Reklama

Reklama

Pozůstalí - Série 2

(série)
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, 2015, 10 h 5 min (Minutáž: 55–73 min)

Předloha:

Patrick Somerville (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Margaret Qualley, Chris Zylka, Carrie Coon, Ann Dowd, Janel Moloney, Regina King (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (16)

Superpero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání.Nové postavy z černošský rodiny jsou dobré a perfektně se povedlo vystihnout a zahrát jistou znepokojivost v nich. Jinak mi ta série přišla totálně o hovně a i když je to stále dobře natočené a zahrané, tak mě zobrazované dění vůbec nepřesvědčilo a hlavně dost dílů ani nebavilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že kdyby byl seriál pouze o Kevinovi a Noře, skvostných to postavách, které nemají ani v nynější bohaté seriálové obrodě obdoby, byli by pro mě Pozůstalí také tak kultovní jako pro spoustu zfanatizovaných fanoušků, které seriál hlavně v druhé sérii nabral. Zbylé linky ostatních postav mě ale povětšinou tolik nebavili a zkazili mi několik dílů. Pořád ale pravděpodobně nikdy nezapomenu na tolik silných momentů, jež druhá řada Leftovers nabízí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria nekopíruje tú prvú, čo jedných môže odradiť a druhých zase pevnejšie prikovať k obrazovkám. Mne sa stala tá druhá vec, aj keď mám dojem, že prvá polovica série mi sadla o málinko viac. Tvorcovia sa neboja prísť občas s niečím, pri čom si hovoríte, že pozeráte iný seriál alebo ste spustili neskoršiu epizódu. Lindelof "málinko" kopíruje typy postáv z Lost, občas si zamieňate Therouxa za Matthewa Foxa, Liv Tyler za Evangeline Lilly alebo Ecclestona za O´Quinna. Ale to nie je výčitka, skôr komentár k autorskému rukopisu. No čo dodať, hor sa na sériu číslo tri s očakávaním zodpovedania všetkých otázok. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od podivné první série jsme se dostali do městečka Jarden v Texasu, kde nám k některým původním postavám přibyly další - nové. Mnohem vyváženější, příjemně "weird" a musím zmínit skvělou hudební složku - ať už tu orchestrální či soundtrackovou. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha seria ponuka cistu serialovu scenaristicku genialitu a vysoku skolu toho, ako sa to ma robit...mozaika vztahov a casovych linii zapada bez najmensieho zavahania do uceleneho obrazu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po lehce chaotické, ale i tak výborné, první sérii přišla ještě vychytanější a promyšlenější série druhá. Propojení všech dílků do sebe bylo naprosto dokonalé až jsem z toho nemohl usnout. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestěhování do uzavřeného Jardenu v národním parku Miracle, ze kterého při "Náhlém vytržení" zázračně nezmizel jediný obyvatel, jen vede k ještě většímu náporu na psychicky ne zrovna zdravé osoby. Mysteriózna (zdánlivě) přibylo, vyprávěcí postupy "zrafinovatěly", emocionální účinek zefektivněl a drama výrazně zesílilo. Zkrátka "mindfuck" jaxepatří a za mne nevýslovné nadšení! ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco naši pozůstalí hrdinové oproti první řadě opustili město Mapleton ve prospěch národního parku Miracle, Damon Lindelof a Tom Perrotta opustili knižní předlohu vstříc originálním zápletkám. Ve srovnání s první řadou je druhá série Leftovers kompaktnější a i když se hlavně v druhé polovině jednotlivé epizody namísto rovnoměrného střídání dějových linek soustřeďují na vybrané postavy, v samotném závěru se vše úhledně protne ve stejném čase a místě. I když se v průběhu řady kupí záhady, místy není jasné čí výpovědi věřit a občas ani co se to sakra děje, na konci se skoro všechno objasní. Ano, zdůrazňuji to hlavně pro ty, kteří o Lindelofovi tvrdí, že umí jen bezhlavě vršit záhady, ale už ne je uspokojivě vysvětlovat. Ale i kdyby, ono je to vlastně jedno. Leftovers nikdy nebyli a neměli být o tom, kam se poděla ta (ne)šťastná 2 % populace (ostatně, taky proto se to jmenuje Pozůstalí a ne Zmizelí, že). Zdaleka nejdůležitější jsou tady totiž emoce, které z obrazovky přímo prýští. Před očima se nám odehrává zatraceně ambiciózní drama a můžu vás uklidnit, že se Lindelofovi a spol. pod rukama rozhodně nerozsype, ale přetaví v ryzí zlato. Herecky tu nemám komu co vytknout, můžu jen chválit výjimečné: Christopher Eccleston dokáže jaké to je věřit, Liv Tyler zvládne být i na svém menším prostoru okouzlující i děsivá a Justin Theroux jede na maximum – od zmatení ke vzteku, od zoufalství k odhodlání, do pekla a zpět. Skladatel Max Richter pak i tentokrát dokazuje, že tak jako on umí pracovat s hudbou a pocity jen málokdo. Tematicky se opět podíváme jak všemožně se dá vyrovnat s nepochopitelným (anebo taky nedá), co to znamená věřit a milovat a zabrousíme i na okraj života a smrti. Druhá řada Pozůstalých zkrátka nabízí ideál všech pokračování – ty nejlepší elementy předchozí řady a eliminaci jejích chyb. Je osudová, intimní, vtahující i strhující a neodolatelná. Špička současných dramat na obrazovce i na plátně. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu asi jediný barbar, který považuje druhou řadu za horší než byla ta první. A to docela výrazně. Jednak zmizela (až na dvě epizody) má nenáviděná a přesto milovaná sekta a Justin Theroux po většinu řady jen chodí z místa na místo a předstírá, že mu nic není. Nové postavy mě příliš nezaujali a celkově mi přijde, že se mi Lindelof snaží naservírovat obrovskou porci načančané prázdnoty, a doufá v mé osvícení na konci poslední epizody. Já ale osvícen nebyl. Příběh se dá odvyprávět v pěti větách, a ten zbytek je jen vata. Posmrtný život je totální úlet a pro mě absolutní krok vedle. Strašně z toho cítím snahu o inteligentní a mysteriózní podívanou, ale nějak to nedávám. 60% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria už je trošku iná káva. Od prvej časti to šliape do plných a divák nemá ani sekundu na odpočinok. Hrnú sa na nás zvraty, nepredvídateľné odbočky a seriálové vychytávky, ktoré niektorí ani nerozdýchajú. Niekde v polovici druhej série som sa do tohto nenápadného seriálu tak zamiloval, že som sa tešil na každú ďalšiu časť. Mám rád takýto druh seriálov. Je to poriadne divoký "meta" svet, kde sa môže stať všetko. Najlepšie a zároveň najnepríjemnejšie na tom je, že všetko je zahalené tajomstvom, tvorcovia nechávajú diváka pri niektorých udalostiach poriadne tápať a ten nevie čo si vlastne myslieť. Takéto niečo tu nebolo od čias legendárneho seriálu Lost. Herci sú na seriálové pomery fantastickí, remeselná stránka taktiež super. Ale najviac boduje hudba skvelého Maxa Richtera, ktorá presne vystihuje to čo sa práve na obrazovke odohráva a krásne pasuje do deja. Naviac je aj veľmi príjemná pre uši a takisto veľmi smutná. HBO opäť urobilo skvelú robotu a jasne ukázalo, kto tu robí najlepšie seriály. Pomaly mi už dochádzajú superlatívy tak len dodám, že po poslednej časti druhej série sa The Leftovers pretlačili do mojej seriálovej topky. 95 %!! ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se známé postavy tak trochu (ve jménu scénáristické onanie) potloukají od ničeho k ničemu. Vhodné pro náboženské fanatiky, případně pro ty, kdo mají zkušenosti se sektami. Od cca 6. dílu mě přestalo zajímat, jak to dopadne, a jako bonus jsem byl přesto zklamán. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozmáchlejší a ambicióznější, ale zároveň taky soustředěnější, než první série. Navíc o dost divnější, což je za mě velké plus. Přesun do nové lokace jednoznačně seriálu prospěl, Jarden je totiž nesmírně zajímavé místo, o kterém jsem celou dobu chtěl vědět víc. Trochu pro mě zaostávala dějová linka Laurie a Tommyho (Chris Zylka je za mě nejslabším článkem hereckého ansámblu), Meg je taky celkem otravná postava, na konci ale všechno pěkně zapadne do sebe, a nikdo nepůsobí vyloženě navíc. International Assassin je jedna z nejlepších seriálových epizod, co jsem viděl, a Where is My Mind v soundtracku je totální cheat code. Akorát tu znělku teda měnit nemuseli. Vizuálně je nové intro perfektní, ale hudebně za první sérií těžce zaostává. 9/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě stravitelnější. Změna prostředí, město Miracle a nové postavy je sice fajn, ale jak jsem si někde uprostřed série říkal, že to už celkem jde, závěrečný díly mi to hodily zase někam k prahu snesitelnosti. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo vydržel do konce 1.série a pustil se i do série 2, tak ten rozhodně nelituje. Všechny neduhy předchozí série jsou pryč, ocitáme se v novém městě s pár novými postavami a tak silnými příběhy, že jsem u sledování skoro až nedýchal. Tenhle seriálový počin, kde do sebe všechno uvěřitelně zapadá, je jednoduše geniální. Emoce ždímá na maximum a po třech posledních epizodách už vážně nevím co si mám myslet. Těším se na závěrečnou 3. sérii a doufám že si udrží stejnou kvalitu, protože lepší to snad být už ani nemůže ... ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepatřím mezi ti, kteří považují 2. sérii za lepší než tu původní. Plusy jsou bezpochyby: 1. nové zajímavé prostředí 2. nové fungující charaktery 3. celkový posun některých postav vpřed (především Theroux, Brenneman a Tyler) 4. lepší start i fungující skládačka, která do sebe ve finále velmi dobře zapadne. Téměř všechny otazníky se vysvětlí. JENŽE... ubylo tíživé depresivní atmosféry. Sice je stále přítomná, ale konflikty, kterými zde postavy prochází, na mě nepůsobily (vyjma Therouxe) tak zajímavě a syrově jako v 1. sérii. Pokud mě tríznívé osudy Kevina, Nory, Jill, Matt i Laurie v 1. sérii emočně rozdrtily a nekompromisně zašlapaly do země... pokračování se podařilo ve mě vyvolat hlubší emoce max. jednou. A to je škoda, pro mě totiž právě v tom tkvěla kvalita příběhu - fungujících emocích a motivech hrdinů. Nejsem si jistý, čím to je. Mám pocit, že i když scénář šlape dobře, charakter arch některých aktérů funkční není, nebo mu není věnováno dost místa. Nora mi kupříkladu v 1. sérii připadala jako nejsilnější článek hned po Kevinovi. I zde je herečka vynikající, ale její postava se nikam neposune, neudělá nic zajímavého. A neplatí to jen pro ni. Nevím, možná se mi způsob vyprávění okoukal, možná mi nová nálada příběhu nepřijde tak zajímavá. Přesto je to stále silně nadprůměrné, finále bylo skvělé a jsem zvědavý na 3. sérii. Ale chci víc Richtera a víc drsnějších momentů, při kterých si postavy sahají na dno - v opačném případě to na mě nebude fungovat. ()

zekon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě horší než první řada. Nejen že je to ještě větší tlachání o ničem je to nikam nevedoucí tlachání. Americká ordinace... Nezajímavý seriál bez cíle. Ukončil jsem po druhém dílu. ()

Reklama

Reklama