Reklama

Reklama

Pozůstalí - Série 1

(série)
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, 2014, 9 h 14 min (Minutáž: 51–69 min)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Chris Zylka, Margaret Qualley, Carrie Coon, Emily Meade, Ann Dowd, Michael Gaston, Max Carver (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (21)

Superpero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správně divné, ale rozhodně si to umí získat pozornost. Dva díly byly fakt perfektně vypointované (to s tim kostelem, a pak jako Nora jela na tu konferenci). Hodně pomáhají skvělí herci. Justin Theroux zvládá archetyp drsnýho poldy, kterýmu se kurví rodinnej život až s willisovskou grácií. A hodně mě taky baví Ann Dowd. Vyvrcholení s master plánem Guilty Remnants byl správně over the top. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvního dílu jsem absolutně netušil, o co vlastně v těch Pozůstalích jde a vlastně mi ještě pár kousků do té propracované skládačky chybí. Nejdříve to ve mně probublávalo násilné sklony k jisté minoritě obyvatelstva, s cca 4-5. dílem se mi ale seroš pomalu začal dostávat pod kůžii a opatrně nahlodávat moje smýšlení o věcech, které se v první sérii dějí. Teď asi budu potřeboval lehkou pauzu. Postačí geniální soundtrack a Nora to zatim bude muset dobojovat beze mě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi netradične uchopený sci-fi seriál, z ktorého sa môže stať niečo oveľa mystickejšieho, alebo prípadne prízemnejšieho (myslím tým nejaké racio-vysvetlenie). Postavy a ich chovanie na nás môžu pôsobiť trochu neprirodzeným dojmom, ale čím ďalej, tým viac divák začne premýšľať nad tým, ako by on sám, rodina a širšia komunita reagovala na takúto wtf udalosť, ktorá len tak mimochodom prebehla v zlomku sekundy. Herecky to ovláda skôr staršia, skúsenejšia generácia (Dowd, Eccleston, Glenn), Theoruxov výraz je občas tak neprítomný, až sa človek pobaví. Ale obľúbite si ho. Postavy sú nejednoznačné, ambivalentné, inými slovami uveriteľné. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké podivné něco... snad od Twin Peaks jsem neviděl seriál, který by byl tak jiný. The Leftovers z toho však netěží tak, jak by mohl. Neříkám, že je to sračka, ale často to diváka - i přes výborné herecké výkony všech - nudí. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd by zamotaný, že jsem z toho vlaku chtěl rychle vystoupit, ale zatnul jsem zuby a centrifugu přečkal. Po několika dílech se to začalo uklidňovat a já si hýkal spokojeností, na co to vlastně koukám. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více než Velmi slibný a neodiskutovatelně silný start série (Startem já nepovažuji pilot, ale celou sérii-vzhledem k tomu, jakým způsobem jsou ukončovýny). Rozhodně jedna z nejsilnějších show, jakou jsem viděl. Pomalejší přicházení na chuť seriálu neodradila. To že nedávám zatím plnou palbu, je pouze důsledek klasicky hluchých míst, na které první série velmi trpí. Těch podprahových sdělení, tolik smutku a tolik marnosti a podivností, které v důsledku dávají smysl a každému jinak. Nádhera. NA druhou sérii jsem nadrženej. Třetí finální, se blíží. End is near. Bravo za tohle. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fakt, že zprvu mi přišlo rozvrácení společnosti kvůli "pouhým" dvěma procentům zmizelých značně přehnané, ale rychle jsem připustil, že naprostá nevědoucnost, proč a jak se to vlastně stalo (a zda se to nebude opakovat), by dokázala s lidstvem pořádně zacloumat. Proto seriál vůbec není o hledání nějakých vědeckých / náboženských / fantastických vysvětlení, ale o přebývání ve světě, který se změnil, nikoliv viditelně na povrchu, ale o to citelněji je rozežírán zevnitř. Poznáváme to na několika obyčejných postavách z fiktivního amerického městečka Mapleton, které se s tím vyrovnávají. A celá ta tíživá atmosféra sklíčenosti a vykolejenosti mne válcovala podobně jako je. Jen (zatím) nepobírám, kam to celé vlastně směřuje. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z mála seriálů, který mě svým pilotem donutil zkouknout celou sérii během dvou dní. Autoři pracují se zajímavým námětem a nutno říct, pracují s ním velmi dobře a celá myšlenka vývoje světa po událostech 14. října mají svou logiku. Je pravda, že celý příběh by se dal shrnout do tří epizod, zbytek je jen vata plná střípků, které se na konci poskládají do více méně jasné, jednoduché a silné pointy. Někomu může vadit skutečnost, že drtivá většina otázek zůstane nezodpovězená. Věci se prostě dějí, postavy se objevují a zase mizí, všechno je složité a na první pohled nesmyslné. Tvůrcům to ale odpouštím, celou řadu táhne skvělý Justin Theroux a příběh okolo sektařů. Tahle kombinace, plus závěrečná pointa mi ke štěstí stačí. 90% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria pôsobí na diváka zo začiatku pomerne komplikovane a neprehľadne. Ale pribúdajúcim časťami sa v tom dá už ako tak orientovať. Príbeh aj keď zložitý, má svoju logiku, zvraty sú dobre zakomponované a divák si obľubuje hlavné postavy. Tie sú napísané skutočne fantasticky. Od hlavných hrdinov, cez členov GR, až po vedľajšie postavy. Dobre sa na to pozeralo, dej odsýpal a nenudil, to je dôležité. U mňa mierny nadpriemer a 75 %!! ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje první zkušenost s Damonem Lindelofem dopadla víc než slušně. Ústřední premisa Leftovers je fascinující a plná potenciálu, z něhož první série dle mého názoru těží velice úspěšně. Líbí se mi rozhodnutí zaměřit se na jedno menší město, a stejně tak rozhodnutí nesnažit se nijak vysvětlit, proč vlastně k "Departure" došlo. Nepřekvapuje mě, že je seriál dost intenzivní po emocionální stránce, taky je ale o dost divnější, než jsem čekal, což mě celkem těší. Většinou se daří navodit solidní, tajemnou atmosféru, a nikdy jsem moc nevěděl co očekávat. Po skončení první série mám pořád spoustu otázek, z nichž některé nejspíš nebudou vůbec zodpovězeny, ale nijak zvlášť mi to nevadí. Nejlepší epizody jsou ty dvě, co se zaměřují na sourozence Jamisonovy, devátá flashbacková a pak ta závěrečná. Justin Theroux je super jako vždy, ale hlavně si mě totálně získala Carrie Coon, kterou jsem dosud vůbec neznal. Jo a znělka je skvělá. 9/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii jsem přesvědčený, že Pozůstalí budou mým největším seriálovým wtf. První série byla totální šílenost, která opravdu není pro každýho. Ne, že bych si myslel, že to dál bude lepší, ale jsem připravený. Tak se nadechnu a jdu si pustit dvojku no...ne, že bych se těšil. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavá premisa záhadnýho zmizení 2 % populace bohužel neni v příběhu nijak dál rozvedená, a slouží jen jako lákadlo na přiblblý brakový drama s psychotickýma postavama. O údajným "mysteriózním fantasy" tady nemůže být řeč. Herecký výkony až na výjimky slabší průměr. Za zmínku možná stojí (SPOILER) brutální scéna ukamenování v pátý epizodě, která je bohužel až nepříjemně realistická. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozůstalí mě překvapili tím nejkrásnějším a současně nejděsivějším způsobem. Aby si je divák užil, musí si uvědomit, že nejde o dobrodružnou story, kde postavy pátrají po tajemných odpovědích (ala Lost). Je to sonda do nejtemnějších zákoutí lidské mysli na pozadí mysteriózní zápletky, kde je výhrou nezešílet, neztratit naději a nezničit to, co milujeme. Řemeslný skvost a námět, který působí v TV trochu jako zjevení. Richterova hudba je tu naprosto dokonolá a síla emocí tak tíživá a beznadějná, že mi seriál několikrát nekompromisní zadupal srdce do země... Uf. Tvrdá emocionální jízda, kde jsem si přes zprvu nevyjasněné motivy postav nakonec oblíbil všechny aktéry. Mazec! ()

zekon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakési tajemno to má ale nikam nevedoucí tlachání. Nic do sebe nezapadlo, jak tu někdo psal, a nikam se to nedostalo. 50% žvástů o ničem. Titulní skladba naprosto skvělá. Uvidíme co další řada. ()

Reklama

Reklama