Reklama

Reklama

Pozůstalí - Série 1

(série)
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, 2014, 9 h 14 min (Minutáž: 51–69 min)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Chris Zylka, Margaret Qualley, Carrie Coon, Emily Meade, Ann Dowd, Michael Gaston, Max Carver (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (21)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi netradične uchopený sci-fi seriál, z ktorého sa môže stať niečo oveľa mystickejšieho, alebo prípadne prízemnejšieho (myslím tým nejaké racio-vysvetlenie). Postavy a ich chovanie na nás môžu pôsobiť trochu neprirodzeným dojmom, ale čím ďalej, tým viac divák začne premýšľať nad tým, ako by on sám, rodina a širšia komunita reagovala na takúto wtf udalosť, ktorá len tak mimochodom prebehla v zlomku sekundy. Herecky to ovláda skôr staršia, skúsenejšia generácia (Dowd, Eccleston, Glenn), Theoruxov výraz je občas tak neprítomný, až sa človek pobaví. Ale obľúbite si ho. Postavy sú nejednoznačné, ambivalentné, inými slovami uveriteľné. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více než Velmi slibný a neodiskutovatelně silný start série (Startem já nepovažuji pilot, ale celou sérii-vzhledem k tomu, jakým způsobem jsou ukončovýny). Rozhodně jedna z nejsilnějších show, jakou jsem viděl. Pomalejší přicházení na chuť seriálu neodradila. To že nedávám zatím plnou palbu, je pouze důsledek klasicky hluchých míst, na které první série velmi trpí. Těch podprahových sdělení, tolik smutku a tolik marnosti a podivností, které v důsledku dávají smysl a každému jinak. Nádhera. NA druhou sérii jsem nadrženej. Třetí finální, se blíží. End is near. Bravo za tohle. ()

Reklama

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozůstalí mě překvapili tím nejkrásnějším a současně nejděsivějším způsobem. Aby si je divák užil, musí si uvědomit, že nejde o dobrodružnou story, kde postavy pátrají po tajemných odpovědích (ala Lost). Je to sonda do nejtemnějších zákoutí lidské mysli na pozadí mysteriózní zápletky, kde je výhrou nezešílet, neztratit naději a nezničit to, co milujeme. Řemeslný skvost a námět, který působí v TV trochu jako zjevení. Richterova hudba je tu naprosto dokonolá a síla emocí tak tíživá a beznadějná, že mi seriál několikrát nekompromisní zadupal srdce do země... Uf. Tvrdá emocionální jízda, kde jsem si přes zprvu nevyjasněné motivy postav nakonec oblíbil všechny aktéry. Mazec! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvního dílu jsem absolutně netušil, o co vlastně v těch Pozůstalích jde a vlastně mi ještě pár kousků do té propracované skládačky chybí. Nejdříve to ve mně probublávalo násilné sklony k jisté minoritě obyvatelstva, s cca 4-5. dílem se mi ale seroš pomalu začal dostávat pod kůžii a opatrně nahlodávat moje smýšlení o věcech, které se v první sérii dějí. Teď asi budu potřeboval lehkou pauzu. Postačí geniální soundtrack a Nora to zatim bude muset dobojovat beze mě. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fakt, že zprvu mi přišlo rozvrácení společnosti kvůli "pouhým" dvěma procentům zmizelých značně přehnané, ale rychle jsem připustil, že naprostá nevědoucnost, proč a jak se to vlastně stalo (a zda se to nebude opakovat), by dokázala s lidstvem pořádně zacloumat. Proto seriál vůbec není o hledání nějakých vědeckých / náboženských / fantastických vysvětlení, ale o přebývání ve světě, který se změnil, nikoliv viditelně na povrchu, ale o to citelněji je rozežírán zevnitř. Poznáváme to na několika obyčejných postavách z fiktivního amerického městečka Mapleton, které se s tím vyrovnávají. A celá ta tíživá atmosféra sklíčenosti a vykolejenosti mne válcovala podobně jako je. Jen (zatím) nepobírám, kam to celé vlastně směřuje. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj filmu odehrává ve fiktivním newyorském městečku Mapleton, tak natáčení probíhalo v newyorských okresech Westchester a Rockland a také ve vesnicích Hastings-on-Hudson, Harrison, Nyack a Pearl River. (Trajektt)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Take Me To Church“ od Hozier. (danielsaf2)

Reklama

Reklama