Reklama

Reklama

Animal

Trailer

Partia piatich kamarátov prichádza kempovať do hlbokých hôr. V minulosti v danej oblasti trávili s rodičmi každoročné letné prázdniny. Dnes sa do Holland Creek vracajú z iného dôvodu: chcú sa rozlúčiť s Jeffom, ktorý je opätovne povolaný do služieb armády U.S. Pôvodne plánovaný relax sa hneď v prvú noc mení na krutý boj o život s neznámym tvorom, bažiacom po čerstvom ľudskom mäse. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (85)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - pokud chcete řemeslně solidně zvládnutý horor o pěkných mladých lidech, které uprostřed přírody nahání a vyvražďuje příšera, bez uměleckých ambicí, bez překvapení, který prostě jen bezproblémově doručí to, co se od něj čeká, je Animal docela dobrou volbou. Děs nevyvolá, spíš příjemné napětí. Lekačky laciné, ale funkční. Pokud to má navíc soutěžit třeba s touhle Creaturou, je Animal v podstatě zázrak. Takže v rámci možností a konkurence spokojenost. V bezprostředním návalu nekritičnosti jsem skoro až v pokušení lupnout tomu i čtvrtou nadprůměrnou hvězdičku, bavil jsem se dobře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

len povrchná uvrešťaná béčkovyna, kde zaujmú jedine masky príšer ináč strata času /35%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná oddechovka. Monster horory mám v oblibě a už se dnes příliš netočí, už jen proto je Animal potřeba ocenit. Je to příjemně natočené, příšerka dělá poctu starým klasikám, je to vcelku svižné a divák se nenudí, dá se doporučit. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikoho som nezabil. Len som posunul hodinky, ktoré už beztak tikali.“ Dosť neskutočné béčko, od béčkarských postáv po béčkarský scenár plný kreténskych a hysterických postáv, správajúcich sa miestami vyložene nelogicky, vinou čoho takým blbcom nemienite držať palce. Zďaleka jedinou hviezdou široko ďaleko je ten holohlavý týpek z Prison Breaku podobajúci sa na Billyho Zanea, pričom ale Billy Zane je lepší. Fakt nechápem, prečo TOTO preboha produkovala Drew Barrymore. Nevravím, že Drew Barrymore niekedy bola zárukou kvality, ale vo fachu je od cca troch rokov a tak by snáď už mohla vedieť, čo za to stojí a čo nie. Našťastie, nízky rozpočet, podpriemerný scenár a nesympatické postavy sú jedna vec. Druhá je miestami celkom solídna atmosféra, relatívna krvavosť a dosť dobré ústredné monštrum. O dva roky mladšie a nie úplne nepodobné The Monster od Bryana Bertina ma každopádne oslovilo o čosi viac. Režisér Brett Simmons sa s tým každopádne zrejme vôbec nekašle a celkom si užíva svoju pozíciu „nenáročného“ žánrového režiséra (viď. Husk o zabijackom strašiakovi do poľa). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hola, hola, Syfy Channel volá, aneb kdo se bojí, musí do lesa s Brettem Simmonsem. Jen při jeho filmech totiž lhostejnost a spánek dokážou hravě přemoci strach a očekávání.. Po vyjevení šokujících informací o těhotenství a homosexuální aférce jsem už jen čekal, že se objeví outlocitnej hajnej z Krkonošských pohádek a všechnu tu škodnou (myslím ty lidi v chatě) postřílí.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Na dnešnú dobu až ANIMALne neprispôsobivý pokus o návrátku pre " FEAST" nevidomých. Počiatočný pro-title rozpíska iskričky a potom ide "1hubková partička autom do lesíka, kde im Gary J. nastavil dlhozubú kreatúru.Tunnincliffe nie je márny, ale školácke rozcvičky dnes už neplatia. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skupinka priateľov v prírode narazí na živočíšne neznámeho predátora, ktorý ich začne prenasledovať a zabíjať... Čakal som možno trošku viac, ale nakoniec to bola len obyčajná, béčková, lesná vyvražďovačka s gumovou potvorou, čo je podľa mňa stále lepšie než lacné CGI. Škoda len, že sa to bralo dosť vážne, keby sa to radšej bez okolkov odviazalo, mohlo to byť o niečo lepšie. Ale aj tak fajn a nebránil by som sa ani prípadnému pokračovaniu, ktoré by vychádzajúc zo záveru, mohlo krásne a úplne priamo nadviazať. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Aneb jak temnokník znovu neodolal své temné podstatě a musel zkusit další film ze žánru, který dnešním lidem nahrazuje zabíjení se navzájem v brutálních pozemních střetech či alespoň chození na gladiátorské hry a v tomto případě konkrétně zřejmě hlavně „Nějaká divoká zvěřina vs. otroci, zajatci, křesťané“. No, co to budu rozpitvávat, je to hrozná demence, od toho, jak slabě působí kamerová práce (ta je ale ještě stále asi to nejlepší na filmu), ohudebnění (to působí spíše alespoň v tom úvodě nemístně, jak z nějakého zcela jinými ambicemi oplývajícího pořadu, pak už nepůsobí vůbec nijak), logika příběhu, logika chování postav, výkony herců (no, až na nějakou jednu, dvě výjimky), logika monstra… A karty (chata, les) jsou rozdány a lidé umírají a je to sračka. Jedna hvězda za design toho monstra a občasný záblesk atmosféry. Vlastně tento komentář píšu nějak násilím, stejně jako jsem se násilím musel na ten film donutit dodívat. Takže ani on nestojí za moc. Ale měl jsem pocit, že musím lidi aspoň trochu varovat, když už to JASM neudělal. 2/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia piatich kamarátov prichádza kempovať do hlbokých hôr. V minulosti, v danej oblasti trávili s rodičmi každoročné letné prázdniny. Dnes sa do Holland Creek vracajú z iného dôvodu. Rozlúčiť sa s Jeffom, ktorý je opätovne povolaný do služieb armády U.S. Pôvodne plánovaný relax sa hneď v prvú noc mení na krutý boj o život s neznámym tvorom, ktorý baží po čerstvom, ľudskom mäse. Čakal som to horšie. Presto všetko, je "Animal" vďaka konaniu niekoľkých osôb, stupídnym dialógom, dostatočne idiotským snímkom nato, aby si samovoľne podrážal kolená. Je to taká, peknou kamerou natočená, strašidelná "rozprávka" s celkom "akčným" záverom. Škoda, že snímok neobsahuje viac gore scén. Inak sa musím priznať, že raz ma fakt k***a myklo - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Já nás z toho dostanu, slibuji!...Uáááááááááááááá!!!" Jak někdo začne v horroru slibovat, pak je jasné, že jde o něco nesplnitelného. Les (pro lesy mám prostě slabost), parta mladých a cosi zubatého v křoví. Tentokrát jsem byl spokojen - milosrdná stopáž, pěkné prostředí, střeva ven a s hlavním záporákem (tím holohlavým Hispáncem) se tvůrci pěkně vypořádali. Ano, Krvavá hostina mne napadla velmi brzy, což beru jako plus. A bloncka to nezvládla - další plus! Pravda, kreatury mohly zůstat zcela ve stínech a záblescích, nakonec mi až tak nevadily. Nic světaborného, jen taková milá lesní vyvražďovačka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Účel to plní, to každopádně. V tomto smyslu Animal sahá klidně i po třech hvězdičkách, jenže ten Enyml je jen kár v přiblblé masce, která se hodí tak akorát na maškarák, nikolivěk do filmu. Je docela škoda, že jsem se musel smát...49% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naučený z veľkej kopy podobných filmov, kde nejaká príšera naháňa a požiera ľudských nešťastníkov, som čakal nejakú podobnú vtákovinu. Ale som sa prerátal. Bubák bol síce gumový a hrozne uslintaný, ale urobený nebol vôbec zle. Atmosféra tiež nebola najhoršia, dokázala využiť prostredie a vyťažiť z neho čo sa dá. Čo sa týka ľakačiek, boli tu, ale iba také obligátne, človek dopredu vie kedy "to" príde. Najväčšie pozitívum je však napätie, ktoré aj vďaka už spomenutým kladom fungovalo a tiahlo sa skoro celým filmom. Keby sa pritvrdilo v masakríku a pridalo sa pár dobrých gore efektov, išiel by som s hodnotením aj vyššie. Ale ako taká hororová jednohubka s dobrým napätím celkom postačí. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Les, chata, kreatura/ry a skupinka osmi lidí v ohrožení. Může být ještě větší klišé v hororové tvorbě? I tak by se pod nánosem zhusta obehraných propriet, mohlo vydolovat ještě něco originálního. Mohlo, doluje se, ale se střídavým úspěchem. Především scénář sepsaný dvojicí Tommy Hutson & Catherine Trillo, je absolutní příšernost v tom, jak je málo objevný. Bohužel, mnohdy nepříjemnou režijní formou se mu podřizuje i režisér. Předně by se celý film nemusel odehrávat jen v noci. Jakmile se totiž vzácně objevila v závěrečné třetině denní scéna se zběsilým úprkem před monstrem neznámého původu, byl hned film nabitý dynamikou a dokonce i napínavý. To se nedá s jistotou prohlásit o jeho zbytku. Netvrdím, že snaha byla, ale ne natolik dostatečná, abych si film užil v takové míře napínavého zážitku. Rozhodně se nedá napsat, že bych byl u filmu, jak přikovaný. Při výskytu scén s monstrem, kterých není málo, je napínavá sotva pětina z nich, a to ještě dost přidávám. Svůj podíl viny na tom nese i fádní kamera Scotta Winiga, která nabízí běžný standard a hlavně tmu tmoucí. Od tohoto záporného faktoru se odvíjí také nízká detailnost zabití, kdy sice vidíme vyhřezlé kusy vnitřností z umírajících obětí, ale dost často se také zabíjí mimo záběr a explicitnost tím pádem zdatně pokulhává, ne na jednu, ale velmi často na obě nohy. Není co závidět ani těm, kteří film zhlédnou v rozlišení 720p. Pokud není k dispozici obraz na televizoru s rozlišením 1080p, je film skutečně technickým monstrem v tom nejhorším přeneseném slova smyslu. Jak dopadl vzhled monstra a jeho koordinace pohybů atd.? Sám jsem se divil, ale trikový specialista Gary J.Tunnicliffe odvedl solidní práci, za kterou bych ho až tak nepéroval. Monstrum svoji originalitu má, jde z něj respekt, prohlédnout si ho detailně také lze, akorát záběry v celé jeho kráse jaksi přítomny nejsou, protože přece jen nižší rozpočet, nad kterým bděla přísná a překvapivá producentka filmu Drew Barrymore, nedovoloval digitální kejkle, ale spíše starší "rukodělnou" práci a tedy nutné záběry v polocelku, dalo by se říct. A jedním dechem dodávám, že v novodobých hororech jde už o techniku, která bere notně za své. Nevadilo to. Akceptoval jsem to. Koneckonců, u filmu nižší kategorie nic neobvyklého. Ovšem ten zásadní problém se nepořešil. Režie na mnoha místech nefungovala, jak měla, dovolovala přehmaty, a co nepokazila ona, dorazil nesmyslný scénář. Co si třeba myslet o sourozenecké dvojici, která je tvořena z bělocha a černošky? Nebylo jasné, jestli jde o nevlastní sourozence, ale nejspíše ne. Chytrosti moc nepobraly postavy, ani když čelily kreatuře zabarikádované v chatce. Jejich únikové plány s nemožností vymyslet něco sofistikovanějšího (i když v jejich případě bych je tímhle slůvkem zrovna nečastoval) byly opravdu více než příšerné. Náhle se místo napětí objevila i "tajemství", která si do chatky některé postavy sebou přinesly. Ten se přiznal, že je gay, ta zase, že je těhotná asi s gayem, i když to byl podle ní zapřísáhlý heteráč a kdesi cosi. No něco příšerného. Do toho pořád ta tma, fádní kamera, která si vypomáhala zvláštně naivními nájezdy ve chvílích, kdy kreatura pronásledovala své oběti. Vypadalo to následovně: kamera se rozpohybovala směrem kupředu, zběsile se rozjela po kolejnici, anebo s ní zdatný Šebrle kameraman běžel za herci a do toho jakési strašidelné zvuky odevšad navozující pocit rozzuřeného a po krvi lačnícího monstra. V tu chvíli hlavně zuřil divák nad určitou režijní neschopností vtáhnout do děje, nad jalovostí navodit tísnivou a znepokojivou atmosféru, a v neposlední řadě, udělat film napínavým. K tomu poslednímu nakonec přece jen došlo, ale nic extra nečekejte, Jak už jsem psal, odehrávat se film ve dne, bylo by to zajímavější a lepší. Za zmínku stojí herecké obsazení. Minimálně dva herci z něj jsou známější než zbytek. Jedná se o Jeremy Sumptera, který z dětských až pubertálních rolí přesídlil na roli zamilovaného mladíka, a také Joey Lauren Adams, která dokáže zahrát i postavy s charakterním podhoubím. Tady nic takového nebylo třeba. Režisérovi Brettu Simmonsovi v závěru došlo, že ve svém filmu ještě neměl holčinu s napěchovaným dekoltem. V závěrečných minutách tedy ze sebe takto obdařená Elizabeth Gillies strhne košili zbytečně maskující bujné poprsí a nebylo v tomto ohledu, co řešit. Režijně to Simmons nevytáhl na vyšší level, a to o něm vím, že to svede, jako třeba v nedávném napínáku "Husk". Tady sice neměl moc co režijně objevovat, a už vůbec ne s bídně napsaným scénářem, který dostal k realizaci, ale přece jen, kdyby víc zatlačil na prostředí a s ním i všechny výhody, co taková opuštěná lesní chatka skýtá, mohl to být parádní "horáč". Takhle to je nekonzistentní film, který má více slabin, než předností, a to ho táhne dolů. Mé hodnocení: 60% () (méně) (více)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak sem si chtěl po Transformers oddechnout u něčeho jednoduchého, bohužel sem nečekal, že to zase bude totálně debilní píčovina.Monstrum směšné, lekačky předvídatelné, chování postav imbecilní, logika nulová.Typický příklad úplně tupého filmu bez špetky invence, podle všech žánrových klišé.Kolosální čurákovina jejíž existence opět dokazuje, že film může dělat už úplně každý, protože i já bych to natočil desetkrát líp.Sračka. 0%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se marně těšil na zábavný monster horor. Laciný horor s ještě lacinějšími efekty, (monstrum vypadá hůře než masky v 30 let starých filmech) nulovým napětím a nejhoršími herci, které se dají sehnat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Animal je na první pohled učebnicovým příkladem monster filmu, ve kterém se na relativně odlehlém místě musí partička různorodých lidí vypořádávat s nějakým monstrem, které se tam vzalo od bůhvíkud. Plusem bylo, že tento film nedisponuje příliš otravnými charaktery, které by člověku lezly na nervy, dokonce zde byli scenáristé rozmanití, co se pohlaví, barvy kůže i orientace týká. Nicméně mi tam trochu chybělo nějaké odůvodnění toho, kde se tam vlastně ty potvory vzaly. Vedle toho mě taky trochu zarazilo, (SPOILER!) že v první hodině filmu téměř nikdo nezemře, zatímco v poslední čtvrthodince tam přijde o život bezmála celé obsazení, čímž neříkám, že by tam měla být jedna smrt za deset minut, ale působilo to tak, jako by na konci už neměli co točit, a tak téměř všechny oddělali (KONEC SPOILERU!). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko. Trailer se mi sice moc nelíbil, ale ve výsledku se jedná o nadprůměrný horůrek o příšerce a partě lidí. První co hodnotím kladně je samozřejmě největší tahoun filmu a to příšera. Je velmi dobře zpracovaná, nezaprasila jí žádná CGI vychytávka a ačkoliv je mírně gumovější, pořád vyvolává dost respektu a taky divné zvuky. Dále atmosféra je na velice dobré úrovni a někdy jsem prostě tak nějak nevěděl co čekat a byl jsem v napětí. Postavy jsou cca sympatické a hrajou co umí. Přidat ještě malinko víc gore, byla by to dokonalá podívaná. Pořád se ale jedná chválitebný snímek, kterému se nestydím dát i tu 4*. (Rebel vole) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto nefungovalo a až na pár momentov, kedy si beštia naservírovala niekoho vnútornosti to ani nebolo nijak zábavné (vďaka debilne sa chovajúcim postavám skôr naopak...). Podobnú lesnú monster blbosť nakrútil svojho času Steven R. Monroe pod názvom It Waits. Monroe však do hlavnej úlohy aspoň obsadil sympatickú italo-americkú kozatku Cerinu Vincent, na ktorú sa, keď už nič iné aspoň dalo pozerať, kým Animal nedisponuje ani len takouto prednosťou (prednosťami). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Měl jsem perverzní chuť na nějakou lobotomizovanou šílenost, kterou si pořádně properu mozek, no a podařilo se - řízením osudu mi totiž padl do ruky Animal. No a o čem že to vlastně je? To byste asi neuhádli: O partě lidáků, které v lese a později v lesní chajdě loví... budu mu říkat Animál. Tak tedy Animál je takové zubaté holohlavé hovado s hubou přes celou hlavu, jehož nejvyšším životním naplněním je sežrat každého lidáka kterého uvidí. No a o tom to prosím je. Lidáci se samozřejmě chovají jako naprostí idioti a ani vám moc nepřirostou k srdci, je mezi nimi například jeden mimořádně otravný gej, jeden pošahaný a hajzlovitý španělák a dva černobílí sourozenci, jakožto symbolický symbol Obamovy Ameriky. Plus špetka lekaček a nějakého toho nechtěného humoru. Shrnutí: Tempo svižné, stopáž snesitelná, děj roztomile pitomý, v rámci žánru "oddechový horrorový brak" z mojí strany vcelku spokojenost... Jen jsem se bohužel nedozvěděl, odkud se ti Animálové vlastně vzali. Ale počítám, že se mi to objasní ve dvojce, trojce, čtyřce nebo nejpozději pětce. Já osobně tedy tipuju, že v tom má prsty armáda. P.S.: Na účast ve druhém dílu už přikývli Charlize Theron a Ryan Gosling, který se prý navíc možná dokonce ujme i režie. ()

Reklama

Reklama