by do něj leckdo řekl. To hledání cesty k vlastní máti a to nekonečné propojování leckdy duchaplných dialogů se na pozadí uvěřitelného příběhu postaralo o průměrný film. Navíc když vezmu v potaz kam byl původně mířený, spíš k trestu zapomnění zapadlý do regálů ve videopůjčovnách, než aby svítil z rubrik zasvěcených časáků, dostanu pokaždé těch 60%. Občas slabé momenty padají na vrub té popové krásky Mandy Moore, která dodává postavě takový elán, jaký je spíš v každým řadovým teenage seriálu. Ale ona stejně nehraje v ději první housle. Jeffrey Porter zvládl režii na obvyklé hranici umu a tak dávám 3 hvězdičky, zarovnané. Buď je tohle laciná tlachárna s uslintaným, slaďoučkým koncem, nebo celkem slušný, podivný románek s obstojným scénářem? Klidně si vyberte... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s komentarom uzivatela Djkoma, pretoze ani neviem, co tym chcel autor povedat. Posobilo to ako lahka komedia, ale je to vlastne aj drama o snilkovi, ktory nema moc dobry zivot, ktory sa asi prvykrat poriadne zamiluje, ale akosi mu to nevychadza atd. Proste na stratu casu na nejake popoludnie sa da tento film vyuzit na pozretie, ale urcite to nie je film, ktory by som chcel vidiet znovu. Jeffrey Porter je neznamy reziser, ktory nic poriadne nenatocil a Elijah Wood si rad odskocil po uspechu PANA PRSTENOV (2001) aj k nejakemu lacnemu nenarocnemu filmu... 09.09.2010 ________ Elijah Wood - (Jones) +++ Franka Potente - (Jane) +++ Mandy Moore - (Lisa) +++ Chris William Martin - (Steve) +++ Elizabeth Perkins - (Blanche) +++ Hudba: Andrew Gross +++ Nemecka Cinema - 50% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie se zajímavě obsazeným, mezi Lotry odpočívajícím Woodem. Ale za plné tři hvězdy to není, což je způsobeno zejména neskutečně blbým závěrem. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pre mňa iba dvojbodový, podpriemerný, ale neškodný, oddychový filmík. Miestami som mala pocit, že sledujem Beverly Hillsovku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +částečně obsazení, hudba, trošku příběh, fantazijní vsuvky, pro mě očekávaný konec -slabý děj i na romantickou komedii, teměř všechny plus můžou vyznít i jako mínus/// Frodo Pytlík v roli nezkušenýho mladíka je stejný Looser, jako je herec. No naštěstí tady pobral nějaké simpatie a obstojně zahrál. Podobně bych pochválil Mandy Moore, na kterou se těším v jejích dalších rolích. No a vedlější postavou jsou celkem fain. Zato Franka Potente mi do role vůbec nesedla a navíc věkový rozdíl byl znát. Jestliže je fain aspoň hudba, tak horší je to s dějem. Z počátku pár vtipných trapasů se rozvleče do něčeho co není ani Teen komedie, ani pořádná romantika. Konec je očekávaný, přesto tady mi nevadí./// Celkem 48%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ten kluk byl trošku labilní ne? Ze začátku mi to přišlo jako naprostá pitomost, ale po první půl hodině jsem se vžila do děje, ale v celku žádná sláva. 3* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit ty plakáty? Franka (vlevo) je na plakétě blond a ve filmu tmavováska, Mandy (vpravo) je na plakátě tmavovláska a ve filmu blond!!!:-D ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny film s Elijahem, kteremu to panictvi vazne verite (zajda uz podle oci :) ), Frankou a jejim zasnenym vyrazem a Mandy, ktera je tak nejak prumerne roztomila. Krom techto jmen se ale ve snimku neobjevi nic, cim by Sedmnactka nejak vycnivala. Sonda do romanticke klucici duse se spoustou nelogicnosti (co ta motorka na konci??), prehnanych vyumelkovanosti ("posloucham jenom ska!!!"), ale take hezkych napadu (tri vymyslene slecny, ktere se v Elijahove byte vystridaji). Secteno, podtrzeno, zlogaritmovano, lehounkej nadprumer :) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu do blankytne modrých nevinnosťou naplnených očí Eliaha Wooda mi akosi trenky nevlhnú (potencia sa u mňa dostaví skôr zo slečny Potente), takže u mňa len slabučko podpriemerná romantika. Škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sladkých sedemnásť, ale stále hobit. A v kombinácii s antipotente je skutočne prekvapivé, že z panica bude prci, prci, no a z tejto triviálnej zápletky plný dialógov sa dočkáme vyšumeného konca, ako keby niekto koniec scenára spálil. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Je to bizarné, ale má to akési zvláštne čaro (alebo som mal na to akurát náladu) a páčilo sa mi to. Podľa mňa príjemná romantická story "bez cukru". (16.10.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a koukatelný příběh, ani ne tak komediální, jako spíše romantický a ze života o radostech a strastech dospívání, na němž je zajímavé a příjemné to, že se jeho postavy chovají tak nějak normálně a dělají normální věci (kouří, chlastají za volantem). Romantika? Komedie? Drama? Možná nic z toho, možná všechno dohromady, možná různé varianty a kombinace všeho a něčeho. Výstižný komentář ScreamJay. 3,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásny to věk plný žen okolo a když už se rozhodneme natočit film tak ne každý herec se hodí na danou situaci ale budiž. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nic vybočujícího, ale i tak roztomilý filmeček o přerodu mladíka v muže. Má to celkem zajímavé nápady, dá se na to koukat. Tak co víc dodávat... ()

Reklama

Reklama