Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři roky poté, co byl texaský Zázrak obsazen Provinilým zbytkem, se Kevin Garvey vrací ke své funkci náčelníka policie. Ačkoli budí dojem, že se dokázal přenést přes neuvěřitelné události kolem svého "vzkříšení", do sedmého výročí Nanebevzetí zbývají pouhé dva týdny a mnozí věří, že ruku v ruce s ním přijde i další apokalypsa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najviac utkvie v pamäti úvodná pomerne dlhá sekvencia z histórie, čo sme mali aj na začiatku série druhej a záverečná sekvencia kratšia a jej posledný záber. Čiže otáznikov máme opäť pri Leftovers o niečo viac. Ukazuje sa, že Leder, čo sa týka réžie, zvyšok tvrocov prevyšuje, ale zase nie príliš, aby to bolo hmatateľné. Ocitáme sa tri roky po udalostiach na konci druhej série, takže skok je oproti skoku z prvej do druhej trojnásobný. A popritom tu máme hlbokú minulosť a budúcnosť. No, je sa ďalej na čo tešiť. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář k celé třetí sezóně: Třetí a poslední sezóna Pozůstalých je nejen naprostý masterpiece, ale také ukázkou toho, že se televizní seriály dají dělat jinak. Pokud bychom čistě odhlédli od přečerpaného pojmu quality TV a jeho definic, které vlastně definicemi nejsou, jsou to seriály jako The OA, Legion nebo právě Pozůstalí, které přinášejí progresivní postupy a vyjadřovací prostředky do silně ohraničeného a (žánrovými) konvencemi svázaného televizního prostředí. //Finální sezóna je nejen obrovský posun v rámci seriálu samotného, ale také televizním experimentem, v němž se povedlo skloubit velkolepé myšlenky, osobní linie postav a satirický/černohumorný komentář k současnému světu, v němž nepřichází odpověď – to vše v naprosto odzbrojujících osmi hodinách, které jsou propojeny neskutečně působivými tzv. concept epizodami, fungujícími jako samostatné příběhy, ale zároveň se vztahují k většímu narativnímu celku (něco jako osmá epizoda druhé sezóny). Damon Lindelof tento přístup nakousl již ve Ztracených, ale nemohl jej dovést do uspokojivého konce kvůli požadavkům komerční vysílací stanice, nyní ukazuje, jak by vypadal seriál, kdyby jeho tvůrce měl absolutní kreativní svobodu – Pozůstalí tak v posledních epizodách svým absolutním nerespektovaním jakýchkoli televizních tradic a rozbíjením očekávání představují jednu z nejradikálnějších odchylek v rámci současné televizní tvorby… že nakonec působí jako zcela novátorský a skutečně originální počin. //Pokud se většina současných seriálů veze na povrchním úžasu a přisuzování jedinečných tvůrčích kvalit (režisérských/scenáristických), tak jsou Pozůstalí po dlouhé době seriálem, který navíc zanechá jedinečný, hluboký, dojem něčeho, co se skutečně nevidí každý den. Pro ušetření dalších patetických řádků: je to skutečně Boží. //Další poznámky: Mimi Leder by měla zase natočit celovečerní film; nejlepší výběr soundtracku, ironicky komentující dění v obraze; významotvorné Kevinovy vousy; Emmy goes to Carrie Coon; poslední dvě epizody mají tendenci ničit; zakončení podle představ. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co udělali tvůrci na začátku s Provinilým zbytkem, bylo divný. Vlastně když to tak vezmu, tak se v tomhle dílu zbavili spousty věcí a občas mi to vadilo. Ale to nic nemění na tom, že jde o skvělý úvod do poslední 3 řady, který mě bavil hodně. Konec opět navnadil. ()

Reklama

Reklama