Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružná lovestory odehrávající se v letech 1930 až 1940 na exotických ostrovech Nové Guiney popisuje příběh mladých manželů, kteří se jako tým antropologů vydali studovat primitivní život na jednom z ostrovů Nové Guiney. Jejich manželství se však začne hroutit, když Evelyn zjistí, že její manžel zalhal při interpretaci výzkumu, aby si zajistil svou akademickou budoucnost. S pomocí přitažlivého obchodníka s perlami se dostane na jiný ostrov, kde se snaží pokračovat ve výzkumu. Brzy se do něj zamiluje a prožívají spolu vztah plný vášně... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (3)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Manželský pár antropologů poznávající primitivní ostrovní civilizaci v neklidu 1. poloviny 20. století. Prostředí, ve kterém mají spojit svoji práci je však brzy začne rozdělovat tím, jak se odkrývají jejich povahy. Nekompromisní a tak trochu feministická (dobře myšleno) Evelyn a šovinistický a egocentrický Phillip brzy zjistí, že společný život neude takový, jak si jej představovali. Evelyn nakonec nachází lásku u někoho jiného. Jenže neklid období se přibližuje i na tak odlehlý ráj, jako je jejich ostrov, kde nic už nikdy nebude takové, jako před tím, kde jedna civilizace brzy ztratí svoji jedinečnou ,,primitivnost'', kde Evely možná ztratí i svého milovaného Micka.......Dle mého názoru dosti nevídaný film, kde si prostě Mayu Stange musíte zamilovat..... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výsostné drama! Skvělý film o lidech, poznávajících >divokou zemi< i sebe sama ve fatálním živoucím příběhu, odehrávajícím se ve třicátých a čtyřicátých letech převážně na papuánském ostrově Troneranda, v době, kdy >civilizace< teprve objevuje tyhle světy. Postoje, vztahy, láska a střety kultur zasazené do rámce divoké přírody s přírodními lidmi... Ó ten velký bílý sáhib, vůdce civilizace, vládce světa a všehomíra, arogantní a - ač s >dobrými úmysly< přicházející - k obrazu svému všeho ničitel... A >dobyvatelé< tohoto rajského světa, který tak snadno může život změnit ve fyzické i psychické peklo, ztrácejí ve víru událostí nakonec téměř vše. A vlastně je vše jen dílem Osudu, který přinese rozuzlení... "Když se podíváš zpět do svých vzpomínek, co máš? Co si vezmeš do svého hrobu? Vůni perlových škeblí, čerstvě otevřených. Ano, to je to, co si vezmeš ssebou do temnot..." Jak pravíš Evelyn... - - - Čtyři hvězdičky za film a jedna nahoru - za to navýsost citlivé ztvárnění života původních obyvatel tohoto kdysi snad ráje na zemi... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama