Reklama

Reklama

Sedmikrásky Josefa Kainara

(TV film)
všechny plakáty
Hudební
Československo, 1987, 40 min

Obsahy(1)

Brněnská hudební redakce natočila v roce 1987 vzpomínkový pořad na básníka, dramatika a překladatele Josefa Kainara, sestavený z písní na jeho texty a s průvodním slovem jeho přítele dirigenta Gustava Broma.
Josef Kainar působil v Brně v letech 1945–1957 jako redaktor Rovnosti a v té době napsal i celou řadu textů a melodií k dodnes velmi populárním písním. Stylově se melodie pohybovaly v oblasti swingové hudby.
Zpívají H. Blehárová, K. Černoch, V. Kerndl a další. Doprovází Orchestr Gustava Broma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jen na vlastní nebezpečí! Příšerný pořad se zhudebněnou poezií mého oblíbeného básníka. Kainara mám mnohem raději v podaní Karla Plíhala. Ukázkový příklad toho, jak by neměl profilový pořad vypadat. Familiérní přístup Gustava Broma je na hranici únosnosti. Hudební zpracování je pod hranicí únosnosti. Tímto se omlouvám Evě a Vaškovi, až dosud jsem se domnívala, že nikdo horší nebyl. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně nešťastné, špatný výběr písní, jakkoliv mám ráda swing, tak swing víc než průměrný, průměrní interpreti (Karel Černoch promine, nemohl to zachránit) a Gustav Brom působil jako by byl opilý ... Vážně moc špatné, moc smutné. To si Kainar snad nezasloužil ... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nic proti Kainarovi - právě naopak. Vlastně ani proti hudebnímu doprovodu, který je sice takový přízemní, ale občas to kapela pěkně "brejkne". Ale ten zpěv...to je něco tak utahaného, třeba Kerndl i ten syn saxofonisty jsou prostě neposlouchatelní. Mají to nabiflované a okopčené, to ano - ale jinak nic. Jsou něco jako Felix Slováček mezi saxofonisty - technicky možná dobří, ale strašně unylí...skoro bych řekl, že se swingem nebo jazzem to nemá moc společného, to by museli být živelnější. ()

Reklama

Reklama