Reklama

Reklama

Krev jednorožce

(festivalový název)
  • Španělsko Sangre de unicornio (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Španělsko, 2013, 9 min

Scénář:

Alberto Vázquez

Hrají:

Alberto Vázquez (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jednorožci mají jemné maso a výbornou, borůvkově chutnající krev. Proto jsou oblíbenou lovnou kořistí medvídků. Medvídci pak díky jejich krvi vypadají stále roztomile. (Brněnská 16)

Recenze (22)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednorožce může zabít jen ten nejpodlejší." A to má být fešák Moffy? Lítostivý Gregorio? Nebo snad nějaký nemedvěd? Nebojácně přiznávám, že jsem na náznaky příliš hloupý a tak mi některé věci moc nedávají smysl. Třeba tento upovídaný animák, kterému bych patrně nerozuměl ani ve svahilštině s čínskými titulky. Párek průměrných fórků jsem přitom sice zaznamenal a o laboratorní křížení jednorožce s plyšovým medvědem se jistě pokusím, ale Nobelovu cenu za mír za to neočekávám. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální!!! Naprosto božské skloubení absolutního absurdna s naprosto vážnými scénámi (nebudu lhát, když jsou hlavními protagonisty roztomilí medvídci co baží po krvi jednorožců, tak jde atmosféra bizarnosti vykouzlit docela snadno). Díky tomu navíc vyznívá závěrečná /pointa/ přesně tak silně, jak by měla, aniž by působila prvoplánově. Zabte jednorožce a sežerte jim játra!https://www.youtube.com/watch?v=NEc3xX2-qiM a taky je to skvěle naanimováno atd. atd. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

No rozhodně povedená kritika lidstva. Na animaci nebo zpracování si rozhodně stěžovat nemůžu. Jen mi to už přijde trochu ohrané. Pořád dokola ta stejná písnička, proto nedám plný počet. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní depresivní španělský animák o medvídcích, kteří zabíjí jednorožce. Moc se mi to nelíbilo... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám bizár... Ale příjemný. Žádný zásadní význam / pointu / smysl jsem v tom neviděl, ale bavilo mne to... 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si od toho hodně dobrou animovanou jednohubku (jak tento short mnozí nazvali), ale přece jenom mi na ní chyběla nějaká ta přízdoba. Nápad s vraždícími medvídky nebyl vůbec špatný, zvláště když v sobě skrývali neutuchající touhu zabíjet a ke všemu používali „amorovy“ šípy, ale jakmile se tu začalo kecat (dialogy), tak to bylo špatně. Dle mého to zbytečně zdržovalo a ne vždy to bylo humorného rázu. Každopádně jelikož mám rád bizarní podívanou, tak tomu samozřejmě i já dám lehce nadprůměrné hodnocení – no a navíc bych taky rád ochutnal maso jednorožce…60% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování. Roztomilí medvídci v líbezném prostředí a k tomu vyhrává extrémně depresivní hudba s ještě depresivnějšími voiceovery, které dávají tušit, že tohle nebude mít šťastný konec. Animák vás okatě vtáhne a na konci s hořkostí vyplivne. Ohraná myšlenka v bravurním originálním provedení. 9/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Obsahom je to taká jednoduchá ,viac menej absurdná, kravina v ktorej plyšový medvedíci lovia jednorožcov. Takže téma asi mimo mojich záujmov. Avšak jedno sa tvorcom musí nechať, je to nakrútené skvostne a elegantne. Vizuálna stránka je nádherná obalená do snového oparu, také môžem konzumovať koľko mi hrdlo ráči. Samozrejme nesmiem zabudnúť na surrealistické prvky ktoré ma takisto príjemne prekvapili. Symbolicky úchvatné ale to je všetko. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Skvělá animovaná jednohubka s chutí čerstvé jednorožčí krve a dokonalým závěrem. Příliš dokonalým závěrem - ještě že nejsem medvěd nechutná mi krev s borůvkovou příchutí. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Temný metaforový art. Animace, jazyk, myšlenka...bomba .Hlubinná psychologie největšího monstra na světě. 88%. ()

bratr.Milan

všechny recenze uživatele

Oceňuji výbornou originální animaci, celkovou kreativitu,nápady, klidně i tu jakousi podvratnost, ale nesouhlasím s filozofií tohoto díla, programovou depresí, beznadějí, nihilismem a agresivitou. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Svět s medvídky, kteří loví amorovými šípy jednorožce, aby vypili jejich krev a zůstali tím nadále roztomilými. Prostě rozkošný a správně absurdní nápad, který v sobě schovává rozkošně vážnou linii. Má to jen devět minut, je to normálně dostupné, rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Reklama